تهران-ایرنا- اذعان فریدمن در مورد آغاز دوران تاریک اسرائیل، تاکید پاپ بر لزوم پذیرش مهاجران از سوی اروپا، مذاکرات محرمانه مشاور امنیت ملی آمریکا با دستیاران پوتین، افزایش نگرانی‌ها در انتخابات آمریکا وادعای زلنسکی در مورد خسارات روسیه در شرق اوکراین مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**عضو انصارالله: آمریکا به دنبال تشدید تنش‌ها در یمن است

«علی القحوم» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن یکشنبه شب گفت که آمریکا به دنبال تشدید تنش‌ها در یمن است.

علی القحوم گفت: گروهی از نظامیان آمریکایی این هفته وارد یمن شدند.

عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله افزود: آمریکا با انگلیس در حال ترتیب دادن دور دیگری از تشدید تنش در یمن است.

هفته گذشته نیز منابع محلی یمن از ورود یک هیات نظامی آمریکایی به استان نفت‌خیز حضرموت خبر داده بودند.

سفرهای متوالی آمریکایی‌ها به استان حضرموت یمن در راستای غارت هر چه بیشتر نفت و گاز این کشور بوده و این سفرها، روند رو به رشدی داشته است.

«مبخوت بن ماضی» استاندار حضرموت که از سوی ائتلاف سعودی تعیین شده است با این هیات آمریکایی به ریاست سرگرد «کوین» دیدار کرد.

به گفته منابع محلی در این جلسه، بن ماضی از تصمیم دولت صنعا برای جلوگیری از صادرات نفت یمن و تاثیرات این تصمیم بر بازار جهانی نفت، به ارتش آمریکا شکایت کرد و اظهار داشت که انتظار دارد با همکاری نیروهای آمریکایی در حضرموت، آنچه آن را مبارزه با تروریسم خواند تقویت شود.

تحلیلگران و ناظران نظامی، تحرکات فزاینده آمریکا و کشورهای اروپایی در شرق یمن که غنی از نفت و گاز است را در راستای گسترش سیطره نظامی آمریکا - انگلیس و فرانسه بر بخش‌های غنی از نفت خام با هدف اعزام شرکت‌های بیشتر به منظور غارت منابع طبیعی یمن از جمله نفت، طلا و بقیه فلزات گرانبها می‌دانند.

به گفته این ناظران، تحرکات آمریکایی‌ها در شرق یمن همزمان با دستورات واشنگتن برای تغییر مکان استقرار نیروهای خود در سومالی و سواحل جنوب شرقی یمن است که طی آن آمریکا پرونده ناوشکن آمریکایی «یو اس اس کول» را که در اکتبر ۲۰۰۰ میلادی در سواحل عدن مورد حمله قرار گرفت، به جریان انداخت.

هدف از به جریان انداختن این پرونده، ایجاد بهانه در جامعه بین المللی برای توجیه برنامه‌های هدف قرار دادن امنیت و حاکمیت یمن و منطقه و نیز اجرای طرح‌های کثیف علیه این کشور است؛ بویژه در سایه دولت دست نشاندهِ ضعیفِ ائتلاف متجاوز در یمن.

https://irna.ir/xjKWLt

**طوفان بخش‌های وسیعی از ایالت میشیگان آمریکا را در تاریکی فرو برد

وزش طوفان شدید در ایالت میشیگان آمریکا، شبکه برق بیش از ۱۲۰ هزار مشترک را قطع کرد و خانه‌های آنها را در تاریکی فرو برد.

این طوفان که سرعت آن به یکصد کیلومتر در ساعت می‌رسید، از عصر یکشنبه جنوب شرق میشیگان را در نوردید.

شدت طوفان در برخی مناطق به حدی بود که باعث واژگونی تیرهای برق شد.

برغم تلاش کارکنان اداره برق، هنوز بیش از ۲۱ هزار نفر از مشترکان برق ندارند.

مسئولان اداره برق میشیگان به مردم این مناطق هشدار دادند که از نزدیک شدن به خطوط انتقال برق خودداری کنند.

https://irna.ir/xjKWLT

**هشدار شهردار کی‌یف درباره احتمال تخلیه پایتخت اوکراین

شهردار کی‌یف پایتخت اوکراین گفت ساکنان این شهر باید آماده باشند تا در صورت قطع کامل برق، شهر را ترک کنند.

گاردین یکشنبه شب نوشت، حملات هوایی روسیه زیرساخت‌های حیاتی اوکراین را هدف قرار داده و در هفته‌های اخیر میلیون‌ها تن از مردم این کشور به طور متناوب بدون آب و برق مانده‌اند.

منابع اوکراینی می‌گویند، حدود ۴۰ درصد از سیستم انرژی اوکراین بر اثر حملات روسیه به نیروگاه‌ها و خطوط برق آسیب دیده یا از بین رفته است.

یکی دیگر از مقامات شهری هشدار داده است که در صورت خاموشی کامل، سامانه آب و فاضلاب نیز از کار می‌افتد.

ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف که در تلویزیون دولتی اوکراین سخن می‌گفت، هدف قرار دادن زیرساخت‌ها توسط روسیه را "تروریسم" و "نسل کشی" نامید.

وی افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، به ما اوکراینی‌ها نیاز ندارد. او به سرزمین نیاز دارد، او بدون ما به اوکراین نیاز دارد.

میانگین دما در زمستان در کی‌یف، زیر صفر است و در شب بیشتر هم کاهش می‌یابد.

کلیچکو گفت که در حالی که مقامات "هر کاری" را برای روشن نگه داشتن چراغ‌ها و جریان آب انجام می‌دهند، او سعی دارد اطمینان حاصل کند که برای سناریوهای مختلف آمادگی وجود دارد.

او اضافه کرد: سه میلیون ساکن کی‌یف باید ترتیبی اتخاذ کنند تا با دوستان یا اقوام ساکن در حومه شهر خود که هنوز آب و برق دارند بمانند تا در صورت از بین رفتن امکان عرضه خدمات در کی‌یف، آمادگی داشته باشند.

وی افزود: مسئولان در حال ذخیره سازی سوخت، غذا و آب هستند و ساکنان نیز باید همین کار را انجام دهند. حداقل هزار سرپناه گرمایشی در سراسر شهر در حال راه اندازی است که مردم در آنجا بتوانند در مواقع اضطراری گرم شوند.

رومن تکاچوک مدیر امنیت کی‌یف نظرات شهردار را در پیام رسان تلگرام تکرار کرد.

وی تاکید کرد که مسئولان شهری در حال برنامه ریزی هستند اما "در حال حاضر دلیلی برای سخن گفتن در مورد تخلیه وجود ندارد".

در همین حال، ، مقامات روسی روز یکشنبه از کاهش میزان تولید آب و برق در خرسون خبر دادند و حمله اوکراین به خطوط برق مجاور را علت این امر دانستند.

این شهر در روزهای اول جنگ به دست روسیه افتاد، اما با پیشروی نیروهای اوکراین آنها تصمیم دارند آن را پس بگیرند.

https://irna.ir/xjKWLZ

**ادعای زلنسکی در مورد خسارات روسیه در شرق اوکراین

رئیس جمهور اوکراین در کنفرانس خبری مشترک با پتر فیالا نخست وزیر چک، ادعا کرد ارتش روسیه در شرق اوکراین متحمل خسارات شدیدی شده است.

ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین یکشنبه شب بدون ارائه آماری گفت که در ادامه حملات «شدید» در منطقه دونتسک شرقی اوکراین، روسیه متحمل خسارات سنگینی شده و در حال آماده‌ شدن برای حملات جدیدی به زیرساخت‌های انرژی اوکراین است.

وی افزود: "حملات بسیار شدید روسیه به منطقه دونتسک ادامه دارد. دشمن در آنجا متحمل خسارات جدی شده است."

زلنسکی همچنین در سخنرانی ویدئویی شبانه خود گفت که معتقد است روسیه "در وهله اول نیروها و تجهیزات را برای تکرار احتمالی حملات به زیرساخت‌ها و سامانه انرژی اوکراین متمرکز می‌کند."

https://irna.ir/xjKWM۵

**افزایش نگرانی‌ها از اتهامات واهی طرفداران ترامپ در انتخابات میان دوره‌ای آمریکا

طرفداران افراطی و رسانه‌های جمعی حامی دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا که با طرح اتهام تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ این کشور را به آشوب کشیدند، در آستانه انتخابات میاندوره‌ای تئوری خرابکاری در دستگاه‌های رای گیری الکترونیک را پیش درآمد بهانه خود برای آشوب‌های احتمالی قرار داده‌اند.

این مساله شرکت‌های سازنده دستگاه‌های اخذ رای الکترونیک را به شدت نگران کرده است.

یکی از این شرکت‌ها حتی از بیم ضرر و زیان مالی هنگفت، علیه هشت فرد و نیز رسانه جمعی از جمله شبکه خبری فاکس نیوز وابسته به حزب جمهوریخواه ایالات متحده شکایت کرده است.

تئوری تقلب در انتخابات به طور فزاینده‌ای در میان جناح راست افراطی آمریکا در حال تبدیل شدن به یک واقعیت موهوم است به طوری که حالا دو سوم جمهوری‌خواهان این کشور می‌گویند به اعتقاد آنها آرای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ از ترامپ به سود بایدن جابجا شده است.

مارک لیندمن از مدیران ارشد شرکت داده پردازی و سامانه‌های اخذ رای دومینیوم Dominion با اشاره به سوءظن روز افزون، می‌گوید: "سونامی شک و تردیدها و بی اعتمادی به تولیدات این شرکت، آینده بقای آن را در معرض تهدید جدی قرار داده است."

لیندمن در تائید صحبت‌های خود، به طرح ادعای جمهوریخواهان علیه این شرکت در دست کم هشت ایالت در جریان انتخابات ۲۰۲۰ اشاره دارد که طی آنها حامیان افراطی ترامپ تلاش داشتند دستگاه‌های تولیدی این شرکت را بر اساس اتهامات واهی با دستگاه‌های دیگری عوض کنند.

لیندمن همچنین گفت پس از آنکه ترامپ در بازشماری دستی آرای ماخوذه در ایالت لوئیزیانا اکثریت را از آن خود کرد، مقامات این ایالت در انتخابات پیش رو به انعقاد قرارداد ۱۰۰ میلیون دلاری با این شرکت تمایلی ندارند.

انتخابات میان‌دوره ای آمریکا هشت نوامبر (۱۷ آبان) برگزار می‌شود. در این انتخابات تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از صد کرسی مجلس سنا به رقابت گذاشته می‌شود. همزمان نامزدهای دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای تصاحب سمت فرمانداری در ۳۶ ایالت آمریکا نیز به رقابت خواهند پرداخت.

https://irna.ir/xjKWM۳

**وزیر دفاع آلمان: از ارتش لبنان حمایت می‌کنیم

منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، وزیر دفاع آلمان در سفر به لبنان گفت که از ارتش این کشور حمایت می‌کند.

«کریستین لامبرشت» در سفر به لبنان و در جریان بازدید از نیروهای این کشور که در چارچوب مأموریت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (یونیفل) در لبنان حضور دارند، از ارائه حمایت نظامی به ارتش و نیروی دریایی لبنان خبر داد.

لامبرشت اظهار داشت که حمایت آلمان حوزه‌های نظارت و آموزش دریایی را پوشش می‌دهد.

وی افزود: برای ما مهم است که به نیروی دریایی لبنان کمک کنیم تا به مرحله‌ای برسد که بتواند امنیت خود را تضمین کند.

وزیر دفاع آلمان اضافه کرد: ما متعهد هستیم از طریق یونیفل و به صورت دوجانبه بین دو کشور در زمینه‌های مختلفی از جمله تقویت سامانه رادار ساحلی با ارائه تجهیزات تخصصی راداری و آموزش برای استفاده از آن حمایت کنیم.

نیروهای یونیفل به عنوان نیروهای صلح‌بان بین‌المللی، به موجب قطعنامه ۴۲۵ در ماه مارس سال ۱۹۷۸ توسط شورای امنیت به لبنان آمدند تا بر عقب‌نشینی اسرائیل از خاک این کشور نظارت کنند.

در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان در تابستان سال ۲۰۰۶ میلادی، به موجب قطعنامه ۱۷۰۱ تعداد این نیروها افزایش یافت. در حالی که پیش از جنگ چیزی حدود ۲ هزار نظامی در زمره نیروهای یونیفل در لبنان حضور داشتند، پس از صدور این قطعنامه، تعدادشان پس از جنگ به بیش از ۱۵ هزار نفر رسید.

بنا براین گزارش، در زمستان سال ۲۰۱۶ میلادی شمار این نیروها ۱۰ هزار و ۵۲۱ نظامی، ۲۵۷ کارمند و ۵۹۱ کارمند غیرنظامی محلی بود.
https://irna.ir/xjKWM۴

**مذاکرات محرمانه مشاور امنیت ملی آمریکا با دستیاران پوتین

یک رسانه آمریکایی یکشنبه شب گزارش داد، مشاور امنیت ملی آمریکا محرمانه با دستیاران «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه مذاکره کرده است.

روزنامه وال استریت ژورنال مدعی شد «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در ماه‌های اخیر مذاکرات محرمانه‌ای با دستیاران ارشد پوتین درباره مساله اوکراین برگزار کرده است.

