تبریز-ایرنا- معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌شرقی گفت: حملات سایبری طی ماه‌های اخیر افزایش یافته، به گونه‌ای که هر یک دقیقه یک حمله سایبری در استان اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تراب محمدی روز سه شنبه در کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل برای فعالان رسانه ای و خبرنگاران استان، افزود: شاید این حملات برای قاطبه مردم قابل لمس و احساس نباشد، اما در هر حال این حملات صورت می گیرد که با آمادگی کامل در ادارات و سازمان های مختلف اغلب این حملات دفع و خنثی می شود.

وی با اشاره به فعالیت های گسترده مدیریت پدافند غیرعامل استانداری آذربایجان شرقی، اظهار داشت: در قالب قرارگاه های پنجگانه شامل کمیته سایبری، شیمیایی، پرتوی، زیستی و مردم محور سعی می شود تمامی حوزه های آسیب پذیر استان شناسایی و متناسب با نوع حملات نسبت به ایمن سازی آنها اقدام شود.

محمدی وجود چندین کارخانه و واحدهای صنعتی و تولیدی موارد شیمیایی در تبریز و آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر اینکه راهکارهای مقابله با حملات سایبری در این واحدها روزانه تمرین و مورد رصد قرار می گیرد، یادآور شد: بر این اساس ضمن حفظ آمادگی زیرساخت های مربوطه، سناریوهای مختلفی برای آنها تدوین می شود تا همواره در طول زمان در امان باشند.

وی قرارگاه زیستی مدیریت پداقند غیرعامل آذربایجان شرقی را از دیگر قرارگاه های فعال برشمرد که در آن تمامی بیماری ها و نیز نحوه توزیع و استفاده از انواع مواد غذایی مورد بررسی و تحلیل های دقیق علمی و بهداشتی قرار می گرد تا آسیبی از این جهت متوجه مردم استان نشود.

محمدی ادامه داد: در شرایط کنونی موضوع پدافند غیرعامل گستردگی بسیار وسیع در زندگی دارد که رسانه های گروهی باید در این زمینه وارد عرصه شده و نسبت به اطلاع رسانی و آگاهی دهی به آحاد مردم فعال تر شوند، چون بی توجهی به این امر مهم موجب وارد شدن خسارات عدیده به نهادهای خدمات رسان می شود.

وی پدافند غیرعامل را مبتنی بر دانایی، بسیج منابع با هدف کاهش آسیب پذیری تعریف و اضافه کرد: بر این اساس باید در دوران صلح نسبت به ایمن سازی زیرساخت ها در حوزه های نظامی، غیرنظامی، اقتصادی، عمرانی و معیشتی اقدام شود تا از آسیب ها و حملات احتمالی در امان باشند.

محمدی با بیان اینکه پدافند غیرعامل در خقیقت تدبیر برای زندگی راحت تر مردم و ایجاد بازدارندگی در تمام شئون جامعه است، ادامه داد: رسانه ها و خبرنگاران باید در این زمینه ضمن آموزش های اولیه و تخصصی نسبت به رسالت بسیار سنگین و خطیر خود برای اطلاع رسانی درست و دقیق در این خصوص وارد عمل شوند.

وی تخصص گرایی در حوزه رسانه ها را امری اجتناب ناپذیر در زمان حاضر دانست و با ابراز تاسف از اینکه  هم اکنون خبرنگاران تبریز در تمامی حوزه ها اعم از سیاسی، حوادث، اجتماعیف اقتصادی و ورزشی به طور همزمان فعالیت می کنند، یادآور شد: با توجه به تغییرات سریع نظام اطلاع رسانی باید این رویه اصلاح شده و خبرنگاران در حوزه های مربوطه به طور تخصصی کار کنند که از جمله این حوزه های تخصصی و بسیار مهم پدافند غیرعامل می باشد، چون حکمرانی رسانه ای بدون تخصص ممکن نیست.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی رهبری اغتشاشات اخیر را رسانه ای و متعلق به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دانست و افزود: در این جریان ها، فضای مجازی و رسانه ای نقش آفرین اصلی بودند که نشان می دهد زمان کنونی عصر سلطه رسانه ها است که اگر امنیت خود را در این حوزه تشدید نکنیم، آسیب های جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد.

محمدی با بیان اینکه پشت پرده فضای مجازی و رسانه ای اغتشاشات اخیر سرویس های جاسوسی قرار گرفته اند، اظهار داشت: آنچه نباید می دیدیم به دلیل سلطه رسانه ای معاندان، امروز در کف خیابان ها مشاهده می کنیم.

به گزارش ایرنا، در این کارگاه آموزشی از خانواده شهید مدافع حرم سردار ذاکر حیدری به عنوان پیشکسوت و مربی پدافند غیرعامل در آذربایجان شرقی تجلیل شد.