گرگان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی در همه مناطق از جمله روستاهای کم‌برخوردار استان گفت: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب به مناطق کم‌برخوردار و روستاهای محروم گلستان اهدا شد.

به گزارش ایرنا، محمد رعیت روز سه‌شنبه در نشست خبری سی و سومین جشنواره تئاتر استان، جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران و برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی افزود: افزایش ضریب مطالعه منجر به گسترش فرهنگ دانایی و هوشیاری افراد شده که توجه به این آموزه مهم فرهنگ ایرانی- اسلامی در اولویت قرار دارد.

وی اظهار داشت: در راستای رسیدن به این هدف، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان به شهرستان‌های مراوه‌تپه و کلاله بیشترین میزان اهدای کتاب را برای برقراری عدالت فرهنگی داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان گفت: ۸۲ عنوان کتاب در راستای حمایت از نویسندگان بومی از ناشران و نویسندگان استان در سال جاری خریداری شده است.

رعیت افزود: در سال گذشته یک میلیارد و ۶۰ میلیون ریال مبلغ حمایتی در حوزه اهدای کتاب در راستای  کتاب و کتابخوانی شده است.

رعیت افزود: با توجه به اهمیت توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بیش از ۱۷۰ برنامه فرهنگی به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در راستای تشویق و ترغیب جامعه به فرهنگ مطالعه  برای علاقه‌مندان گلستانی برگزار خواهد شد.

برگزاری قصه‌گویی، مسابقه کتابخوانی، نشست‌های تخصصی حوزه کتاب و کتابخوانی، نشست‌های مطالعاتی، نقد و بررسی کتاب، برگزاری مسابقات نقاشی و تجلیل از جوانان، نوجوانان و خردسالان نخبه و فعال کتابخوانی از جمله برنامه‌های هفته کتاب و کتابخوانی در گلستان است.

وی اظهار داشت: تجلیل از ناشران و انجمن‌های فعال در حوزه نشر، ارتقای کتابخوانی، تقویت فرهنگ مطالعه، اهدای کتاب به مراکز عمومی پرتردد برای مطالعه آزاد علاقه‌مندان، معرفی کتاب‌های مفاخر و مشاهیر استان از جمله «قابوسنامه» و «ویس و رامین»، نشست نقد و بررسی کتاب در خانه جوانان گرگان و افتتاح کتابخانه مراوه‌تپه از جمله دیگر محورهای برنامه‌های این هفته است.

وی بیان کرد: برگزاری کارگاه آموزش تولید کتاب با حضور اساتید برجسته در شهرستان کردکوی، محافل مختلف ادبی در شهرستان‌ها، مسابقات ورکشاپی هنری با موضوع کتاب و برگزاری «شب‌های دانایی» با محوریت رونمایی و معرفی کتاب هر شب در فضای مجازی در این هفته برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با اشاره به شعار «ما هم‌آنیم که می‌خوانیم» به عنوان شعار سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: کتاب، دانش‌آموز، آینده؛ کتاب، خانواده، زندگی آگاهانه؛ کتاب، دانشجو، پیشرفت دانش‌بنیان؛ کتاب، کتابخوانی و کتابدار؛ کتاب، رسانه و زبان‌فارسی؛ ناشران، کتابفروشان و ارکان صنعت نشر و کتاب، ورزش و جوانمردی به ترتیب عناوین محوری روزهای شنبه ۲۱ آبان ماه تا ۲۷ آبان ماه سال جاری خواهد بود.

گلستان در معرفی موسیقی نواحی ظرفیت ویژه ای دارد

مدیرکل­ فرهنگ­ و­ ارشاد­ اسلامی­­­ گلستان همچنین گفت: این استان به عنوان رنگین کمان اقوام ظرفیت ویژه‌ای در معرفی موسیقی نواحی اقوام مختلف ایرانی - اسلامی به نسل جوان دارد.

رعیت افزود: چراغ ایستگاه پانزدهم جشنواره موسیقی اصیل و بومی ایران ۲۳ الی ۲۷ آبان ماه سال جاری در گلستان روشن خواهد شد.

وی اظهار داشت: هنرمندان این جشنواره به صورت کاملا رایگان از ساعت ۱۷ الی ۲۱ در تالار فخرالدین اسعد گرگانی به هنرنمایی می پردازند.

وی بیان کرد: گروه‌های مختلفی از سراسر کشور آثارشان را برای شرکت در این جشنواره ارسال کردند که در نهایت ۲۰۰ هنرمند در ۲۰ گروه در استان حضور پیدا می کنند و این جشنواره به دبیری «محمدعلی مرآتی» برگزار خواهد شد.

موسیقی نواحی مجموعه ای از نغمه‌ها، شعرها، گویه‌ها و روایت‌های اقوام و سرزمین‌های مختلف است که نسل به نسل و سینه به سینه منتقل و حفظ شده و ریشه در تاریخ و فرهنگ دارد؛ از این رویداد به عنوان یکی از پایه‌های اصلی موسیقی سنتی کشور نام برده می‌شود.

مدیرکل­ فرهنگ­ و­ ارشاد­ اسلامی­­­ گلستان گفت: برگزاری کارگاه‌های تخصصی و حرفه‌ای کاملا رایگان برای تقویت هنرمندان در حاشیه این جشنواره پیش‌بینی شده است.

رعیت افزود: بی‌شک جشنواره موسیقی نواحی ظرفیت ویژه‌ای برای تقویت نشاط اجتماعی است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.

به گزارش ایرنا، در اشعار و ملودی‌های گلستان خصیصه‌های اقلیمی و طبیعی منطقه به وضوح دیده می شود و عناصر زنده و ملموس طبیعت، ناهمواری ها، کو، جنگل، دریا، دامپروری و کشاورزی در هنرهای مختلف نمود دارد.

گلستان به دلیل همجواری با برخی اقوام و طوایف داخلی و خارجی از فرهنگ‌های مختلفی تاثیر پذیرفته  و به همین خاطر موسیقی این منطقه چه از نظر ساختاری و چه از نظر ویژگی‌های قومی پرتعداد و گوناگون است .

گستردگی جغرافیایی گلستان، مقامات و ریزمقامات را با توجه به فرهنگ و موقعیت جغرافیایی منطقه، مشخص و مجزا کرده و همجواری و اختلاط با قومیت‌های مختلف در موسیقی هر ناحیه تاثیر گذاشته است.

از آن جا که شعر و موسیقی این استان موجب رشد و تعالی یکدیگر شده، نگاه نو در شعر می‌تواند بر غنای موسیقی بومی بیفزاید و به خلق آثار جدیدی منجر شود.