بر اساس این گزارش، این مذاکرات محرمانه با هدف کاهش تنش‌ها و کاهش خطرات یک درگیری گسترده تر علیه اوکراین انجام شده است.

این گزارش می‌افزاید، هدف این مذاکرات باز نگه داشتن کانال‌های دیپلماتیک میان مسکو و واشنگتن و نه رایزنی برای حل و فصل بحران اوکراین بوده است.

برخی منابع گفته‌اند جیک سالیوان با «یوری یوشاکوف» دستیار سیاست خارجی پوتین و «نیکلای پاتروشف» همتای روسی خود رایزنی و مذاکره کرده است.

روز جمعه نیز مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به اوکراین با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور این کشور  دیدار و گفت وگو کرده بود.

در این دیدار دو طرف در مورد حمایت بیشتر از اوکراین از سوی ایالات متحده برای دفاع و آزادسازی خاک این کشور، افزایش توانمندی‌های اوکراین برای حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی، حمایت مالی و مسائل بشردوستانه، تقویت تحریم‌ها علیه روسیه و تحکیم حمایت بین‌المللی از اوکراین گفت وگو کردند.

https://irna.ir/xjKWM۶

**جمهوری چک روسیه را به جنایات جنگی در اوکراین متهم کرد

یان لیپاوسکی وزیر امورخارجه جمهوری چک خواستار تشکیل دادگاه ویژه برای محاکمه رهبری ارشد روسیه به اتهام جنایات جنگی در اوکراین شد.

لیپاوسکی یکشنبه شب در توییتی نوشت: وقتی کشوری آتش جنگ را بر می‌افروزد، رهبران سیاسی آن کشور باید پاسخگو باشند.

وزیر امورخارجه جمهوری چک همچنین بر لزوم نگرش سختگیرانه برای برقراری امنیت بین‌المللی تاکید کرد و نوشت: قوانین باید در سطح بین‌المللی اعمال شود.

وی افزود: در حال حاضر ما نمی‌توانیم در مورد صلح صحبت کنیم چرا که روسیه فقط زور را درک می‌کند و من نمی‌توانم عضو دولتی باشم که از اوکراین حمایت نمی‌کند.

لیپاوسکی در ادامه نوشت: مجلس نمایندگان جمهوری چک اقدامات روسیه را تروریستی تلقی می‌کند.

وی تصریح کرد: اگر شخصی در ساعات شلوغ یک چهار راه را مورد هدف موشک قرار دهد، این اقدام یک کار اشتباه نیست بلکه تروریسم محض است. قصد روسیه از این اقدامات، ایجاد ترس و وحشت است.

https://irna.ir/xjKWM۷

**پاپ: همه اروپا باید برای پذیرش مهاجران همکاری کنند

پاپ فرانسیس یکشنبه شب گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید در قبال مهاجران سیاست همکاری و کمک را در پیش بگیرند و مسئولیت پذیر باشند.

پاپ در بازگشت از سفر چهار روزه خود به بحرین در جمع خبرنگاران به مساله مهاجران اشاره کرد و افزود: «اتحادیه اروپا باید در قبال مهاجران سیاست همکاری و کمک را در پیش بگیرد و نمی‌تواند قبرس، یونان، ایتالیا و اسپانیا را با مسئولیت همه مهاجرانی که به سواحل آنها می‌رسند، تنها بگذارد».

وی در حالی این سخنان را گفت که مسائل مهاجرتی باعث تنش‌های سیاسی جدیدی در ایتالیا شده است، جایی که بین دولت و کشتی‌هایی که تلاش می‌کنند مهاجران را پیاده کنند، بن بست به وجود آمده است.

پاپ فرانسیس افزود: «هر دولت عضو اتحادیه اروپا باید در مورد تعداد مهاجرانی که می‌تواند بپذیرد، توافق کند».

او گفت: «سیاست مهاجرت باید مورد توافق همه کشورها باشد و سیاستی بدون اجماع نمی‌تواند وجود داشته باشد».

بنا به گزارش رویترز، ماتئو سالوینی رئیس حزب اتحادیه ضد مهاجران ایتالیا و معاون نخست وزیر در دولت جدید جناح راست از پاپ به خاطر این سخنان او تشکر کرد.

سالوینی در بیانیه‌ای گفت: «نمی‌توان ایتالیا را تنها گذاشت و نمی‌توان همه مهاجران را هم قبول کرد».

https://irna.ir/xjKWMg

**اوکراین مدعی حمله روسیه به شناورهای غیرنظامی شد

ارتش اوکراین یکشنبه شب روسیه را به حمله به شناورهای غیرنظامی لنگر انداخته در سواحل رودخانه دنیپرو در منطقه جنوبی اشغالی خرسون – منطقه‌ای که نیروهای کی‌یف در تلاش برای تصرف آن هستند - متهم کرد.

سخنگوی ستاد کل ارتش اوکراین در بیانیه‌ای اعلام کرد که سوخت شناوران منهدم شده به دلتای رودخانه نشت کرده است. وی همچنین نیروهای مسکو را به تصاحب موتور و سایر تجهیزات شناورهای غیرنظامی متهم کرد.

منابع غربی گزارش می‌دهند که نیروهای اوکراین حملات به ارتش روسیه  را در کرانه غربی رود دنیپرو که اوکراین را به دو نیم تقسیم می‌کند افزایش داده‌اند. این تحولات، گمانه زنی‌ها مبنی بر آماده شدن نیروهای مسکو برای عقب نشینی به طرف دیگر را دامن زده است.

ستاد کل ارتش اوکراین توضیح بیشتری در خصوص ادعاهای خود ارائه نکرد.

اوکراین‌ می‌گوید، انهدام شناورهای غیرنظامی، نیروهای آنها را برای استفاده از این شناورها در صورت تصمیم به عبور از سمت شرق رودخانه در صورت خروج روسیه، باز می‌دارد.

وزارت دفاع روسیه نیز واکنشی به ادعاهای اوکراین در این خصوص نشان نداده است.

این در حالی است که مقامات روسیه روز یکشنبه گفتند که یک اقدام خرابکارانه موجب قطع آب و برق در شهر خرسون و تعدادی از شهرک‌ها شده است.

https://irna.ir/xjKWMf

**ادامه سرقت نفت سوریه از سوی نیروهای آمریکایی

منابع خبری بامداد دوشنبه گزارش دادند، نیروهای آمریکایی یک کاروان متشکل از ۴۳ تانکر نفت سرقتی سوریه را به پایگاه‌های خود در عراق منتقل کردند.

منابع محلی در حومه یعربیه اعلام کردند، یک کاروان متشکل از ۴۳ تانکر حامل نفت سرقتی از چاه‌های نفتی منطقه الجزیره که در اشغال نظامیان آمریکایی است از طریق گذرگاه غیرقانونی «المحمودیه» وارد شمال عراق شده است.

بر اساس این گزارش طی دو روز گذشته ده‌ها تانکر حامل نفت سوریه توسط نیروهای آمریکایی از طریق گذرگاه‌های غیر قانونی حومه حسکه واقع در شمال شرق سوریه به عراق رفتند.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.

https://irna.ir/xjKWMv

**پشت پرده ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن

منابع خبری از ورود هیات های نظامی آمریکایی و انگلیسی در هفته جاری به یمن خبر دادند که مقامات جنبش انصارالله یمن هدف از آن را آغاز دور جدیدی از تنش آفرینی در این کشور تفسیر می کنند.

"علی القحوم" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: آمریکا در یمن و به طور مشخص در استان حضرموت در شرق این کشور حضور نظامی مستقیم دارد.

وی افزود: تحرکات آمریکا و انگلیس و فرانسه در جزایر یمن مشاهده می شود که هدف از آن تشدید سیطره بر تنگه باب المندب است.

القحوم در گفت وگو با شبکه المیادین افزود: امارات نیز برای تغییر بافت جمعیتی جزیره "میون" تلاش می کند و ما این رفتار تجاوزگرانه را از نزدیک زیر نظر داریم و اجرای چنین اقدامی را نخواهیم پذیرفت.

وی تصریح کرد: انصار الله یمن توانمندی نظامی دارد که می تواند قدرت و حاکمیت و استقلال آن را حفظ کند.

القحوم گفت: کنفرانس امنیت آبی که قرار است بزودی برگزار شود، تصویر روشنی از برخورداری یمن از فاکتورهای قدرت ارایه خواهد کرد و دولت صنعا متعهد به حفاظت از دریانوردی بین المللی براساس قانون بین الملل است.

وی تصریح کرد: دشمن باید بفهمد که یمن توانمندیهای نظامی انباشته ای دارد که باعث می شود که از آب و هویت ملی خود پاسداری کند.

عضو سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: حضور نظامی مستقیم آمریکا در یمن و سرازیر شدن نظامیان آمریکایی به این کشور و بویژه در استان حضر موت وجود دارد و همچنین نیروهای انگلیسی به استان المهره سرازیر می شوند.

وی با اشاره به ورود هیات های نظامی آمریکا و انگلیس به یمن در هفته گذشته گفت که این هیات ها برای به راه انداختن یک دوره تنش کار می کنند اما یمنی ها آماده دفاع از کرامت و هر وجب خاک خود هستند.

https://irna.ir/xjKWN۹

**فرانسه پاسخ محکم و واحد اروپا را به سیاست‌های تجاری آمریکا خواستار شد

وزیر اقتصاد فرانسه با انتقاد از «رقابت یارانه‌ها»، پاسخ «واحد و محکم» اروپائیان را به اقدامات اقتصادی آمریکا به‌ویژه در زمینه یارانه‌ها خواستار شد.

برونو لو مر وزیر اقتصاد فرانسه در مصاحبه با چهار روزنامه اروپایی، گفت: رقابت یارانه‌ای با همه اصول تجارت بین‌المللی مغایر است و اروپائیان باید پاسخ واحد و محکمی به یارانه‌های آمریکایی بدهند.

وی افزود: برخی شرکت های بزرگ خارجی که می خواستند در اروپا راه اندازی شوند، اکنون میان سایت های اروپایی و سایت های آمریکایی تردید دارند. در برخی موارد، میزان کمک های مالی که دولت بایدن ارائه می دهد، چهار تا ده برابر حداکثر مقدار مجاز کمیسیون اروپا است.

روزنامه‌های «لزاِکو» فرانسه، «هندزبلات» آلمان، «اِل موندو» اسپانیا و «کووریل دلاسرا» ایتالیا دیشب در اقدامی هماهنگ نسخه برخط این مصاحبه را منتشر کردند.

لومر در مورد نخستین برآوردها از وضعیت فرانسه اعلام کرد که ۱۰ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری و هزاران فرصت شغلی صنعتی در معرض خطر قرار گرفته است.

وی گفت: صنعت ما در حال حاضر از تفاوت قیمت انرژی بین ایالات متحده و اروپا رنج می برد.

وزیر اقتصاد فرانسه افزود: یارانه های هنگفت آمریکایی تحت قانون کاهش تورم ایالات متحده و نیز رقابت چینی که به همان اندازه یارانه برای آن پرداخت می شود، احتمالاً این شکاف را بیشتر خواهد کرد.

قانونی که در اخبار «قانون کاهش تورم آمریکا»، نامگذاری شده در واقع یک برنامه اصلاحات زیست محیطی و اجتماعی با طرح سرمایه گذاری چند صد میلیارد دلاری است.

برونو لومر «واکنش هماهنگ، متحد و قوی اتحادیه اروپا در برابر متحدان آمریکایی» را خواستار شد و گفت: تنها جدیت، ما را به نتیجه می‌رساند.

او گفت انتظار دارد «پیشنهادهای محکم و متناسب از سوی کمیسیون اروپا» به ویژه «اعلام دقیق‌تر منافع زیست‌محیطی»، «طرح‌های ترجیحی اروپایی یا تسریع در استفاده از ابزارهای متقابل» ارائه شود.

وزیر اقتصاد فرانسه خاطر نشان کرد که «سیاست پولی محدود کننده با سیاست بودجه انبساطی سازگار نیست» و نباید «بدون محدودیت از تقاضا حمایت کرد»، بلکه باید به سمت «کمک های هدفمندتر» حرکت کنیم.

وی در نهایت پیش‌بینی کرد: در پایان این بحران انرژی، تورمی احتمالاً بالاتر از دهه‌های گذشته خواهیم داشت که دلیل آن، تغییرات مکان تولید و کربن‌زدایی اقتصاد است که به طور ساختاری قیمت تمام شده محصولات خاص را افزایش می دهد.

https://irna.ir/xjKWNw

**کشته شدن ۱۲ تروریست جبهه النصره در درعای سوریه

مرکز آشتی روسیه در سوریه از کشته شدن ۱۲ نفر از عناصر جبهه تروریستی النصره در استان درعا در جنوب این کشور خبر داد.

اولیگ ایگوروف، معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کرد که طی هفته اخیر ۱۲ عنصر مسلح جبهه النصره کشته و ۱۶ عنصر دیگر در استان درعا واقع در جنوب سوریه بازداشت شدند.

وی گفت که این عناصر اقدامات تروریستی علیه غیرنظامیان سوری انجام می دادند.

ایگوروف تاکید کرد که دستگاه های امنیتی سوری به اقدامات خود علیه تروریست ها در استان درعا ادامه می دهند.

پیش از این نیز شبکه المیادین اعلام کرده بود که هواپیماهای روسیه و سوریه محل تجمع عناصر گروه تروریستی موسوم به "هیات تحریر الشام"  (جبهه النصره سابق) در نزدیک منطقه کفرجالس در غرب شهر ادلب را بمباران کردند.

