به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس کاظمی روز سهشنبه در جلسه رسیدگی به مشکلات باغستان سنتی قزوین با تاکید بر اهمیت و لزوم آبرسانی به باغستان، افزود: تامین آب یکی از مهمترین مشکلاتی است که امروز باغستان قزوین با آن روبرو می باشد تا جایی که رودخانههای فصلی نظیر دلی چای با توجه به خشکسالی های اخیر به هیچ عنوان پاسخگوی نیازها در این زمینه نبوده و بایستی به دنبال تامین آب از منابع پایدار برای آن باشیم.
وی، کم آبی در قزوین را مساله جدی دانست و تاکید کرد: اگر موضوع الگوی کشت در سطح استان و شهرستان قزوین به درستی رصد و اصلاح شود، با انجام این موضوع شاهد صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی و کاهش مشکلات آبرسانی به باغستان سنتی خواهیم بود.
این مسوول، حکمرانی در باغستان را یکی از چالشهای اساسی آن دانست و تاکید کرد: باید با توجه به مالکان و ذیفعان این مجموعه، مدیریت حکمرانی مشخصی را برای باغستان تعریف و وظیفه هر سازمان نیز به صورت مشخص تعیین شود.
کاظمی با اشاره به اینکه قزوین امروز با چالش بافت فرسوده، بازار سنتی قزوین و باغستان مواجه است، افزود: در حال حاضر باغستان دارای سه منطقه سبز، زرد و قرمز است که منطقه قرمز آن به صورت کامل نابود شده و نظام کاربری منطقه زرد برگشت پذیر بوده که با تصمیمات درست میتوان این بخش از باغستان را احیا کرد و در بخش سبز نیز شاهد باغستان فعال هستیم که باید به دنبال تثبیت موقعیت آن نیز باشیم.
به گفته وی، به منظور حفظ و توسعه باغستان قزوین پیشنهادات مختلفی وجود دارد که به نظر میرسد پرداختن به ایجاد مسیر گردشگری و ورودی آن گام موثری در این راستا باشد.
فرماندار قزوین ادامه داد: باغستان نیازمند یک سامانه هوشمند رصد و پایش است که با ایجاد این سامانه یکپارچه مسایلی مانند آب، امنیت و تعارضات اجتماعی آن با دقت مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمات لازم برای حل آن گرفته خواهد شد.
کاظمی افزود: باغستان قزوین در گذشته مساله فرعی بود که به آن توجه خاصی نشده اما هم اکنون این مجموعه به متن تصمیمگیری ها بازگشته تا جایی که در گذشته فرصتهای زیادی را در این رابطه از دست دادیم اما در حال حاضر اراده جدی برای حفظ این ظرفیت مهم وجود دارد.
فرماندار قزوین تاکید کرد: باید به کمک همه دستگاههای متولی و با مشارکت جدی باغداران، به عنوان مالکان اصلی این عرصه مشکلات را در مدت زمان مشخصی حل و فصل کنیم.