سرپرست معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان روز سهشنبه اعلام کرد: این تعرفه با امضای مریم جلالی دهکردی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی به فرمانداران شهرستان های رضوانشهر، ماسال، شفت، خمام و آستارا ابلاغ شده است.
حمیدرضا آذرپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حکم ابلاغ شده آمده است، ثبت روستاها و شهرهای ملی صنایع دستی که به واسطه تعاملات سازنده معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی با فرمانداریها، شهرداریها و ادارات کل استانی به تحقق پیوست، دستاورد بزرگی بود که ضمن افزایش اعتبار روستاها و مهارت های ثبت شده فرصتی ذیقیمت را برای توسعه آنها فراهم مینماید.
وی ادامه داد: بر اساس این ابلاغ "سید نادر صفوی میرمحله" فرماندار رضوانشهر دبیر روستای ارده روستای ملی شالبافی، " گیل چالانی " فرماندار ماسال بعنوان دبیر روستای شالما روستای ملی چوب تراشی، "مهدی نقدی " فرماندار شفت بعنوان دبیر روستای جیرده روستای ملی سفالگری، " اسفندیار جوشن " فرماندار خمام دبیر روستای فشتکه روستای ملی حصیربافی و " عنایت رضایی پور" فرماندار آستارا دبیر روستای عنبران محله روستای ملی گلیم بافی معرفی شدند.
گیلان سراسر همایشی است از فرهنگ، تاریخ، طبیعت و در این میان شرق گیلان که خود تاریخی است به بلندای هزاران سال، موفق شد در سال ۹۸ همراه با عطر نارنج، چای و شالی ثمره کوبش پر قدمت زنان قاسمآباد رودسر در تار و پود نخهای ابریشمی را با نقش هایی چون شانه گُل، قالیگُل، گلیمگُل را در بافته ای با عنوان چادرشب به ثبت جهانی برساند.
اگرچه پیش از جهانی شدن روستای قاسم آباد رودسر، روستای فشتکه خمام خنکای بافته های سبز حصیرهایش را در بعد ملی به ثبت رساند اما پس از جهانی شدن چادر شب بافی، رشت بواسطه رشتی دوزی (قلاب دوزی رشت) رنگ های چشم نواز ابریشمینش را، شالما در غرب گیلان عطر جنگل را در سازه های چوبینش، ارده گرمای پشم گوسفندانش را در قامت طراحی لباس و پارچه با نام شال بافی و جیرده لذت عطر گِل در هزار طرح سفالستانش را و عنبران محله آستارا طرح های گلیمش را توانست در بعد ملی به ثبت برساند و در قالب گردشگری در قامت هنر بینالمللی بایستد.
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵
رشت - ایرنا - دبیران روستاهای ملی صنایع دستی گیلان از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای مدت ۲ سال انتخاب و معرفی شدند.