این شبکه افزود: عناصر گروه تروریستی هیات تحریر الشام در حال آموزش جنگ خیابانی در یکی از اردوگاههای نظامی خود بودند که هدف حمله هوایی قرار گرفتند.

اخیرا فعالیت گروههای تروریستی از جمله هیات تحریر الشام (جبهه النصره سابق) در منطقه کاهش تنش افزایش یافته است.

ارتش سوریه نیز چند بار مواضع این گروههای تروریستی را با توپخانه هدف قرار داده اند.

داعش و دیگر گروه‌های تروریستی سال ۲۰۱۷ پس از چهار سال عملیات تروریستی گسترده در سوریه و عراق و اشغال بخش‌های عمده از این دو کشور متلاشی و شکست خورد، اما با این وجود هنوز هسته‌ها و بقایای آن در عراق و سوریه دست به عملیات علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی می‌زنند.

https://irna.ir/xjKWNC

**مقام ارشد انگلیس برای گفت وگوهای تجاری به تایوان سفر می کند

در ادامه تلاش های غرب برای توسعه همکاری با تایوان، گرگ هندز وزیر تجارت انگلیس قرار است هفته آینده به تایوان سفر کند.

قرار است هندز در جریان این سفر با اینگ وگ رئیس جمهور جزیره تایوان دیدار و در بیست و پنجمین نشست تجاری انگلیس و تایوان شرکت کند.

در این خبر به تاریخ دقیق این سفر اشاره ای نشده است.

دفتروزیر تجارت انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد این دیدار نشانه تعهد انگلیس برای توسعه همکاری با تایوان است.

در این بیانیه آمده است تایوان مانند انگلیس خواستار توسعه تجارت آزاد و منصفانه است که توسط یک سیستم تجارت جهانی مبتنی بر قوانین پشتیبانی می شود.

قرار است این مقام ارشد بریتانیایی با جان دنگ مذاکره کننده ارشد تجاری و وانگ می هوا وزیر بازرگانی تایوان دیدار کند.

بر اساس این گزارش، تایوان انگلیس را به عنوان یک شریک همفکر خود می بیند.

از دیگر سو، سفر هیاتی از قانونگذاران اتحادیه اروپا به تایوان به بهانه هشدار آمریکا درباره طرح های پکن علیه این کشور، بروکسل را در مسیر اقدامات تحریک آمیز جدیدی علیه چین قرار داده است.

به گزارش پولیتیکو: هیاتی هشت نفره متشکل از قانونگذاران اتحادیه اروپا از جمله دو نماینده تحریم شده از سوی پکن، در بحبوحه تردیدهای جدید ژئوپلتیکی بعد از کنگره حزب حاکم چین، به تایوان سفر می کنند.

تجارت، سرمایه گذاری و فناوری محور اصلی سفر این هیات است.

  راینهارد بوتیکوفر، رئیس هیات پارلمان اروپا در روابط با چین، و «شورد شوردما» (Sjoerd Sjoerdsma)  که هر دوی آنها اوایل سال گذشته در فهرست تحریم پکن قرار گرفتند در این هیات حضور دارند.

بوتیکوفر که ریاست این هیات را برعهده دارد، از ائتلاف پارلمانی روابط با چین به پولیتیکو گفت: «این یک دیدار با جاه طلبی های بسیار عملی است. ما با تصویری واضح تر از آنچه که باید در پارلمان های مربوطه خود انجام شود، از تایوان باز خواهیم گشت و تا زمانی که به اهداف دست یابیم، آرام نخواهیم گرفت».

دیدار با «تسای اینگ ون» رئیس جمهوری تایوان از اهداف این هیات عنوان شده است.

نگرانی های اروپا برسر تایوان در ماه های اخیر و همزمان با آغاز رزمایش پکن در اطراف جزیره تایوان در تابستان امسال و در جریان دیدار نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از منطقه خودمختار این کشور افزایش یافته است. پکن پیشتر درباره دیدار پلوسی هشدار داده بود.

پولیتیکو نوشت: همکاری راهبردی چین با روسیه با ادامه جنگ اوکراین، بدبینی اروپایی ها را عمیق تر کرده است.

چین تهدید کرده اگر لازم باشد تایوان را بار دیگر به خاک خود الحاق خواهد کرد و شی جین پینگ این موضع را بار دیگر در کنگره حزب کمونیست که به تازگی پایان یافته تکرار کرد.

«به نوشته این رسانه، نمایندگانی از آلمان، جمهوری چک، بریتانیا، بلژیک و کوزوو نیز در این سفر حضور خواهند داشت. تایوان علاقه مند به پیگیری دیپلماسی پارلمانی است اما اکثر مقام های غربی به دلیل تعهدات خود با پکن درخصوص «چین واحد» از سفر در سطح دولت خودداری می کنند.

مقام های آمریکایی، از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، در هفته‌های اخیر هشدار داده‌اند که چین در حال «سرعت بخشیدن» به طرح های خود در استفاده از زور علیه تایوان «در یک جدول زمانی بسیار سریع‌تر» از آنچه که قبلاً انتظار می‌رفت، است. تا همین اواخر، حدس واشنگتن این بود که چنین سناریویی قبل از سال ۲۰۲۷ اتفاق نخواهد افتاد.

https://irna.ir/xjKWNL

**۱۹ عملیات ضد صهیونیستی در کرانه باختری در ۲۴ ساعت

منابع خبری صهیونیستی از وقوع ۱۹ عملیات مقاومت فلسطین در کرانه باختری رود اردن طی ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند.

منابع صهیونیستی از وقوع ۱۹ عملیات مختلف مقاومت در کرانه باختری طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده و افزودند: این عملیات ها شامل ۵ مورد تیراندازی نیز بوده است.

بر اساس این گزارش، طی این مدت  ۱۰ مورد درگیری هم بین فلسطینیان و اشغالگران اسرائیلی در مناطق مختلف گزارش شده که در جریان آن شماری از فلسطینیان زخمی شدند.

حمله نیروهای سرکوبگر اسرائیلی به اسرای فلسطینی در زندان هداریم

مرکز اطلاع رسانی فلسطین در خبر دیگری از یورش نیروهای سرکوبگر وابسته به سازمان زندان های صهیونیستی به اسرای فلسطینی در زندان هداریم در روز گذشته ( یکشنبه ) خبر داد و افزود: نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل اقدام به سرکوب آنان کردند.

باشگاه اسیر فلسطین در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای سرکوبگر اسرائیلی به بخش های ۳۰ و ۳۵ زندان هداریم یورش برده و ضمن ضرب و شتم اسیران، اقدام به بازرسی اتاق های آنان کرده و وسایل شخصی اسیران را بهم ریختند.

ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر خنثی‌سازی عملیات تیراندازی در روز انتخابات کنست 

منابع عبری زبان اعلام کردند که رژیم صهیونیستی اخیرا یک جوان فلسطینی ساکن شهرک «کفر الدیک» در شمال کرانه باختری را به اتهام تلاش برای اجرای عملیات تیراندازی بازداشت کرده است.

شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نظامیان رژیم صهیونیستی گفته‌اند که این جوان فلسطینی قصد اجرای عملیات تیراندازی در یکی از شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرانه باختری در روز انتخابات کنست را داشته است.

https://irna.ir/xjKWP۸

**عذرخواهی رییس‌جمهوری کره‌جنوبی به‌دلیل حادثه مرگبار جشن شبانه سئول

«یون سوک یول» رئیس‌جمهوری کره جنوبی روز دوشنبه به دلیل حادثه مرگبار جشن شبانه در سئول عذرخواهی کرد و تصریح کرد هر مقامی را که مسئول واکنش‌های نابجا و مدیریت ایمنی بوده، مورد بازخواست قرار خواهد داد.

رئیس جمهوری کره جنوبی گفت: من جرأت نمی‌کنم خودم را با والدینی که پسر و دخترشان را از دست داده‌اند مقایسه کنم، اما به‌عنوان رئیس‌جمهوری که باید از جان و امنیت مردم محافظت کند، قلبم شکسته است. متاسفم و از خانواده های داغدیده ای که در مصیبت وصف ناپذیری رنج می برند و از مردمی که در درد و اندوه شریک هستند پوزش می مطلبم ...

در حادثه شنبه شب (۹ آبان ماه) در کره جنوبی که حین برگزاری جشن شبانه به دلیل ازدحام جمعیت اتفاق افتاد و منجر به کشته شدن ۱۵۶ نفر شد و ۱۵۲ مجروح نیز به جا گذاشت، در ابتدا مردم این کشور را دچار حیرت و شوک کرد اما با گذشت مدت زمانی اندک در میان مردم به خشمی علیه دولت تبدیل شده است.  

از سوی دیگر کارشناسان با سرزنش درباره کافی نبودن کنترل جمعیت و ترافیک گفتند پلیس تنها ۱۳۷ نیرو را به محل اعزام کرده بود در حالی که تخمین زده می شد ۱۰۰ هزار نفر قرار است در این جشن و در منطقه ایته ئون گرد هم جمع شوند.  

«یون هی کئون» رئیس پلیس ملی کره جنوبی روز گذشته ضمن معذرت خواهی درباره این حادثه وعده داد تحقیقات درباره این حادثه انجام شود. وی در کنفرانس خبری گفت: «تائید می کنم که تعداد زیادی تماس اضطراری پیش از این حادثه داشتیم که به ما درباره وقوع حادثه و خطر گردهمایی بزرگ هشدار داده بود، اما واکنش ما به آن تماس ها کافی نبود. »

شاهدان عینی نیز گفتند تعداد افراد پلیسی که در محل حاضر بودند بیش از آنکه به ازدحام جمعیت بپردازند درحال تمرکز بر دیگر موارد نقض قانون بودند. به نظر می رسد هیچگونه برنامه ای برای سازمان دادن جمعیت و کنترل آن در دستورکار پلیس نبوده و تنها تمرکز بر جلوگیری از دیگر اشکال نقض قانون وجود داشته است.  

در نهایت مردم کره جنوبی از آنچه می توانسته جشنی معمولی باشد که هر ساله برگزار می شود اما تبدیل به شبی مرگبار شده است در حیرت و خشم به سر می برند. بسیاری از افراد برای اولین بار پس از شیوع ویروس کرونا و برداشتن محدودیت های کرونایی به رسم قدیم در این جشن شبانه شرکت کرده بودند.

https://irna.ir/xjKWPv

**آتش ‌سوزی مهیب در نزدیک برج خلیفه دبی

رسانه های خبری گزارش دادند که آتش سوزی مهیبی در نزدیک برج خلیفه در امارت دبی در امارات متحده عربی روی داده است.

بامداد امروز دوشنبه یک ساختمان ۳۵ طبقه در نزدیکی برج خلیفه دچار حریق شد و فایل های ویدئویی ستون های دود و زبانه کشیدن آتش از این ساختمان را نشان می داد.

براساس گزارش ها، نیروهای آتش نشان به سرعت در محل حاضر شده و پس از تلاش گسترده آتش سوزی را مهار کردند.

عکس های منتشر شده نشان می دهد که جلوی ساختمان از پایین تا بالا در آتش سوخته است.

براساس برخی گزارشها، این حادثه تلفاتی در بر نداشته است.

ساختمان های دبی تاکنون بارها شاهد آتش سوزی بوده است که مهمترین آن، آتش سوزی در برج خلیفه به عنوان بلندترین برج جهان است.

https://irna.ir/xjKWQK

**فریدمن: اسرائیل وارد یک تونل تاریک شد

نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی گفت: اسرائیل با انتخاب «بنیامین نتانیاهو» به عنوان نخست وزیر آینده، وارد یک تونل تاریک شد.

«توماس فریدمَن» در مقاله ای که امروز دوشنبه در روزنامه صهیونیستی «هآرتص» منتشر شد، نسبت به عواقب خطرناک کابینه راست‌گرای رژیم اشغالگر اسرائیل به رهبری «بنیامین نتانیاهو» رهبر حزب لیکود که قطعاً مبتنی بر رویکردهای مذهبی و افراطی خواهد بود، هشدار داد.

وی گفت: "امیدوار بودم کابینه «نفتالی بنت» - «یائیر لاپید» که در ژوئن ۲۰۲۱ روی کار آمد، بشارت شراکت و اتحاد بیشتری در اینجا ( آمریکا) بدهد اما متاسفانه این کابینه فروپاشید و در عوض ما شاهد ائتلاف جناح راست در تاریخ اسرائیل خواهیم بود، خداوند ما را حفظ کند زیرا این وضعیت، خبر می دهد که چه چیزی به ما خواهد رسید."

فریدمن در این مقاله افزود: ائتلافی که نتانیاهو در بازگشت به قدرت بر آن سوار می شود، یک ائتلاف موازی با کابینه کابوس وار آمریکا است که به سناریوی انتخاب مجدد «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا اشاره دارد که در قالب آن، «رودی جولیانی » به عنوان دادستان کل، «مایکل فلین» به عنوان وزیر دفاع، «استیو بینون» به عنوان وزیر بازرگانی و «جیسم دوبسون» رهبر انجیلی ها  به عنوان وزیر آموزش، «انریکه تاریو»  رهبر سابق سازمان «براود بویر» به عنوان وزیر امنیت داخلی و «مارگرو تایلر گرین» به عنوان سخنگوی کاخ سفید منصوب می شوند.

