تهران- ایرنا- رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری تاکید کرد که سازمان بسیج استادان با داشتن ظرفیت استادان بسیجی در طراز انقلاب اسلامی و دارا بودن هسته‌های علمی و پژوهشی در تمام دانشگاه‌های کشور، از ظرفیت خوبی برای ورود به حل چالش‌ها و مسائل نظام حکمرانی کشور برخوردار است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، محمدصادق خیاطیان در مراسم امضا تفاهم‌نامه بین مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با سازمان بسیج استادان کشور گفت که سازمان بسیج از ظرفیت بسیار خوبی در تعمیق ارتباط دولت با دانشگاه‌ها و شبکه‌سازی علمی و نخبگانی برای یافتن راهکارهای حل مسائل در کشور برخوردار است و از این منظر با توافق های انجام شده، امروز شاهد امضای تفاهم‌نامه همکاری علمی-پژوهشی با این سازمان هستیم.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری بر آمادگی همه‌جانبه این مرکز در برقراری ارتباط با نخبگان دانشگاهی کشور تاکید کرد و گفت که سازمان بسیج استادان با داشتن ظرفیت استادان بسیجی در طراز انقلاب اسلامی و دارا بودن هسته‌های علمی و پژوهشی در تمام دانشگاه‌های کشور، از ظرفیت خوبی برای ورود به حل چالش‌ها و مسائل نظام حکمرانی کشور برخوردار است. مرکز بررسی‌های استراتژیک هم با احصاء نظام‌مسائل کشور و ارائه آن به شبکه نخبگانی، با مشارکت این سازمان به حل مسائل راهبردی مطرح در دولت خواهد پرداخت.

خیاطیان بر نمایان بودن نقش استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در همراهی با انقلاب و پیشرفت کشور تاکید به وقایع اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: استادان دانشگاه‌ها توانستند در این وقایع سربلندی خود را به عنوان یک انسان انقلابی آزاده به اثبات رسانند و اگر استادانی هستند که ابهام و سوالاتی دارند باید با گفت وگو، همفکری و تعامل هرچه بیشتر نظر آنها را جلب کرد، چرا که نقش‌آفرینی استادان کشور در حل مسائل اساسی کشور بسیار حائز اهمیت است.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تصریح کرد که از سوی دیگر دولت تاکنون تلاش کرده وظایف خود را در قبال اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به خصوص با پیگیری  رئیس جمهور در تصویب افزایش حقوق ۱۵ درصدی این اعضا به آن جامه عمل بپوشاند زیرا معیشت اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و هر آنچه به حوزه زندگی و معیشت و آرامش روانی آنها برمی‌گردد از جمله مسائلی است که جزو دغدغه‌های دولت سیزدهم محسوب می‌شود. نقش سازمان بسیج استادان کشور نیز در این زمینه بسیار مهم و تعیین‌کننده است و امیدواریم این سازمان، هم در شبکه‌سازی نخبگان کشور و هم کمک به دولت برای حل مسائل هیات علمی‌ دانشگاه‌ها نقش‌آفرینی کند.

نگاه ویژه دولت سیزدهم به استفاده از ظرفیت دانشگاهیان در حل مسائل اساسی کشور

رئیس سازمان بسیج استادان کشور در این نشست به پیگیری‌های مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ایجاد فرصتی به‌منظور استفاده از ظرفیت استادان بسیجی کشور اشاره و بر آمادگی این سازمان در این خصوص تاکید کرد و گفت: آمادگی داریم تا با بررسی نیازها و ارائه راهکارها درباره مسائل مختلف و متنوعی که دستگاه‌های مختلف دولتی با آن مواجه هستند، بتواند به سهم خود به اعتلای هرچه بیشتر نظام جمهوری اسلامی کمک کند.

محمدرضا مردانی گفت که از ابتدای پیروزی انقلاب و در طول چهار دهه اخیر، همواره نگاه امیدوارانه به دانشگاه‌ها وجود داشته و دانشگاه نیز توانسته است نقش موثری در حل مسائل کشور ایفا کند. نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در حل نظام‌ مسائل کشور از جمله موضوعاتی است که بارها در بیانات مقام معظم رهبری به‌ویژه در بیانیه گام دوم انقلاب به آن اشاره شده است، و امروز دستاوردهای حوزه‌های هوافضا، دفاعی، پزشکی، علوم و فنون نوظهور و... از آثار و برکات تلاش دانشمندان کشورمان در دانشگاه‌ها بوده است که در این میان استادان ارزشی و بسیجی سهم بسزایی در آن داشته‌اند.

