ولیالله ناصری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از طرحهای وزارت نیرو در سالهای اخیر با هدف محرومیتزدایی و برخورداری مناطق عشایری از نعمت برق، واگذاری سامانههای خورشیدی است که تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ سامانه در استان ایلام به خانوارهای عشایری تعلق گرفته است.
وی افزود: واگذاری این تعداد سامانه خورشیدی در کشور و حتی دنیا کمنظیر است که با تلاش مجموعه شرکت برق استان عملیاتی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق ایلام یادآور شد: امسال نیز ۶۰۰ سامانه دیگر به خانوارهای عشایری ایلام واگذار میشود که تاکنون بخش عمده این تعداد در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
ناصری با اشاره به توان پنج کیلوواتی این سامانههای خورشیدی تاکید کرد: ۹۰ درصد هزینههای این سامانهها شامل پنل، اتصالات و باتری توسط وزارت نیرو پرداخت میشود و این سامانه میتواند برق را در سه روز غیرآفتابی در اختیار جامعه عشایری قرار دهد.
وی یکی از برنامههای وزارت نیرو را احداث سامانههای خورشیدی برای مشترکان به صورت پشتبامی برشمرد و اضافه کرد: این برنامه قرار است با اولویت مناطق محروم و روستایی به تعداد ۵۵۰ هزار سامانه عملیاتی شود و پیشبینی میشود طی پنج سال آینده تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق ایلام گفت: سهم استان نیز از این محل سالانه سه هزار سامانه خورشیدی پشتبامی است که با اولویت مناطق روستایی و کمتر برخوردار واگذار خواهد شد.
ناصری اظهار داشت: یک هزار و ۱۰۰ مورد از این سامانهها به مددجویان نهادهای حمایتی تعلق میگیرد که با معرفی این نهادها با تسهیلات ویژه به آنها واگذار میشود.
وی هزینه هر سامانه خورشیدی پشتبامی را بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان اعلام کرد که بخش اعظم آن به شکل تسهیلات بوده و افراد میتوانند از محل درآمد حاصل از آن، اقساط را پرداخت کنند.