وی ادامه داد: تصور کنید که از خواب بیدار شدید و این را ببینید. خواهید گفت: این غیر ممکن است.

این روزنامه نگار آمریکایی هشدار داد: ائتلاف نتانیاهو واقعی است. این ائتلافی از  رهبران مذهبی و سیاستمداران افراطی قوم گرا از جمله برخی از افراط‌گرایان نژادپرست یهودی است که از اعراب متنفرند.

او تاکید کرد: ائتلاف حاکم آینده در اسرائیل کار را برای دیپلمات‌های آمریکایی که به طور ذاتی مدافع اسرائیل هستند، دشوار می‌کند و دوستان «تل‌آویو» در کنگره [ آمریکا ] را مجبور می‌کند تا از هر خبرنگاری که از آنها بپرسد آیا آمریکا باید به انتقال میلیاردها دلار به کابینه ای که متمرکز بر مذهبی های افراطی است، ادامه دهد، فرار کنند. 

فریدمن خاطرنشان کرد: نتانیاهو به دست شرکایی که اعراب را ستون پنجمی می دانند که نباید به آنها اعتماد کرد، به کابینه دست یافت. این شرکای نتانیاهو وعده کنترل سیاسی در انتصاب قضات را می دهند. آنها همچنین به لزوم گسترش ساخت و ساز در شهرک‌ها معتقدند؛ به گونه ای که هیچ وجبی از فلسطین در کرانه باختری باقی نماند. آنها می‌خواهند با ایجاد تغییراتی در سیستم قضایی، دادگاهی را که علیه نتانیاهو به‌خاطر دریافت رشوه در جریان است، متوقف کنند. 

به نوشته فریدمن، ماه گذشته در سایت «اکسیس» آمده بود که سناتور دموکرات «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا نسبت به تشکیل "کابینه راست افراطی توسط نتانیاهو "هشدار داده است زیرا به گفته منندز "چنین امری باعث کاهش تدریجی جدی حمایت دو حزب (دموکرات و جمهوری خواه) در واشنگتن از اسرائیل می شود". الآن این امر ممکن است اتفاق بیفتد.

این نویسنده آمریکایی در پایان مقاله خود گفت: من تقریباً ۴۰ سال مقالات خود را از سرزمین های اشغالی فرستادم و به همراه دوستم «ناحوم برنیاع» در  آنجا گشت و گذار کردم و وقتی پس از انتشار نتایج انتخابات تلفنی از او شنیدم که «اکنون ما یک اسرائیل کاملاً متفاوت داریم"، فهمیدم که حقیقتا، ما وارد یک تونل تاریک خواهیم شد.»

https://irna.ir/xjKWN۶

**کره‌شمالی، آمریکا و کره‌جنوبی را به اقدامات نظامی قاطعانه تهدید کرد

ارتش کره شمالی روز دوشنبه گفت که اقدامات نظامی عملی "پایدار و قاطعانه" را در پاسخ به رزمایش های نظامی مشترک کره جنوبی و ایالات متحده انجام خواهد داد.

در حال حاضر گمانه زنی هایی در خصوص احتمال آزمایش موشک هسته ای کره شمالی پیش از برگزاری یا بعد از انتخابات میان دوره ای آمریکا در این هفته مطرح شده است.

ارتش کره جنوبی و آمریکا ۱۴ آبان ماه رزمایش مشترک هوانوردی خود را با عنوان «طوفان هوشیار» که با شرکت بیش از ۲۴۰ جنگنده برگزار شده بود، به پایان رساندند.

در جریان برگزاری این رزمایش، یک فروند بمب افکن استراتژیک آمریکا به رزمایش هوایی مشترک پیوست.

در واکنش به این رزمایش نظامی، کره شمالی روز شنبه  (۱۴ آبان ماه) چهار موشک کوتاه برد به سمت دریای زرد شلیک کرد. این موشک‌ها همزمان با آخرین روز از رزمایش مشترک نظامی آمریکا و کره‌جنوبی شلیک شد.

ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی در بیانیه‌ای افزود: این موشک ها بین ساعت ۱۱ و ۳۲ دقیقه و ۱۱ و ۵۹ دقیقه صبح شنبه (۱۴ آبان ماه) به وقت محلی از پایگاه تونگریم در شمال پیونگ یانگ شلیک شده است.

براساس این بیانیه، موشک‌های شلیک شده مسافتی ۱۳۰ کیلومتری را در ارتفاع ۲۰ کیلومتری و با سرعت پنج ماخ(بیش از ۵ هزار و ۳۰۰ کیلومتر) طی کردند.

در بیانیه ستاد مشترک ارتش کره‌جنوبی در خصوص این رزمایش آمده است: در روز شنبه ۲ فروند جنگنده استراتژیک B-B۱ به همراه چهار فروند جنگنده رادار گریز F-۳۵ کره جنوبی و چهار فروند F-۱۶ آمریکایی به این رزمایش اضافه شدند.

این برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ است که آمریکا جنگنده‌های B-B۱ را به شبه جزیره کره منتقل می‌کند. ارتش کره‌جنوبی ملحق شدن این هواپیما به رزمایش دو کشور را نشانه‌ای از تعهد واشنگتن به حفظ بازدارندگی کره‌جنوبی برابر اقدامات تحریک آمیز کره‌شمالی توصیف کرده است.

https://irna.ir/xjKWQq

**دغدغه اصلی کشورهای گروه ۲۰ از نگاه مجمع اقتصاد جهانی

داده‌های مجمع اقتصاد جهانی نشان می‌دهد که تورم مهار نشدنی، بحران بدهی و مشکلات هزینه زندگی بزرگترین تهدیدها برای تجارت در کشورهای گروه ۲۰ در دو سال آینده است.

نظرسنجی انجام شده توسط مرکز جامعه و اقتصاد نوین «مجمع اقتصاد جهانی» حاکی از آن است که تورم به سطحی رسیده که در چندین دهه بی سابقه بوده و یک سوم کشورهای گروه ۲۰ را بر آن داشته تا افزایش قیمت‌ها را به عنوان نگرانی اصلی خود معرفی کنند.

بانک‌های مرکزی سراسر جهان مبادرت به اتخاذ یک سیاست تند کردند تا اقدام‌هایی را برای مهار تورم که خطر رکود برای اقتصاد جهانی را به وجود آورده، مهار کنند.

این نظرسنجی که پیش از برگزاری کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (کاپ۲۷) در مصر و نشست گروه ۲۰ در اندونزی منتشر شده، نشان می‌دهد که نگرانی‌های محیط زیستی برای اولین بار طی سال‌ها در درجه بعدی اهمیت قرار گرفته درحالیکه جهان درگیر مشکلات اقتصادی- اجتماعی اعم از جنگ اوکراین و بحران هزینه زندگی است.

بر اساس این نظرسنجی، برغم نمونه‌های فزاینده نفوذ اطلاعاتی و تهدیدهای امنیتی در حوزه فناوری، حملات سایبری در میان خطرهای "کمتر متدوال" قرار گرفته‌اند. 

شرکت تحقیقات بازاری آیپسوس با انجام یک نظرسنجی در اواخر مهر ماه اعلام کرد که تورم، اصلی ترین عامل نگران کننده مردم در سطح جهان است و مردم اکثر کشورها فکر می کنند وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارند.

«دیوید مالپاس» رئیس بانک جهانی و «کریستالینا جورجیوا» رئیس صندوق بین‌المللی پول تصریح کرده اند که خطر رکود به عنوان یکی از پیامدهای ناشی از تاثیر «اختلال‌ها و آشفتگی فعلی» و سخت‌تر شدن شرایط تامین مالی به دلیل افزایش نرخ بهره به منظور مهار «تورم بالا» ایجاد شده است.

https://irna.ir/xjKWDS

**یافته هایی تلخ از اوضاع اقتصادی اروپا، از استقراض تا حذف یک وعده غذایی

نتایج یک پژوهش جدید از برخی کشورهای اروپایی نشان می دهد که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان اوضاع مالی خود را در خطر دیده و ۸۰ درصد نیز مجبور به اتخاذ تصمیم های تلخی در زمینه مخارج زندگی خود شده اند.

تارنمای روزنامه گاردین امروز به نقل از نتایج پژوهش اخیر موسسه نظرسنجی ایپسوس که به سفارش سازمان مردم نهاد فرانسوی سِکوغ پوپیولِغ (Secours Populaire) انجام شده، نوشت که از هر چهار اروپایی یک نفر وضعیت مالی خود را "متزلزل" دانسته و بیش از نیمی از اروپایی ها نیز پیش بینی می کنند که اوضاع مالی شان در ماه های آتی بدتر شود.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، یافته های این نظرسنجی که از میان ۶ هزار داوطلب ۶ کشور فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لهستان و انگلیس انجام شده، نشان می دهد که در نتیجه جنگ روسیه علیه اوکراین، افزایش هزینه های انرژی و تورم افسارگسیخته هزینه های زندگی و اجاره بها افزایش یافته و بیش از نیمی از پاسخ دهندگان (۵۴ درصد) اعلام کرده اند که ظرف سه سال اخیر قدرت خریدشان کم شده است.

یونان کشوری است که بیشترین آسیب را از این وضعیت دیده و ۶۸ درصد پاسخ دهندگان گفته اند که از سال ۲۰۱۹ به این سو قدرت خریدشان به شدت و یا تا حدی کاهش یافته است. این رقم در فرانسه ۶۳ درصد، ایتالیا ۵۷ درصد، آلمان ۵۴ درصد، انگلیس ۴۸ درصد و لهستان ۳۸ درصد است.

در میان ۸۰ درصد از پاسخ دهندگانی که به ناچار مخارج خود را کاهش داده اند، ۶۲ درصد از مسافرت کاسته و ۴۷ درصد در گرمایش صرفه جویی کرده اند. ۴۲ درصد مجبور به قرض گرفتن از دوست و آشنا و ۴۰ درصد هم به دنبال شغل دوم بوده اند. ۲۹ درصد پاسخ دهندگان نیز مجبور به حذف یکی از وعده های غذایی خود شده اند.

در میان پاسخ دهندگان ۶ کشور فوق، ۶۴ درصد گفتند که بیش از این توان کاهش مخارج را نداشته و نمی دانند چگونه در هزینه های خود صرفه جویی کنند. ۲۸ درصد نیز گفتند که تا اواسط ماه درآمدشان به پایان می رسد و ۲۷ درصد نیز معمولاً و یا گاهی اوقات بیم از آن دارند که بی خانمان شوند.

به طور میانگین ۲۷ درصد پاسخ دهندگان وضعیت مالی و مادی خود را متزلزل دانسته و ۵۵ درصد نیز گفته اند که باید مراقب خرج و مخارج خود باشند.

برای بسیاری، آینده وخیم تر از اوضاع کنونی است. ایتالیایی ها و یونانی ها بیشترین نگرانی را داشته و به ترتیب ۷۰ و ۶۸ درصد آنها تا حدی و یا بسیار نگران آینده اند. حدود ۴۷ درصد از پاسخ دهندگان انگلیسی خطر تزلزل اقتصادی را چشمگیر دانسته و ۴۲ درصد فرانسوی ها نیز با این نظر موافقند.

طبق یافته های این پژوهش، والدین دشواری اوضاع را بیش از دیگران حس می کنند. اکثریتی ۷۲ درصدی در سراسر ۶ کشور گفته اند که مجبور شده اند تا از هزینه های تفریحی (۷۶ درصد)، آرایشی و زیبایی (۷۲ درصد) و خرید البسه (۷۲ درصد) بکاهند تا به کودکانشان فشاری وارد نشود.

نزدیک به نیمی از (۴۸ درصد) والدین در کشورهای موضوع این نظرسنجی اعلام کرده اند که معمولآً از غذای خود می زنند تا بچه هایشان گرسنه نمانند.

به صورت میانگین، ۴۸ درصد والدین نگرانند که در آینده نتوانند پاسخگوی نیازهای کودکانشان باشند و ۳۳ درصد نیز قادر به تغذیه شایسته و بایسته کودکانشان نیستند.

طبق نتایج این پژوهش، طبقات آسیب پذیر در کشورهای ۶ گانه به شدت متفاوتند و در حالیکه ۶۱ درصد آلمانی ها بازنشستگان را در معرض خطر فقر می دانند، ۵۷ درصد ایتالیایی ها قشر جوان و ۵۵ درصد انگلیسی ها خانواده های تک سرپرست را در برابر خطر فقر آسیب پذیر می دانند.

https://irna.ir/xjKWRf

**ان‌بی‌سی نیوز: جمهوری‌خواهان حمایت از حزب را به ترامپ ترجیح می‌دهند

شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز گزارش داد: حدود ۶۲ درصد از جمهوریخواهان بیش از این که حامی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا باشند، از حزب جمهوریخواه حمایت می‌کنند.

تارنمای هیل نوشت: فقط ۳۰ درصد از جمهوریخواهان هویت خود را بیشتر با طرفداری از شخص ترامپ نشان می دهند و حمایت از او را به حمایت از حزب متبوع شان ترجیح می دهد.

نظرسنجی ان بی سی نیوز خاطرنشان کرد که حمایت جمهوریخواهان از ترامپ در مقایسه با حمایت از حزب جمهوریخواه در دو سال گذشته به تدریج کاهش یافته است.