وی در ادامه به نگاه ارزشمند رئیس جمهور به نهاد علم به ویژه درخواست ایشان در خصوص ورود دانشگاه‌ها به حل مسائل کشور اشاره کرد و گفت: استادان بسیجی به عنوان بخشی موثر از پیکره علمی کشور از افراد علاقمندی تشکیل شده‌اند که انگیزه‌های لازم را برای نقش‌آفرینی در حل مسائل کشور دارند تا بتوانند از این رهگذر به نظام و کشور خود ادای دین کنند. امروز در استان‌های مختلف شاهد وجود ظرفیت‌های بسیار بالایی هستیم ولی سازوکار لازم برای استفاده از این ظرفیت‌ها وجود نداشته است. اما امروز خرسندیم که با روی کار آمدن دولت سیزدهم زمینه و بستر مناسبی برای استفاده از این ظرفیت‌ها فراهم شده است.

رئیس سازمان بسیج استادان کشور به پشتوانه ۳۶ هزار نفری اعضای هیات علمی و ۲۰ هزار نفری مدرسان و محققان این سازمان در سطح مراکز آموزش عالی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان بسیج استادان کشور می‌تواند نقش موثری را در انجام پژوهش‌ها و بررسی‌های مورد نیاز دولت ایفا کند و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری استادان بسیجی این آمادگی را دارند تا در راستای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و بهبود عملکرد آموزش عالی کشور، در کنار مسئولان نهاد علم تلاش‌های موثری را برای کارآمدی نظام حکمرانی کشور به کار بسته و در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی گام بردارد. امیدواریم پس از انعقاد این تفاهم‌نامه و تشکیل کمیته‌های مشترک، مسائل اولویت‌دار بررسی و راهکارهای حل چالش‌ها به دست آید.

مردانی در بخش پایانی سخنان خود به تلاش دولت سیزدهم در شکستن حلقه پیچیده تحریم‌ها اشاره کرد و گفت که دشمن با مشاهده رشد اقتصادی ایران به‌ویژه پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم تلاش کرد تا با به چالش کشیدن جریان علمی و درگیر کردن دانشگاه‌ها، در مسیر پیشرفت‌های حاصل شده مانع ایجاد کند؛ بر این اساس اقدام به ایجاد چالش‌ داخلی - امنیتی، در همین راستا قابل ارزیابی است تا با ایجاد سد و مانعی برای پیشرفت‌های علمی کشورمان به هدف شوم خود نائل شود که خوشبختانه با هوشیاری اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و قاطبه دانشجویان در عدم همراهی با این حرکات و توطئه‌های شوم از یک‌سو و توجه مقامات و مسئولان کشور به خواسته‌های جامعه علمی کشور از سوی دیگر، این توطئه دشمن نیز همچون گذشته محکوم به شکست است.

رئیس سازمان بسیج استادان کشور تصریح کرد که چنین توطئه‌هایی نشان می‌دهد که ما باید با جدیت و سرعت به تداوم کسب دستاوردهای علمی ادامه داده و از طریق نهاد علم به حل مسائل کشور و تحقق مسیر تمدن‌سازی کشور در گام دوم انقلاب بپردازیم. از این‌رو از این فرصت استفاده می‌کنم و از تمام استادان و دانشجویان عزیز کشورمان -چه عضو این سازمان باشند و چه نباشند- دعوت می‌کنم که ما را در این مسیر همراهی کنند. امروز کارآمدی نظام دینی به عنوان الگویی موفق در دنیا که دشمنان خود را با شکست مواجه کرده و توانسته به موفقیت و پیشرفت دست یابد، اثبات شده است.

محورهای تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک میان مرکز بررسی‌های استراتژیک و سازمان بسیج استادان

تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک میان مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و سازمان بسیج استادان کشور با هدف «همکاری در زمینه‌های علمی، فناورانه و نوآورانه با هدف حل مسائل راهبردی کشور»، «تقویت نقش مطالعات علم و فناوری در ارائه بسته‌های سیاستی و راهبردی»، «گفتمان‌سازی الگوی بومی ایرانی اسلامی پیشرفت»، «آینده‌پژوهی و سیاست‌پژوهی با هدف حل مسائل راهبردی کشور»، «اجرای تحقیقات علمی-کاربردی در زمینه‌ سیاستگذاری فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی» و «کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور در راستای تحقق دولت اسلامی» به امضا رسید.