سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: تولید ۸۰ کتاب صوتی و ترجمه ۱۵ عنوان کتاب از کتاب های نشر شاهد، اجرای ۴۸۰ تئاتر در سطوح مختلف، اجرای ۱۷۶ اثر موسیقی و تولید ۷۷ میان برنامه مناسبتی از جمله آگهی تبلیغاتی کوتاه (تیزر) و نماهنگ برای پخش در شبکه های تلویزیونی در رسانه ملی از اقدامات فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت است.
وی با بیان اینکه ۳۲ یادمان شهدا در کشور طراحی و ساخته شده است، ادامه داد: به همه استانها فراخوان داده شده تا یک فیلم یا سریال از شخصیتهای شاخص در حوزه ایثار و شهادت در استان خود بسازند. در صورتی که برای ساخت این فیلم ها با یکی از فیلمسازان بخش الف قرارداد بسته شود، بنیاد شهید بخشی از هزینه آن را پرداخت میکند که تاکنون نیز ۱۲ تفاهمنامه در این راستا منعقد شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه سالانه ۱۰ هزار نفر از والدین شهدا فوت میکنند، گفت: ثبت و خاطرهنگاری ۱۲۰ هزار نفر از این پدران و مادران عزیز شهدا و جانبازان در حال انجام است.
اعزام ۳۰ هزار نفر از خانواده ایثارگران به عتبات عالیات
قاضیزادههاشمی برگزاری اردوهای گردشگری و زیارتی برای خانواده شهدا و ایثارگران را از دیگر برنامه های بنیاد شهید در حوزه فرهنگی عنوان کرد و گفت: برای اعزام ۳۰ هزار نفر از خانواده شهدا و ایثارگران به عتبات عالیات برنامه ریزی شده و گروه های اول به این سفر معنوی اعزام شدند.
وی با بیان اینکه یک هتل به نام فاطیما در قم از محل صندوق اعتبار ملی ساخته شده و هتل خورشید هشتم در مشهد نیز بعد از ۱۲ سال افتتاح شده، افزود: از این هتل ها، مراکز بنیاد شهید و دیگر نهادها برای اسکان خانواده شهدا و ایثارگرانی که به اردو برده میشوند، استفاده میکنیم.
به گزارش ایرنا، طبق آمار، شمار پدران شهدا ۴۹ هزار و ۵۷۲ نفر و مادران شهیدان ۱۰۶ هزار و ۳۹۱ نفر است. مردم ایران در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس و دیگر حوادث تروریستی، ۲۲۵ هزار و ۵۷۰ شهید را تقدیم انقلاب کردهاند.
همچنین تعداد کل جانبازان در کشور به ۵۷۴ هزار و ۱۰۱ نفر میرسد که ۳۳۶ هزار و ۲۸۲ نفر معادل ۵۹ درصد جانبازان زیر ۲۵ درصد و ۲۳۷ هزار و ۸۱۹ نفر معادل ۴۱ درصد نیز جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر هستند. تعداد آزادگان کشور در دوران دفاع مقدس نیز ۴۳ هزار و ۱۷۳ نفر هستند.