حامد رحمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این باغ ها در هر هکتار کمتر از پنج تن تولید دارند و اختلاف آنها با میانگین تولید باغات انگور کشور که حدود ۱۰ تن است، بالاست.
وی تصریح کرد: براساس برنامه ریزی های به عمل آمده و در یک افق پنج ساله، باغات موجود که از نوع درجه ۳ انگور به شمار می روند، اصلاح و با ارقام صادراتی و مرغوب جایگزین می شوند و عمده این طرح نیز با توجه به اینکه تاکستان قطب اصلی تولید انگور کشور و استان به شمار می رود، در این شهرستان عملیاتی خواهد شد.
به گفته این مسوول، سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای انجام این کار نیاز است که تامین آن نیازمند مشارکت باغداران و حمایت تسهیلاتی دولت می باشد.
مدیر پیشران ارتقای انگور و کشمش سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: با اصلاح و جایگزینی این باغات پس از طی یک دوره ۱۰ ساله میزان تولید انگور در استان به بیش از ۲ برابر افزایش خواهد یافت و سالانه نیز بیش از ۷۰۰ هزار تن محصول به تولید می رسد.
وی یادآور شد: استان قزوین دارای ۳۲ هزار هکتار باغ انگور است که به درجه یک، ۲ و سه تقسیم شده و باغات درجه یک آن بیش از میانگین کشوری و بالای ۱۵ تن در هر هکتار تولید دارند، باغات درجه ۲ همسطح با میانگین کشوری و با میزان تولید حدود ۱۰ تن و تولید انگور باغات درجه سه آن نیز کمتر از پنج تن در هر هکتار است.
این مسوول با بیان اینکه با اجرای طرح یاد شده شاهد جهش تولید انگور و کشمش در سطح استان قزوین خواهیم بود و باغداری در این محصول از توجیه اقتصادی بیشتری برخوردار می شوند، تاکید کرد: با تحقق این اتفاق، میزان تولید کشمش در استان نیز به بیش از ۲ برابر سطح فعلی افزایش خواهد یافت.
استان قزوین رتبه دوم تولید انگور و رتبه نخست تولید کشمش در کشور را داراست.