قم - ایرنا - در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم، بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی و محلات، آموزش و پرورش و دانش آموزان و نهادهای خدمت رسان در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر تاکید شد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی استانداری قم، استاندار قم در این جلسه، مواد مخدر را زیربنای بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌ها دانست و گفت: باید در راستای مبارزه با مواد مخدر از ظرفیت نهادهایی که به مردم خدمات مختلف ارائه می‌دهند نیز استفاده شود.

سید محمدتقی شاهچراغی با بیان اینکه مردمی کردن مبارزه با مواد مخدر یک ضرورت است، یادآور شد: مردم اگر در جریان امور قرار بگیرند به طور حتم پای‌کار خواهند آمد و حمایت‌های لازم را انجام خواهند داد.

وی با اشاره به اینکه به حوزه مشارکت‌های مردمی باید جدی‌تر ورود شود، اظهار کرد: باید اقدام های انجام‌شده خروجی داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید طرح محله‌محوری ساماندهی شود، عنوان کرد: اگر بخواهیم خدمت‌رسانی‌ها به‌صورت بخشی انجام دهیم، به طور حتم برخی افراد شامل خدمات نخواهند شد، ولی اگر طرح‌ها را به‌صورت محله محوری و یا مسجد محوری دنبال کنیم می‌توانیم انسجام بیش‌تری را شاهد باشیم.

استاندار قم با اشاره به اینکه در طرح‌های محله محوری خروجی بیش‌تر خواهد بود، تصریح کرد: محله‌های استان با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند که باید به آن‌ها رسیدگی شود.

وی با تأکید بر اینکه باید ظرفیت‌های مردمی را نیز در این عرصه پای‌کار بیاوریم، خاطرنشان کرد: باید به محلات هویت بخشیم، چراکه بضاعت‌های دستگاه‌ها برای پوشش تمام محلات کافی نیست.

شاهچراغی با اشاره به اینکه در محلات عناصر مؤثر بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: محوریت مسجد مهم‌ترین عنصر مؤثر در محلات است.

اجرای طرح محرومیت‌زدایی به‌صورت پایلوت در یکی از محلات قم

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به طرح‌های محرومیت‌زدایی در محلات، اظهار کرد: باید یک محله به‌عنوان پایلوت انتخاب شود.

احمد حاجی‌زاده ادامه داد: در این طرح‌ باید تمام نیازمندی‌ها، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی محلات جمع‌بندی و احصا شود.

وی خاطرنشان کرد: پس از اجرای طرح پایلوت باید سنجش لازم در صورت میزان موفقیت اجرای طرح در نظر گرفته‌شده و سپس در صورت کسب نتایج مطلوب، در سایر محله‌ها نیز اجرایی شود.

مرکز «نماد» به دانش آموزان و خانواده‌ ها معرفی شود

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت مرکز نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان یا «نماد»، اظهار کرد: متأسفانه مرکز نماد آن‌گونه که باید و شاید به دانش آموزان و خانواده‌ها معرفی نشده است.

حسین غریب ادامه داد: دانش آموزان و آموزش و پرورش ظرفیت ویژه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه دارند و باید از این بستر به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه طبق رصدهای انجام‌شده اولویت اقدام های مرکز نماد بیش‌تر در حوزه مشاوره‌های تحصیلی است، تصریح کرد: همچنین در این راستا پیشنهاد داشتیم مرکز مانیتورینگ را برخط کنیم که طی فرآیند آن دوربین‌های حوالی مدرسه به این مرکز متصل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مدیران مدرسه به دلیل فعالیت‌های زیاد امکان رصد دائم دوربین‌ها را ندارند، عنوان کرد: با برخط شدن مرکز مانیتورینگ امکان رصد دائم به وجود خواهد آمد.

غریب با تأکید بر اینکه مرکز نماد هنوز نتوانسته است نقش‌آفرینی لازم را داشته باشد، خاطرنشان کرد: اگر این نماد به وظایف خود به‌طور کامل عمل می‌کرد امروز شاهد کنترل بخش بزرگی از آسیب‌های اجتماعی بودیم.

وی با اشاره به اینکه استان هرمزگان عملکرد موفقی در حوزه مبارزه با مواد مخدر داشته است تصریح کرد: نکته جالب این است که این افراد از ظرفیت‌های علمی موجود در استان هرمزگان استفاده کرده و موفق شدند ولی متأسفانه این ظرفیت‌ها هنوز در استان قم ناشناخته هستند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم با اشاره به سهم 4 میلیارد و 200 میلیون تومانی استان قم از بودجه کاهش آسیب‌های اجتماعی، یادآور شد: بخش اعظمی از این بودجه نیز به موضوع مبارزه با مواد مخدر اختصاص دارد.