در نظرسنجی آگوست ۲۰۲۱ همین منبع خبری در آمریکا، حدود ۵۰ درصد از جمهوریخواهان گفته بودند که حمایت از حزب برای آنها مهم تر از حمایت ترامپ است و ۴۰ درصد نظر عکس آن را داشتند و برای حمایت از ترامپ در مقابل حزب جمهوریخواه اولویت قائل بودند.

با خروج ترامپ از کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۱، حمایت از ترامپ و حزب جمهوریخواه بین این حزب به صورت یکسان تقسیم شد و ۶۴ درصد گفتند که حمایت از ترامپ در مقابل حزب و ۶۴ درصد دیگر بیان کردند که حمایت از حزب در مقابل ترامپ را ترجیح می دهند.

در ژانویه ۲۰۱۹ میلادی، ۵۱ درصد از جمهوریخواهان  از ترامپ نسبت به  حزب و ۳۸ درصد از حزب نسبت به ترامپ حمایت کردند.  

در حالی که ترامپ همچنان سلطه قوی بر حزب جمهوریخواه دارد برخی دیگر از مقامات همچون «ران دیسنتیس» فرماندار فلوریدا نیز رقیب احتمالی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ محسوب می شوند.

در نظرسنجی اکتبر گذشته جمهوریخواهان بیشتری عنوان کردند که در ترسیم مسیر آینده حزب بیش از ترامپ به دسنتیس اعتماد دارند.

حزب جمهوری‌خواه به دنبال نسل‌های جدید

«کِن گریفین» از بزرگترین تامین کنندگان مالی حزب جمهوریخواه، در مصاحبه با پولیتیکو گفت «زمان انتقال به نسل آینده فرا رسیده است».

همچنین تعداد فزاینده ای از جمهوریخواهان می گویند ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نخواهد بود زیرا بسیاری در این حزب چنین استدلال می کنند که حزب متبوع آنها باید بیش از نگرانی های مربوط به انتخابات سال ۲۰۲۰ بر مسائل اقتصادی تمرکز کند.

با این وجود هنوز هم هزاران نفر در گردهمایی های ترامپ شرکت می‌کنند و او تاکنون نقش محوری در انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا که قرار است روز ۱۷ آبان برگزار شود، داشته است.

در انتخابات میان دوره ای کنگره که روز سه شنبه برگزار می شود، تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۵ کرسی از صد کرسی مجلس سنا به رقابت گذاشته می شود. همزمان نامزدهای دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای تصاحب سمت فرمانداری در ۳۶ ایالت آمریکا نیز به رقابت خواهند پرداخت.

با توجه به این که ترامپ خود را درگیر همه رقابت های سنا کرده است نتایج انتخابات این هفته حقایق را درباره رئیس جمهوری پیشین آمریکا نشان خواهد داد.

https://irna.ir/xjKWQb

**جنبلاط: رئیس جمهور چالشی در لبنان نمی خواهیم

"ولید جنبلاط" رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه دروزی لبنان پس از دیدار با "نبیه بری" رئیس پارلمان گفت: توافق درخصوص چالشی نبودن رئیس جمهور آینده صورت گرفت.

نبیه بری رئیس پارلمان و ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقیخواه دروزی لبنان منطقه "عین التینه" با یکدیگر دیدار و درخصوص اوضاع کلی لبنان و آخرین تحولات سیاسی رایزنی کردند.

ولید جنبلاط درپی این دیدار گفت: این دیدار در راستای ارتباط مداوم با دوست و هم پیمان بود. اکنون می توانیم به نبیه بری به خاطر تلاش هایش در خصوص روند ترسیم مرزهای دریایی تبریک بگوییم زیرا این مساله ۹ سال از وقت او را گرفت و اکنون نتیجه داد، چه بسا الان شرایط کمک کرد اما این روند را او (نبیه بری) آغاز کرد.

وی درخصوص اظهاراتش درمورد موضوع کاندیداتوری سلیمان فرنجیه برای پست ریاست جمهوری و نیز رای دادن به "میشل معوض" نماینده پارلمان برای تصدی این پست تاکید کرد: اولا مهم ترین مساله این است که به مرحله انتخاب رئیس جمهور برسیم و نام ها را مرور کنیم، بسیار خوب، نامزد ما میشل معوض است اما ما در کشور یک تیم نیستیم بنابراین اکنون باید نام ها مطرح شود و بعد از آن ببینیم چه باید بکنیم و میشل معوض می تواند یکی از آن ها باشد.

به نوشته رسانه های لبنانی، جنبلاط افزود: با نبیه بری درخصوص مسائل ریاست جمهوری و امور دیگر رایزنی کردیم و به این توافق رسیدیم که نامزد چالش برانگیزی وجود نداشته باشد.

وی درخصوص انصراف نبیه بری از ایده گفت وگو بین طرف های سیاسی لبنان گفت: نبیه بری از مساله گفت وگو عقب نشینی نکرده است، متاسفانه برخی طرف ها خودشان انصراف دادند و این یک اشتباه است.

گروه ۸ مارس (حزب الله و هم پیمانانش) خواهان روی کار آمدن یک رئیس جمهور چالشی در لبنان نیستند بلکه تاکید می کند که رئیس جمهور آینده باید یک رئیس جمهور توافقی با توجه به ساختار و بافت جمعیتی و سیاسی و اجتماعی باشد، گروه مقابل (بقایای گروه ۱۴ مارس) زیر سایه دخالت های خارجی بویژه از جانب سعودیها و آمریکایی ها، خواهان آمدن یک رئیس جمهور چالشی هستند. در همین راستا نیز چندی پیش سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی به اطلاع بشاره الراعی  رهبر مسیحیان مارونی لبنان رساند که ژوزف عون فرمانده ارتش نامزد واقعی آنها برای تصدی پست یاد شده به شمار می رود زیرا به گفته جعجع، او تنها کسی است که می تواند با حزب الله رو در رو شود و او در این خصوص تجربه امیدوارکننده ای دارد.

از سوی دیگر، نبیه بری در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرد: سعی داشتم که قبل انجام دعوت رسمی برای گفت وگو، رویکرد تمام فراکسیون ها را بررسی کنم و بعد از اینکه دو فراکسیون اصلی یعنی حزب «نیروهای لبنانی» و حزب «جریان ملی آزاد» با ایده گفت وگو مخالفت کردند، از این موضوع منصرف شدم.

وی گفت: حزب نیروهای لبنانی شرط بسیار سختی گذاشت و آن دعوت ۱۲۸ نماینده به جلسه گفت وگو است. این درحالی است که جریان ملی آزاد نیز درقبال این ایده ملاحظاتی دارد.

نبیه بری خاطرنشان کرد: انصراف از مساله گفت وگو به معنای از بین رفتن توافق سیاسی نیست و من اعلام کردم که هر هفته جلسه انتخاب رئیس جمهور در پارلمان برگزار خواهد شد و طرف ها باید در این فاصله باهم مشورت کنند تا به توافق برسند.

https://irna.ir/xjKWT۲

**وضعیت معیشتی آمریکایی‌ها نسبت به ۲ سال قبل وخیم‌تر شده است

تازه‌ترین نظرسنجی‌های به عمل آمده حاکی است که حدود نزدیک به نیمی از آمریکایی‌ها می‌گویند که وضعیت اقتصادی، مالی و معیشتی آنان نسبت به دو سال قبل وخیم‌تر شده است.

تارنمای خبری «هیل» (TheHill) با انتشار این خبر نوشت: بنابر تازه ترین نظرسنجی های به عمل آمده،۴۳ درصد از آمریکایی ها گفته اند که وضعیت مالی خانوادگی آنان و با توجه به ادامه تورمی که طی ۴۰ سال گذشته در آمریکا بی سابقه بوده، در قیاس با دو سال گذشته، وخیم تر شده است.

بنابراین گزارش در نظرسنجی مشترکی که توسط نشریه آمریکایی واشنگتن پست و شبکه خبری  «ای‌بی‌سی نیوز» انجام شده و روز گذشته ،یکشنبه ۱۵ آبان ماه انتشار یافت، نشان می دهد ۳۹ درصد وضعیت اقتصادی را همچون دو سال گذشته می دانند و ۱۸ درصد نیز می گویند  وضعیت مالی و اقتصادی آنان حتی بهتر از قبل شده است.

از دیگر نتایج این نظرسنجی حاکی است که دو نفر از هر ۱۰نفر رای دهنده آمریکایی حتی وضعیت مالی خود را در زمان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ بعنوان رئیس جمهوری،  را بدتر از سال های قبل عنوان کردند.

بنابراین گزارش ۵۲ درصد از رای دهندگان  آمریکایی گفته اند به جمهوریخواهان برای بهبود اوضاع اقتصادی اعتماد بیشتری دارند و تنها ۳۸ درصد در این مورد به دموکرات ها چشم امید دارند.

تارنمای خبری هیل در ادامه نوشت: علاوه بر آن و با توجه به اقدام بانک مرکزی آمریکا در افزایش نرخ بهره، بیم وقوع یک رکود بالقوه درمیان آمریکایی ها شدت گرفته است .

نظرسنجی مشترک  واشنگتن پست و «ای‌بی‌سی نیوز» از میان یکهزار و پنج نفر شهروند آمریکایی که ۸۸۱ نفر از آنها رای دهندگان ثبت نام شده آمریکایی بودند از ۳۰ اکتبر تا دوم نوامبر برابر با هشتم  تا ۱۱ آبان ماه و با خطای ۴ درصد به عمل آمده است.

https://irna.ir/xjKWSH

**بلومبرگ: بنیادگرایی دموکرات ها به شکستشان در انتخابات میاندوره ای می انجامد

تارنمای بلومبرگ در مقاله ای با انتقاد از عملکرد حزب دموکرات نوشت که این حزب با روایت بنیادگرایانه و فاجعه نمای خود از اوضاع آمریکا، مردمی را که بیش از پیش به رایشان نیاز داشت، از خود رانده و به دنبال تخفیف شکست خود در انتخابات ۱۷ آبان است.

کلایو کروک (Clive Crook)، مقاله نویس شبکه اقتصادی بلومبرگ، نوشت: نتیجه انتخابات میان دوره ای هر چه باشد و پیروزی جمهوریخواهان اندک یا چمشگیر، یک موضوع از هم اکنون روشن است: کارزار انتخاباتی دموکرات ها به شدت ضعیف بوده است. آنان با جمهوریخواهانی رقابت می کنند که برنامه ای نداشته، نامزدهایشان پرخطا بوده و رهبرشان نالایق است. دموکرات ها در رقابت با این رقیب به جای آنکه به دنبال پیروزی قاطع باشند به محدود کردن شکستشان امید بسته اند.

ای عضو تحریریه بلومبرگ افزود: دموکرات ها نه تنها با رای دهندگان بی تعصب ارتباط برقرار نکردند، بلکه اصولاً تلاشی نیز در این زمینه انجام ندادند. این حزب به ترسیم تصویری فاجعه بار از آمریکا و روایتی بنیادگرایانه که معتقدینش را خشنود ساخته و رای دهندگان عادی را گریزان می کند، دل خوش کرده است.

به باور این مقاله نویس، مهمترین وظیفه جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، آن بود که حزب دموکرات را از این برداشت نسبت به چالش های کشور رها سازد. وی در عوض به سخنگوی اصلی آن تبدیل شده است. سخنرانی هفته پیش وی در این جمله خلاصه می شود: به دموکرات ها رای بدهید تا دموکراسی نجات یابد نه آنکه دولت شایسته تری بر سر کار آید.

بدیهی ترین ناکامی امسال دموکرات ها به حاشیه راندن، نادیده گرفتن و یا انکار مسائلی بود که رای دهندگان بارها در نظرسنجی ها مورد توجه خود قرار دادند. تورم، آشکارا کم و کیف زندگی مردم را هدف گرفته و رای دهندگان هر بار که مایحتاج خود را خریداری کرده، بنزین زده و یا اجاره خانه را پرداخت می کنند با آن روبرو می شوند.

با این وجود طبق گفته رئیس جمهوری آمریکا، اقتصاد "حسابی نیرومند" است. مردم چگونه از گرانی، جرم و جنایت، امنیت مرزها یا مدرسه کودکانشان شکوه کنند وقتی که دموکراسی در خطر است؟

در نهایت، یک راه در برابر دموکرات ها است: یا دموکرات باشند یا بنیادگرا؛ اما نه هر دو. کمترین لازمه حزبی که خود را مدافع دموکراسی می خواند، آمادگی آن برای شنیدن نظرات رای دهندگان است و بنیادگرایان چنین گوش شنوایی ندارند.

https://irna.ir/xjKWVW

**وزیر سوری: حادثه تروریستی شیراز نشان دهنده ناکامی دشمن است

وزیر اداره محلی و محیط زیست سوریه با اشاره به حمله تروریستی شاهچراغ شیراز تاکید کرد: دشمنان مقاومت هرگاه در رسیدن به اهداف خود ناکام بمانند به این روش های پلید و ضعیف پناه می برند.

"حسین مخلوف" در گفت وگو با ایرنا در دمشق با بیان این که محور مقاومت، محور خیر و شرافت است، تصریح کرد: حمله تروریستی شیراز که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از شهروند ایرانی شد، بزرگ ترین دلیل برای یأس و ناامیدی دشمنان محور مقاومت است، محوری که خیر و شرافت است.
وی به نیابت از دولت سوریه حادثه تروریستی شیراز را به دولت و ملت برادر جمهوری اسلامی ایران و خانواده شهدا تسلیت گفت و بر همبستگی و ایستادگی سوریه در کنار ایران تاکید کرد.
مخلوف خاطرنشان کرد که ایران و سوریه تاریخی از مبارزه و همکاری مشترک و نتیجه بخش باهم دارند.

