تهران - ایرنا- وزارت خارجه طالبان اعلام کرده است که این کشور در سال جاری بیش از دو میلیارد دلار از تاثیرات منفی ناشی از تغییرات اقلیمی آسیب دیده است.

به گزارش ایرنا ، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، دوشنبه ۱۶ آبان، در توییتی نوشت که حکومت طالبان برگزاری بیست‌وهفتمین نشست تغییرات اقلیمی در «شرم الشیخ مصر» را اولین گام جهت یافتن راه‌حل برای چالش‌های کنونی اقلیمی در جهان می‌داند و معتقد است که به چالش‌های مشترک نمی‌توان بدون تفاهم و کار مشترک رسیدگی کرد.

 او گفته است:  "علاوه بر جبران این ضرر، کاهش سایر خسارات احتمالی و افزایش مقاومت جوامع در معرض تهدید تا احیای ثبات اقتصادی در کشور، به کمک‌های توسعه‌یی جامعهٔ جهانی در پرتو اولویت‌های ملی ما ضرورت دارد."

در همین حال، دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد(یوناما) درکابل، با انتشار اعلامیه‌ای نوشت که مردم افغانستان در معرض خطرات ویرانگر اقلیمی هستند.

سازمان ملل خواستار اقدام جمعی فوری برای توقف تأثیرات مخرب تغییر اقلیم در افغانستان شده و گفته که افغانستان یکی ازکشورهایی است که با کمترین آمادگی در برابر چالش‌های اقلیمی قرار دارد، ولی در ردیف آسیب‌دیده‌ترین کشورها در سطح جهان است و از این حیث در جایگاه ششم قرار گرفته است.

رامز الاکبروف، معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه گفته است: «اکنون اقدامی برای افغانستان لازم است.ما نمی‌توانیم صبر کنیم. افغان‌ها وقت صبر کردن ندارند. همه طرف‌ها باید زمینه‌های مشترک و دلیل مشترک را پیدا کنند تا برای آینده‌ای پایدار برای افغانستان تلاش کنند.

وی ادامه داد: ما همچنین باید صریح باشیم، این مشکل مختص افغانستان نیست، یک مسئله منطقه‌ای بزرگتر است و عدم اقدام در افغانستان در حال حاضر باعث عقب‌گرد قابل توجهی در اقدامات اقلیمی برای تمام منطقه خواهد شد.»

رادیو فرانسه گفت که تغییرات اقلیمی بیشترین آسیب را به افغانستان زده است و سازمان ملل از طالبان خواسته که تهدید تغییرات اقلیمی را جدی بگیرند، اما حکومت طالبان اعلام کرده که افغانستان در خلق بحران‌های اقلیمی هیچ نقشی ندارد و تغییرات اقلیمی مرز سیاسی نمی‌شناسد و نباید این کشور نادیده گرفته شود.