تهران- ایرنا- چهار هزار و ۵۷۶ دانش‌آموز از ۱۹ کشور جهان با ارائه ­هزار و ۸۶۲ اثر در پنجمین دوره مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابوریحان بیرونی شرکت کردند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)، فراخوان پنجمین دوره مسابقه دانش‌­آموزی نور با نام دانشمند بزرگ جهان اسلام ابوریحان بیرونی در بهمن­‌ماه سال گذشته منتشر شد. این دوره از مسابقه شامل ساخت فیلم‌های ۶۰ ثانیه‌ای در دو محور با موضوع عمومی "بینایی و خطاهای بینایی" و موضوع ویژه "ساخت مدل‌های واقعی برای مفاهیم ریاضی" بود.

در موضوع عمومی به ۱۰۰ اثر شایسته و در بخش ویژه به سه اثر منتخب، بسته ­ها و دوره ­های آموزشی به ارزش معادل مجموع ۲۰۰ میلیون تومان اعطا شده و از پژوهش‌سراها و مدارس با مشارکت برتر تقدیر می‌شود.

دانش‌­آموزان علاقه­‌مند در قالب گروه­‌های ۲ یا ۳ نفره دانش­‌آموزی یا مشارکت اعضای خانواده خود می‌توانستند در این رویداد شرکت کرده و از طریق درگاه www.noor.mstfdn.org آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.

بر اساس اطلاعات دبیرخانه از مجموع هزار و ۸۶۲ اثر دریافت‌شده، هزار و ۳۴۳ اثر در بخش عمومی بینایی و خطاهای بینایی و ۵۱۹ اثر در بخش مدل‌سازی ریاضی بوده است.

همچنین آثار دانش‌آموزان ۱۹ کشور جهان شامل ایران، آفریقای جنوبی، چین، فرانسه، آمریکا، هند، تونس، افغانستان، مکزیک، کره، بنگلادش، روسیه، انگلیس، اوکراین، کانادا، پاکستان، برزیل، جمهوری چک و مقدونیه به دبیرخانه رسیده‌ است.

دانش‌آموزان همه استان‌های ایران نیز در این رقابت به‌خوبی درخشیدند و از استان آذربایجان شرقی ۱۳۱ نفر، آذربایجان غربی ۶۳ نفر، اردبیل ۴ نفر، اصفهان ۱۵۵ نفر، البرز ۸۱ نفر، ایلام ۱۴ نفر، بوشهر ۱۰ نفر، تهران ۳۳۰ نفر، چهارمحال و بختیاری ۴۲ نفر، خراسان جنوبی ۳۴ نفر، خراسان رضوی ۱۹۷ نفر، خراسان شمالی ۹۰ نفر، خوزستان ۸۳ نفر، زنجان ۳۷ نفر، سمنان ۳۶ نفر، سیستان و بلوچستان ۱۳ نفر، فارس ۱۶۲ نفر، قزوین ۳۵ نفر، قم ۲۷ نفر، کردستان ۵۴ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ نفر، گلستان ۲۵ نفر، گیلان ۲۶ نفر، لرستان ۵۱ نفر، مازندران ۳۶ نفر، مرکزی ۲۰ نفر، هرمزگان ۲۶ نفر، همدان ۲۱ نفر و یزد ۲۴ نفر شرکت کردند.

مسابقه دانش­‌آموزی نور، اولین فعالیت در حوزه دانش­آموزی بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) است و با هدف امیدبخشی، هویت­‌سازی و ترویج علم در میان نوجوانان هر ساله و با گرامیداشت نام یکی از چهره ­های برجسته علم و فناوری جهان اسلام در سطح بین­ المللی برگزار می‌شود.

دوره اول این مسابقه با گرامیداشت ابن هیثم در سال ۱۳۹۴، دوره دوم با گرامیداشت پروفسور جکی یینگ در سال ۱۳۹۶، دوره سوم با گرامیداشت ابن رزاز جزری در سال ۱۳۹۷ و دوره چهارم با نام و گرامیداشت پروفسور عمریاغی در سال ۱۳۹۸ برگزار شد.

در چهار دوره گذشته بیش از ۱۵ هزار دانش‌­آموز از ۱۱ کشور ایران، مراکش، الجزایر، مالزی، هند، ترکیه، عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان و افغانستان در این رویداد شرکت کرده‌اند.