این وزیر سوری در عین حال تاکید کرد که همکاری های ایران و سوریه ادامه خواهد داشت و در نهایت کشورهای خیرخواه و عدالت خواه و حق طلب بر کشورهای شر و تروریسم غلبه خواهند یافت.
وی همچنین با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از ملت های آزاده جهان گفت: ایرانی ها ثابت کردند که شجاع هستند و در کنار تمام ملت ها و در طرف حق ایستاده اند.
مخلوف در خاتمه تصریح کرد که ملت ایران بر تمام دشمنان که خواهان فریب دادن تمام مردم جهان هستند، پیروز خواهد شد.

غروب روز چهارشنبه (چهارم آبان ۱۴۰۱) فردی مسلح که بعدا معلوم شد از عناصر گروهک تروریستی داهش می باشد با حمله به زائران و خادمان حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) شیراز، افراد و زائران بیگناه را به رگبار بست که در اثر این حمله تروریستی ۱۵ نفر شهید و ۳۰ نفر دیگر مجروح شدند.

https://irna.ir/xjKWVx

**امید دموکرات‌ها به میانه‌روها و تلاش جمهوریخواهان برای تقویت جایگاه خود

روزنامه واشنگتن پست نوشت: در حالی که نامزدهای جمهوریخواه آخرین تلاش‌ها را برای تقویت جایگاه خود در ایالت های تاثیرگذار در انتخابات بکار می بندند، دموکرات ها در ساعات پایانی مانده تا انتخابات میان دوره ای کنگره به میانه‌روها امید بسته‌اند.

روزنامه واشنگتن پست نوشت نامزدهای جمهوریخواه در تبلیغات انتخاباتی خود به سمت پیام هایی متمرکز شده اند که اختلافات فرهنگی را نشان می دهد و می تواند باعث اختلافات نژادی شود از جمله گردهمایی های تبلیغاتی ترامپ در فلوریدا و ران دسنتیس فرماندار فلوریدا.

در این گردهمایی های تبلیغاتی یکی از تندترین موضع گیری ها را نیکی هیلی سفیر سابق سازمان ملل مطرح کرد و در کمپین تبلیغاتی در جورجیا، اخراج رافائل وارنوک سناتور دموکرات این ایالت  را که همچنین شهروند آمریکا است، خواستار شد.

در عین حال، بسیاری از دموکرات‌ها تلاش می‌کنند تا مواضع میانه روی را برجسته کنند و چپ‌های افراطی حزب خود را نادیده بگیرند و جانشینانی همچون بیل کلینتون رئیس جمهوری اسبق آمریکا، پیت بوتیجج وزیر حمل و نقل و امی کلوبوچار سناتور را وارد عرصه کمپین های انتخاباتی کنند که برای رای‌دهندگان میانه‌رو جذاب هستند.

رقابت های در انتخابات روز سه شنبه بسیار شدید است و کارپردازان و مجریان هر دو حزب اصلی آمریکا مراقب پیش بینی های خود هستند و پیام هایی که در روزهای آخر رقابت ها مورد تمرکز قرار می گیرد به طور معمول بر سر موضوعاتی است که می توانند رای دهندگان بیشتری را جلب کنند.

 دموکرات ها تلاش می کنند خود را میانه رو نشان دهند، آنها بر نگرانی رای دهندگان بر سر مسائلی همچون جرم و جنایت و مسائل اقتصادی تاکید و بر شیوه هایی برای مدیریت آنها ارائه می کنند.

کلینتون که روز شنبه در کمپین حمایت از «کتی هوچول» فرماندار دموکرات نیویورک حاضر شده بود به جمعیت شرکت کننده  گفت تورم «ناراحت کننده است» و بر برخی موارد برجسته جنایت تاکید کرد.

وی تلاش کرد جمهوریخواهان را تندرو نشان دهد و گفت «لی زلدین» نامزد جمهوریخواهان مواضع تندروانه ای در این زمینه دارد و اگر می خواهید در نیویورک یک ایالت دارای مواضع تندروانه داشته باشید به او رای دهید.

این رسانه افزود برخی از لفاظی های حزب جمهوریخواه، نگران کننده هستند.

گروه های وابسته به «استفن میلر» مشاور سابق ترامپ نیز رای دهندگان را در روزهای اخیر غرق آگهی های تبلیغاتی کرده اند که نشان می دهد حزب دموکرات «ضد سفیدپوستان» است زیرا تلاش می کنند به سیاه پوستان آمریکایی کمک کند. برخی دیگر از پیام ها آمریکایی های آسیایی تبار یا رای دهندگان لاتین تبار را هدف قرار می دهد و چنین استدلال می کند که حمایت مالی دموکرات ها از آنها اندک است.

 دموکرات ها و رهبران حقوق مدنی روز به روز در رابطه با تنش های احتمالی در روز انتخابات نگران تر می شوند. منتقدان می گویند به ویژه خشونت سیاسی آشکار ناشی از حملات ۶ ژانویه به کنگره و نیز حمله خشونت آمیز به پل پلوسی همسر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در محل سکونتش آنها را نگران کرده است.

ایمی کلوباچار که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ به چهره ای شناخته شده تبدیل شد در ۱۵ ایالت آمریکا تور تبلیغاتی داشته و پیام های او عمدتا بر کاهش قیمت دارو و حفاظت از امنیت اجتماعی و برنامه های دیگر متمرکز بوده است.

دموکرات ها برای پیروزی در کنگره به رای اتحادیه ها نیاز دارند

واشنگتن پست نوشت «کالوین نیومن» رای دهنده جمهوریخواه در ایالت اوهایو قصد دارد در انتخابات سنای امسال به «تیم رایان» نامزد دموکرات ها رای دهد.

نیومن به عنوان کارگر فولاد اتحادیه از آنچه که حمایت رایان از کارگو گفته این همان رویکردی است که باعث شد به ترامپ رای دهد.

اما او می گوید تردید دارد که اعضای دیگر اتحادیه نیز به نامزد دموکرات رای دهند و آنها بیشتر ممکن است به نامزد جمهوریخواهان رای دهند.

واشنگتن پست نوشت اگر دموکرات ها امیدوارند کنترل سنا را در اختیار بگیرند به رای دهندگان بیشتری مانند نیومن در ایالت هایی مانند پنیسلوانیا، ویسکانسین و نوادا که رقابت ها در آن شدید است، نیاز دارند.

در سال ۲۰۱۹ ترامپ در این ایالت ها به غیر از نوادا پیروز شد زیرا عملکرد بهتری نزد رای دهندگان اتحادیه ها در مقابل میت رامنی و جان مک کین داشت. عملکرد بایدن در این ایالت ها به غیر از اوهایو بهتر بود اما نتوانست به اندازه باراک اوباما در انتخابات سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ نزد اتحادیه ها خوب باشد.

این که آیا اعضای اتحادیه ها روز سه‌شنبه در حمایت از کدام نامزدها در انتخابات شرکت می کنند، می تواند در این که کدام حزب اداره کنگره آینده را برعهده دارد، نقش تعیین کننده ای داشته باشد.

تورم چقدر به دموکرات ها لطمه می زند

بسیاری از رهبران اتحادیه‌ها می گویند فکر نمی‌کنند دموکرات‌ها به اندازه کافی عملکرد مثبتی برای متقاعد کردن رای دهندگان داشته باشند. کنگره تحت کنترل دموکرات ها، قانون زیرساخت ها به ارزش ۱.۲ تریلیون دلاری را تصویب کرد و صدها میلیارد دلار در قانون کاهش تورم و صدها میلیارد دلار دیگر به تولید جدید با فناوری پیشرفته در قانون چیپس اختصاص داد.

واشنگتن پست نوشت دموکرات ها هنوز هم می توانند آرای اعضای اتحادیه ها را کسب کنند اما اگر درد و رنج اقتصادی طبقه کارگری را نادیده بگیرند موفق نخواهد شد.

https://irna.ir/xjKWVP

**سی ان ان: آمریکایی‌ها به اقتصاد اهمیت می‌دهند نه دموکراسی

در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره‌ای در آمریکا، شبکه سی ان ان در تحلیلی عنوان کرد: برای رای‌دهندگان آمریکایی "اقتصاد" بیش از مساله "دموکراسی" اهمیت دارد.

تارنمای  شبکه خبری سی ان ان با پرداختن به این موضوع نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا (و دموکراتها) با سیاه ترین دوران سیاسی خود مواجه اند، تورم بی سابقه در ۴۰ سال گذشته و با ادامه اوضاع کنونی، هراس از وقوع رکود اقتصادی در سال آینده.

تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی نوشت: دموکرات ها در آستانه برگزاری انتخابات میان دوره‌ای با سناریو کابوس مانند که همواره از آن هراسان بوده،  مواجه اند که از سوی حزب جمهوریخواه بعنوان همه پرسی برای ریاست جمهوری بایدن و شکست دولت و حزب وی در مهار تورم اعلام شده است.

این شبکه خبری در ادامه تحلیل خود می نویسد: دموکرات ها بیمناک هستند که با سلطه حزب جمهوریخواه بر هر دو مجلس و با توجه به اینکه دونالد ترامپ قصد اعلام حضور در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ را دارد، بایدن را در تنگنا قرار دهند.

۴۰ میلیون آمریکایی رای داده اند

سی ان ان افزود: درحالی که تاکنون ۴۰ میلیون آمریکایی درانتخابات زودهنگام آرا خود را به صندوق انداخته اند، دموکرات ها نگران از بر آمدن موج قرمز (حزب جمهوریخواه) هستند، اما همچنان می توانند به ماندن در مجلس سنا امیدوار باشند.

دموکرات ها معضل اقتصادی را نادیده گرفته اند

«رونا مک دانیل» (Ronna McDaniel) رئیس کمیته ملی جمهوریخواهان روز گذشته (یکشنبه)  در مورد ناتوانی دولت بایدن در مهار تورم و رفع معضل اقتصادی دراین کشور به این شبکه خبری گفت  که  دموکراتها بواقع منکر تورم و دیگر ناهنجاری های اجتماعی در آمریکا هستند.

دموکراتها به حرف رای دهندگان گوش ندادند؛ اقتصاد مهمتر از دموکراسی است

درهمین حال «هیلاری رُزن» (Hilary Rosen) مشاور کهنه کار دموکراتها نیز دراین باره به سی ان ان گفت: من به این حزب وفادارم اما خشنود نیستم، چراکه دراین دور از انتخابات ما به حرف رای دهندگان آمریکایی گوش ندادیم.

وی  درادامه به این رسانه تصویری آمریکایی گفت: حرف هایی که از سوی این حزب زده می شود تاثیر بر رای دهندگان ندارد، زمانی که رای دهندگان آمریکایی مدام و مدام به شما می گویند که اقتصاد برای آنها اهمیت دارد، به آنها گوش فرا دهید، از حرف زدن درباره اهمیت دموکراسی دست بردارید.

تارنمای این شبکه خبری آمریکایی نوشت: دموکراسی برای رای دهندگان و شهروندان آمریکایی  مفهومی به مراتب دورتر از تقلای روزانه آنها برای تامین معیشت یک خانواده و توانایی پرداخت هزینه رفت و آمد (بابت هزینه بالای سوخت) به محل کار را دارد.

این گزارش می افزاید: از شرق تا غرب آمریکا،  بازگشت به وضعیت عادی اقتصادی به مانند قبل از همه گیری ویروس کرونا که بایدن وعده آنرا داده بود، همچنان (برای آمریکایی ها) مبهم و دست نیافتنی باقی مانده است.

بایدن مفهوم تورم را درک نمی کند

سی ان ان در ادامه تحلیل خود از وضعیت پیش روی انتخابات میان دوره ای نوشت: بسیار  ساده است که بگوییم بایدن تاثیر تورم را نادیده گرفته یا درد و رنجی را که برای کشور و خانواده های آمریکایی به همراه دارد درک نمی کند.

راه کارهای اقتصادی جمهوریخواهان فاقد تضمین

این شبکه خبری آمریکایی افزود: درهمین حال،  طرح های حزب جمهوریخواه که ادامه وضعیت ترامپ مانند کاهش مالیات ها و حفاری برای اکتشاف منابع نفت و گاز خواهد بود، بواقع چندان تضمینی وجود ندارد که بر بحران تورم تاثیر داشته باشند.

انتخابات ابزاری برای نشان دادن ناامیدی رای دهندگان آمریکایی

این گزارش درادامه می نویسد: با این وجود انتخابات به ابزار و سیله ای برای نشان دادن میزان ناامیدی رای دهندگان آمریکایی است تا  نشان دهند امید فوری و چندانی در بهبود وضعیت اقتصادی ندارند.

https://irna.ir/xjKWWr

**سفر زائرین افغانستانی کربلا از سرگرفته شد

مسئولان اتحادیه شرکت های زیارتی و سیاحتی در ولایت هرات از شروع دوباره اعزام مسافران کربلا خبر داده‌اند. به گفته آنان، پس رایزنی با مسئولین کشور عراق، طی ۲ هفته اخیر بیش از ۸۰۰ زائر از ولایات افغانستان مختلف کشور عازم زیارت کربلای معلی شده‌اند.

به گفته مسئولین، ده‌ها تن دیگر از مشتاقان زیارت سید و سرور شهیدان حضرت امام حسین(ع) که اکنون در هرات به سر می‌برند، آماده این سفر می‌شوند.

این زائران که نتوانسته بودند بنا بر مشکلاتی که وجود داشت در پیاده روی اربعین امسال شرکت کنند، باز هم منتظر ماندند تا شاید بتوانند به این آرزوی‌شان که زیارت کربلای معلی می‌باشد، برسند.

آنان از مسئولان کشورهای ایران و عراق می‌خواهند تا در سال‌های آینده تلاش کنند این مشکلات رفع شود و عاشقان خاندان عصمت و طهارت بتوانند با خیالی آسوده و آسان به زیارت ائمه معصوم (ع) شرفیاب شوند.

عباس امیری، رئیس شرکت های زیارتی و سیاحتی ولایت هرات با بیان اینکه تلاش‌های زیادی صورت گرفته است تا مشکلات موجود بر سر راه سفر زائران به عراق برداشته شود، اظهار داشت: در ۲ هفته‌ای که گذشت ۸۰۰ زائر که قصد سفر به عراق را داشتند به این کشور اعزام شدند و در حال حاضر نیز ثبت‌نام زائران ادامه دارد.

https://irna.ir/xjKWY۷

**بیش از ۵۳۱ هزار آواره سوری از ترکیه به کشورشان بازگشتند

معاون وزیر کشور ترکیه از بازگشت ۵۳۱ هزار و ۳۲۶ نفر از آوارگان سوری از این کشور به کشورشان خبر داد.

«اسماعیل چاطاکلی» معاون وزیر کشور ترکیه امروز دوشنبه اظهار داشت: تعداد پناهجویان سوری که از ترکیه به سوریه بازگشته اند، تاکنون به ۵۳۱ هزار و ۳۲۶ نفر رسیده است. 

وی افزود: تعداد سوری هایی که حضورشان در خاک ترکیه ثبت شده است، تاکنون سه میلیون و ۶۱۱ هزار و ۱۴۳ نفر است. 

معاون وزیر کشور ترکیه اظهار داشت: مقامات ترکیه در ماه سپتامبر گذشته ۲۴ هزار و ۹۹۸ مهاجر غیرقانونی در این کشور را بازداشت کردند. 

وی اظهار داشت: ترکیه مانند سایر کشورهای جهان متاثر از مهاجرت است و این وزارتخانه تلاش زیادی برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی انجام داده است.

چاطاکلی با بیان اینکه از ۲۴ هزار و ۹۹۸ نفر مهاجر غیرقانونی بازداشت شده در ترکیه، چهار هزار و ۷۷۷ نفر از طریق دریا وارد شده اند، گفت: نیروهای امنیتی ترکیه از سال ۲۰۱۶ تاکنون موفق شده اند که از ورود ۲ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۹۴۶ مهاجر غیرقانونی به این کشور جلوگیری کنند.

پیشتر نیز خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) روز شنبه گزارش داد که گروه جدیدی از آوارگان سوریِ ساکن ارودگاههای لبنان از طریق دو گذرگاه مرزی «الزمرانی» و «الدبوسیه» وارد کشورشان شدند.

برپایه این گزارش، در چارچوب تلاش های دولت سوریه برای بازگرداندن آوارگان به میهن خود، پیشتر در روز بیست و ششم ماه گذشته میلادی (اکتبر)، ده‌ها خانواده آواره سوری ساکن در اردوگاه‌های پناهجویان در لبنان از طریق گذرگاه‌های الدبوسیه در حومه حمص و الزمرانی در حومه دمشق به روستاها و شهرهای آزاد شده از دست تروریست ها توسط  ارتش سوریه به کشورشان بازگشتند. 

بحران سوریه از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)  آغاز شد و پس از گذشت زمان کوتاهی با ظهور گروه‌های تروریستی و اعزام تروریست‌ها از بیش از یکصد کشور جهان به این کشور، بحران به یک جنگ بین‌المللی در داخل مرزهای سوریه تبدیل شد و به دنبال آن از جمعیت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری این کشور ۱۲ میلیون نفر آواره شدند که حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، لبنان، اردن، مصر و برخی نیز به کشورهای اروپایی رفتند و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل این کشور آواره شدند.  

شکست روز افزون تروریست‌ها در اکثر نقاط سوریه و امن شدن این کشور در سال‌های اخیر، روند بازگشت آوارگان سوری از خارج نیز سرعت بیشتری به خود گرفته و تاکنون بر اساس برآوردها نزدیک به شش میلیون آواره سوری به خانه های خود بازگشته‌اند.

https://irna.ir/xjKWYH

**هشدار شدید اللحن اردن به نتانیاهو

منابع رسانه‌ای گزارش دادند که دولت اردن به بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود و رهبر اردوگاه راست افراطی که در انتخابات اخیر پارلمانی رژیم صهیونیستی پیروز شد، نسبت به هرگونه تغییر احتمالی در وضعیت موجود بیت المقدس توسط کابینه آتی او به شیت هشدار داد.

مقامات اردن به بنیامین نتانیاهو به عنوان پیروز انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی هشدار دادند که در صورت تلاش کابینه جدید این رژیم برای تغییر وضعیت موجود قدس اشغالی، روابط اردن و رژیم اشغالگر دچار تنش خواهد شد.

یک منبع مسئول اردنی در این باره تاکید کرده است: هرگونه تلاش برای تغییر وضعیت بیت المقدس به روابط امان و تل‌آویو آسیب خواهد زد.

این مسئول با اشاره به درخواست ایتمار بن غفیر، عضو افراطی پارلمان رژیم صهیونیستی برای به دست گرفتن وزارت امور داخلی در کابینه نتانیاهو افزود: اقدامات تحریک آمیز بن غفیر در مسجد الاقصی و قدس زمانی که وی وزیر شود، نسبت به قبل متفاوت خواهد بود.

اردوگاه راست افراطی به رهبری بنیامین نتانیاهو توانست با کسب ۶۴ درصد آرا بر اردوگاه مقابل به ریاست یائیر لاپید نخست وزیر پیشبرد امور و بنی گانس وزیر جنگ کنونی رژیم صهیونیستی پیروز شود.

اردوگاه سیاسی راست افراطی شامل حزب لیکود به ریاست نتانیاهو و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی شامل ائتلاف "صهونیسم دینی - عوتسما یهودیت"، حزب "شاس" و حزب "یهودیت تورات"  است و انتظار می رود که نتانیاهو به عنوان رئیس این اردوگاه بزودی ششمین کابینه خود را تشکیل دهد.

نتانیاهو و روسای تمام احزاب اردوگاه راست افراطی به استثنای ایتمار بن غفیر رئیس افراطی حزب «عوتسما یهودیت» دیروز (یکشنبه) در قدس اشغالی درخصوص امور مربوط به تشکیل کابینه آتی رژیم صهیونیستی بحث و تبادل نظر کنند.

احزاب دینی و حریدی همواره در تشکیل کابینه های ائتلافی رژیم صهیونیستی نقش سنگ ترازو یا به عبارت بهتر فرصت طلبانی را ایفا کرده اند که برای سنگین کردن پله ترازو و تشکیل کابینه شروط و خواسته های خود را به نخست وزیر مکلف تحمیل کرده اند. نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی نیز مجبور بوده تا برای تشکیل کابینه ائتلافی همواره به این احزاب دینی صهیونیستی و حریدی از جمله در زمینه اختصاص بودجه و کمک هزینه های مالی، مسکن و افزایش شهرک سازی ها و برخورد با فلسطینی ها باج بدهد.

این احزاب تلاش کرده اند که بویژه پست های مهم خدماتی و مالی را از آن خود کرده و از طریق ارایه کمک های مختلف به بدنه حامی خود در رژیم اسرائیل، وفاداری آنها را خریداری و تحکیم بخشند.

همین برخورداری از بیشترین منابع از سوی این احزاب و بدنه تشکیل دهنده آنها خود باعث فاصله طبقاتی گسترده به زیان طبقه سکولار در رژیم صهیونیستی شده و اعتراض گسترده آنها را به همراه داشته است.

اکنون نیز پس از اعلام نتایج این دوره انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی به نظر می رسد که در بر همان پاشنه می چرخد و احزاب دینی صهیونیستی و حریدی بدنبال تامین شروط خود برای تشکیل کابینه جدید هستند.

درحالی که نتانیاهو از نمایندگان این احزاب که انتظار می رود به ائتلاف کابینه او بپیوندند، خواسته است تا خواسته های خود را به بعد از تقسیم پست های وزارتی موکول کنند، اما آنها با این کار مخالفت کرده اند.

نتانیاهو از این احزاب خواسته که آنها بحث درباره مسائل محوری از جمله "اصلاحات در دستگاه قضایی و مسائل مربوط به دین و حکومت و مسکن و گرانی معیشتی" را به بعد از تشکیل کابینه موکول کنند اما موشه گاونی از حزب حریدی "یهودیت تورات" و بتسلئیل اسموتریچ رئیس حزب صهیونیسم دینی این پیشنهاد را رد کرده و خواهان بحث و گفت وگوی فوری درباره این مسائل ریشه ای و اصلی شده اند.

این درحالی است که تماس ها برای تشکیل کابینه جدید ادامه دارد و اسموتریچ خواهان تصدی پست وزارت دارایی یا جنگ شده است.

https://irna.ir/xjKX۳T

**چین: مخالف سفر وزیر تجارت انگلیس به تایوان هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه انگلیس باید هرگونه شکلی از ارتباط رسمی با تایوان را متوقف کند، بر مخالفت پکن با سفر وزیر تجارت انگلیس به این جزیره تاکید کرد.

ژائو لیجان در نشست خبری معمول خود درباره سفر برنامه‌ریزی شده وزیر تجارت انگلیس به تایوان برای گفت‌وگوهای تجاری، این مطلب را عنوان کرد.

وی افزود: مقامات تایوان نیز باید هرگونه توطئه و تبانی با نیروهای خارجی را متوقف کنند.

گرگ هندز وزیر تجارت انگلیس قرار است هفته آینده به جزیره تایوان سفر کند؛ اقدامی که مداخله در امور داخلی چین تلقی می شود و می تواند خشم پکن را بدنبال داشته باشد.

قرار است هندز در جریان این سفر با اینگ وگ رئیس جمهور جزیره تایوان دیدار و در بیست و پنجمین نشست تجاری انگلیس و تایوان شرکت کند.

در این خبر به تاریخ دقیق این سفر اشاره ای نشده است.

دفتروزیر تجارت انگلیس در بیانیه ای اعلام کرد این دیدار نشانه تعهد انگلیس برای توسعه همکاری با تایوان است.

در این بیانیه آمده است تایوان مانند انگلیس خواستار توسعه تجارت آزاد و منصفانه است که توسط یک سیستم تجارت جهانی مبتنی بر قوانین پشتیبانی می شود.

قرار است این مقام ارشد بریتانیایی با جان دنگ مذاکره کننده ارشد تجاری و وانگ می هوا وزیر بازرگانی تایوان دیدار کند.

بر اساس این گزارش، تایوان انگلیس را به عنوان یک شریک همفکر خود می بیند.

از دیگر سو، سفر هیاتی از قانونگذاران اتحادیه اروپا به تایوان به بهانه هشدار آمریکا درباره طرح های پکن علیه این کشور، بروکسل را در مسیر اقدامات تحریک آمیز جدیدی علیه چین قرار داده است.

به گزارش پولیتیکو، هیاتی هشت نفره متشکل از قانونگذاران اتحادیه اروپا از جمله دو نماینده تحریم شده از سوی پکن، در بحبوحه تردیدهای جدید ژئوپلتیکی بعد از کنگره حزب حاکم چین، به تایوان سفر می کنند.

تجارت، سرمایه گذاری و فناوری محور اصلی سفر این هیات است.

راینهارد بوتیکوفر رئیس هیات پارلمان اروپا در روابط با چین و «شورد شوردما (Sjoerd Sjoerdsma)  » که هر دوی آنها اوایل سال گذشته در فهرست تحریم پکن قرار گرفتند، در این هیات حضور دارند.

بوتیکوفر که ریاست این هیات را برعهده دارد، از ائتلاف پارلمانی روابط با چین به پولیتیکو گفت: این یک دیدار با جاه طلبی های بسیار عملی است. ما با تصویری واضح تر از آنچه که باید در پارلمان های مربوطه خود انجام شود، از تایوان باز خواهیم گشت و تا زمانی که به اهداف دست یابیم، آرام نخواهیم گرفت.

دیدار با «تسای اینگ ون» رئیس جمهوری تایوان از اهداف این هیات عنوان شده است.

نگرانی های اروپا برسر تایوان در ماه های اخیر و همزمان با آغاز رزمایش پکن در اطراف جزیره تایوان در تابستان امسال و در جریان دیدار نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از منطقه خودمختار این کشور افزایش یافته است. پکن پیشتر درباره دیدار پلوسی هشدار داده بود.

پولیتیکو نوشت: همکاری راهبردی چین با روسیه با ادامه جنگ اوکراین، بدبینی اروپایی ها را عمیق تر کرده است.

چین تهدید کرده است اگر لازم باشد تایوان را بار دیگر به خاک خود الحاق خواهد کرد و شی جین پینگ این موضع را بار دیگر در کنگره حزب کمونیست که به تازگی پایان یافته، تکرار کرد.

به نوشته این رسانه، نمایندگانی از آلمان، جمهوری چک، بریتانیا، بلژیک و کوزوو نیز در این سفر حضور خواهند داشت. تایوان علاقه مند به پیگیری دیپلماسی پارلمانی است اما اکثر مقام های غربی به دلیل تعهدات خود با پکن درخصوص «چین واحد» از سفر در سطح دولت خودداری می کنند.

https://irna.ir/xjKX۴۴

**انتقاد قطر از آلمان به خاطر "معیارهای دوگانه" درباره جام جهانی

پس از اظهارات انتقاد آمیز وزیر کشور آلمان درباره میزبانی جام جهانی قطر که موجب تنش در روابط میان دو کشور شده، وزیر خارجه قطر از "معیارهای دوگانه" آلمان در مورد جام جهانی انتقاد کرد.

محمد بن عبد الرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر در مصاحبه با روزنامه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ" گفت: از یک طرف مردم آلمان توسط سیاستمداران دولتی گمراه می‌شوند و از طرف دیگر دولت این کشور می گوید که در زمینه مشارکت یا سرمایه گذاری در بخش انرژی با ما مشکلی ندارد.

وی افزود: ما از این معیارهای دوگانه ناراحت هستیم. قطر در طول ۱۲ سال از زمان انتخاب شدنش به عنوان میزبان جام جهانی با یک کمپین سیستماتیک علیه خود مواجه بوده است، کمپینی که هیچ کشور دیگری که پیش از میزبان این مسابقات بوده با آن مواجه نشده است.

وزیر خارجه قطر ادامه داد: خنده دار است چراکه چنین اتفاقی در کشورهای اروپایی که خود را لیبرال دموکرات می‌خوانند، رخ می‌دهد.

پس از اظهارات انتقاد آمیز وزیر کشور آلمان درباره میزبانی جام جهانی قطر، وزارت امور خارجه قطر سفیر آلمان را احضار کرد و یادداشت اعتراضی به اظهارات نانسی فایسر وزیر کشور آلمان در خصوص میزبانی قطر از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ به وی ارائه کرد.

فایسر وزیر کشور آلمان اخیرا در مصاحبه ای با رسانه داخلی از سابقه حقوق بشر قطر انتقاد کرد.

پیش از این شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، انتقادات برخی منتقدان میزبانی قطر در جام‌جهانی را شدید و تهمت دانست.

شیخ تمیم گفت: قطر از زمان برنده شدن در مناقصه میزبانی جام‌جهانی ۲۰۲۲ با انتقادهای بی‌سابقه‌ای مواجه شده است که برخی از آنها تهمت بوده است.

امیر قطر در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: ابتدا با حسن نیت با این موضوع برخورد کردیم و برخی از انتقادات اولیه سازنده بود. در ادامه اما کمپین علیه قطر گسترش یافت و شامل خبرهای‌ جعلی و استانداردهای دوگانه‌ای شد که آنقدر شدید بود که متأسفانه برای بسیاری این پرسش مطرح شد که دلایل و انگیزه‌های واقعی پشت این کارزار چیست.

قطر کمتر از یک ماه دیگر میزبان جام‌جهانی است، یک میزبانی بزرگ برای کشوری کوچک که آن را به کانون توجهات تبدیل کرده است.

https://irna.ir/xjKX۴s

**گاردین: زمینه جنگ سیاسی در آمریکا پس از انتخابات فراهم می‌شود

یک روزنامه انگلیسی گزارش داد: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای جلوگیری از شکست حزبش در انتخابات میان دوره ای کنگره می جنگد، زیرا به نظر می رسد جمهوریخواهان آماده دستیابی به موفقیت هایی در کنگره باشند، شرایطی که زمینه دو سال جنگ سیاسی در این کشور را فراهم می کند.

بایدن به همراه باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در آخرین تلاش ها درصدد متقاعد کردن رای دهندگان برآمده اند مبنی بر اینکه پیروزی دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره، نه تنها برای برنامه های قانونی بایدن بلکه برای محافظت از دموکراسی آمریکایی، حیاتی است.  

اما به نظر می رسد جمهوریخواهان از سرخوردگی مردم نسبت به تورم و نگرانی از جرم و جنایت و مهاجرت غیرقانونی، بهره برداری کرده اند.

پیش بینی های انتخاباتی و نظرسنجی ها نشان می دهد که به احتمال زیاد حزب دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا اکثریت مجلس نمایندگان را از آن خود می کند و برای کنترل بر سنا می کوشد.

انتخابات میان دوره ای هر چهار سال یکبار برگزار می شود اما در سال ۲۰۲۲ از روال عادی خارج شده و شاهاد افزایش چشمگیر مشارکت زودهنگام مردمی بوده است.

انتخابات روز سه شنبه، اولین محک سراسری دموکراسی از زمانی است که طرفداران ترامپ به کنگره حمله کردند.

پیروزی غافلگیرکننده دموکرات ها در انتخابات مجلس نمایندگان و سنا به بایدن این اختیار را می دهد که در دو سال باقی مانده از ریاست جمهوری اش، برنامه های قانونی در مورد موضوعاتی چون حق سقط جنین، اصلاحات پلیس و حق رای را دنبال کند.

اما کنترل جمهوریخواهان بر هر یک از این دو مجلس کافی است تا این بلندپروازی ها را از مسیر خارج کند و حمایت آمریکا از جنگ اوکراین در برابر روسیه را زیر سوال برد.

بایدن ممکن است با تحقیقات کنگره در مورد هرچه از عقب نشینی از افغانستان تا تعاملات تجارت خارجی پسرش هانتر روبه رو شود.

در این میان، هر دو حزب میلیون ها دلار را به تبلیغات تلویزیونی اختصاص داده اند، فضای رسانه های اجتماعی را تسخیر و با بزرگترین ستارگانشان، گردهمایی بزرگی را سازمان دهی کرده اند.

انتخابات میان دوره ای اغلب به عنوان همه پرسی در مورد رئیس جمهوری در راس کار تلقی می شود.

میزان محبوبیت بایدن برای بیش از یک سال به زیر ۵۰ درصد رسیده و قبل نظرسنجی جدید رویترز و موسسه ایپسوس ۴۰ درصد بوده است.

تاریخ نیز برعلیه دموکرات هاست. حزب روی کار معمولا کرسی های مجلس نمایندگان را در نیمه دوره چهار ساله ریاست جمهوری از دست می دهد.

در سال ۲۰۰۶، جورج دبلیو بوش گفت که جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای کوبیده شدند. در سال ۲۰۱۰، اوباما از دست دادن ۶۳ کرسی حزب در مجلس نمایندگان را شکست قاطعانه خواند. در سال ۲۰۱۸، دو سال پس از ریاست جمهوری ترامپ، حزب جمهوریخواه ۴۱ کرسی در مجلس نمایندگان را واگذار کرد.

امسال جمهوریخواهان تنها نیاز به پنج کرسی دارند تا اکثریت را به دست آورند. ۳۱ دموکرات مجلس نمایندگان گویی در انتظار تصاحب جمهوریخواهان بودند، گفتند که بازنشسته می شوند یا به دنبال پست دیگری هستند که بیشترین میزان برای این حزب از سال ۱۹۹۲ بوده است. در همین حال، جمهوریخواهان برای به دست آوردن کنترل سنا نیاز به یک کرسی دارند.

آن طور که نیویورک تایمز گزارش داد دموکرات ها تقریبا ۳۲۰ میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی با تمرکز بر حق سقط جنین هزینه کرده اند که ۱۰ برابر رقمی است که برای تبلیغاتی در مورد تورم صرف شده است. اما نظرسنجی ها نشان می دهد که اقتصاد، نگرانی اصلی تر رای دهندگان است و این بدان معناست که خشم ناشی از تصمیم در مورد سقط جنین، برای نجات دموکرات ها کافی نیست.

از سویی، در سال ۲۰۲۰  این نگرانی و ترس وجود داشت که یک انتخابات مورد مناقشه که از سوی دروغ پراکنی و تئوری توطئه مورد هجوم قرار گرفته است، می تواند آمریکا را از هم بپاشد. اما حمله اخیر به همسر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ممکن است وقایع بدتری را در آینده پیش بینی کند.

نتیجه هر چه باشد، گمانه زنی ها در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ احتمالا حتی قبل از برگزاری آخرین رای گیری در سال ۲۰۲۲ آغاز می شود.

اگر دموکرات ها متحمل ضربه سنگینی شوند، ممکن است بایدن با درخواست هایی به ویژه از طرف جناح چپ روبه رو شود تا اعلام کرد که مجددا نامزد انتخابات نمی شود. وی در ۲۰  نوامبر ۸۰ ساله می شود و همین حالا هم مسن ترین رئیس جمهوری در تاریخ آمریکاست.

ترامپ ۷۶ ساله نیز دیر یا زود نامزدی اش در انتخابات را اعلام می کند، حتی اگر نامزدهای وی شب بدی را داشته باشند.

وی در یک گردهمایی در حمایت از نامزدهای جمهوریخواه در آیوا گفت: آماده شوید. این تمام چیزی که به شما می گویم. خیلی زود. آماده شوید.

https://irna.ir/xjKX۴z

**آلمان: اروپا به دنبال اعمال بسته جدید تحریم علیه ایران است

سخنگوی دولت آلمان روز دوشنبه گفت که اتحادیه اروپا در حال کار بر روی اعمال بسته جدیدی از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.

این مقام آلمانی همچنین افزود: اتحادیه اروپا درباره اینکه آیا سپاه پاسداران را مشمول بسته جدید تحریم‌ها کند یا خیر، تصمیم گیری خواهد کرد.

وی بیان کرد که نمی‌تواند راجع به جزئیات آن اظهارنظر کند.

مجله اشپیگل آلمان اخیرا بدون افشای منابع خود ادعا کرده بود که برلین و هشت کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا در حال برنامه‌ریزی برای گسترش تحریم‌ها علیه ایران هستند که در آن افراد و سازمان های مرتبط با آنچه به‌کارگیری خشونت علیه معترضان در ایران نامیده، هدف قرار داده شده‌اند.

این نشریه آلمانی افزود که بر اساس طرح یادشده دارایی های افراد و موسسات تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان منع خواهند شد. این طرح قرار است در جلسه شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در ۱۴ نوامبر بررسی شود. 
برخی رسانه‌های غربی ادعا می‌کنند نام ۳۱ شخصیت و نهاد ایرانی در این طرح قرار دارد.

اتحادیه اروپا و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه اخیرا به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای بی‌اساس مشارکت ایران در جنگ اوکراین تحریم‌های جدیدی را وضع کرده‌اند که با پاسخ متقابل ایران روبرو شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران اخیرا در سخنانی نسبت به مسیر غیر سازنده، تکراری و شکست خورده اروپایی‌ها هشدار داد و تصریح کرد: برای ما مشخص هست که چند رهبر اروپا نگاه شکست خورده نسبت به تحولات دارند.

وی همچنین در توئیتی خاطر نشان کرد که طرف‌های اروپایی « با اشتباه محاسباتی، طی اقدامی غیرسازنده که مبتنی بر انبوهی از اطلاعات غلط بود، دوباره به ابزار نخ‌نما و بی‌اثر تحریم علیه ایرانیان متوسل شدند. اغتشاش و تخریب اموال عمومی در هیچ‌جای جهان تحمل نمی‌شود و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.»

https://irna.ir/xjKX۴C

**دیدار بن زاید با هرتزوگ در شرم الشیخ

منابع خبری امروز (دوشنبه) از دیدار رؤسای امارات و رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس آب و هوایی در منطقه شرم الشیخ مصر خبر دادند.

"اسحاق هرتزوگ" رئیس رژیم صهیونیستی در سخنانی در این باره گفت: امروز موفق به دیدار با دوستم محمد بن زاید رئیس امارات در کنفرانس شرم الشیخ شدم.

هرتزوگ تصریح کرد: با بن زاید درباره مسائل مختلف از جمله همکاری میان اسرائیل و امارات در زمینه مسائل مربوط به آب و هوا و همچنین تحولات منطقه ای در خاورمیانه رایزنی کردیم.

نشست آب و هوایی سازمان ملل موسوم به "۲۷COP" یکشنبه با حضور سران جهان در شرم‌الشیخ آغاز شد و تا ۱۸ ماه جاری میلادی ادامه خواهد داشت.

امارات اولین کشور حوزه خلیج فارس و سومین کشور عربی بود که توافق نامه عادی سازی با رژیم اشغالگر قدس موسوم به توافق "ابراهیم" را امضا و به قافله خیانت کاران به آرمان فلسطین پیوست؛ امری که با موجی از محکومیت‌ها در جهان اسلام روبرو شد.

امضای توافق عادی سازی امارات با رژیم صهیونیستی با میانجی گری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور پیشین آمریکا در سپتامبر ۲۰۲۰ انجام شد.

پس از امارات، بحرین، مغرب و سودان نیز به توافق سازش "ابراهیم" ملحق شدند.
امارات و رژیم صهیونیستی از آن زمان تاکنون، برای گسترش روابط در زمینه‌های مختلف تلاش کرده و بارها مقام‌های صهیونیست به ابوظبی رفته‌اند.

https://irna.ir/xjKX۴Q