اهواز - ایرنا - معاون توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان با اشاره به آغاز طرح آموزش پیشگیری ازمعلولیت های دوران سالمندی در خوزستان برای نخستین بار بیان کرد: پنج هزار و ۵۰۰ سالمند و میانسال در ۱۰ شهرستان خوزستان زیرپوشش این طرح آموزش می‌بینند.

علی حسن زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش جمعیت سالمند و میانسال در کشور و برنامه ریزی برای ارتقای سلامت فردی و لزوم توجه به پیشگیری ازبیماری‌های شایع دوران سالمندی بیان کرد: معلولیت در سالمندی علاوه بر اینکه هزینه بر است مشکلات جدی را برای فرد ، خانواده و جامعه ایجاد می کند که در این شرایط استفاده از برنامه های پیشگیرانه ضروری و مهم است.

وی با اشاره به اینکه اگر کشوری نسبت جمعیت سالمند آن بیش از هفت درصد باشد آن کشور سالمند محسوب می شود افزود: جمعیت سالمند ایران ۱۰.۴ درصد است و در خوزستان این رقم به ۸.۲ درصد می رسد و از این نظر خوزستان رتبه ۲۷ سالمندی در کشور را دارا است.

حسن زاده با اشاره به آموزش تسهیلگران در برنامه های پیشگیرانه دوران سالمندی گفت: تسهیلگران با آموزش موثر و کاربردی و شناسایی سالمندان در جامعه نحوه مراقبت صحیح در این دوره را به فرد سالمند، یا به خانواده و یا به افرادی که در مرحله سن ورود به سالمندی هستند آموزش می دهند.

وی ادامه داد: برنامه پیشگیری از معلولیت دوران سالمندی به صورت برگزاری کارگاه و آموزش ۲۶ تسهیلگر در جهت افزایش آگاهی و مراقبت گروه های هدف برای اجرای طرح برگزار شد.

معاون توسعه پیشگیر بهزیستی خوزستان افزود: در طرح آموزش پیشگیری از معلولیت دوران سالمندی، امسال افراد سالمند و میانسال به صورت پایلوت در شهرستان های اهواز،آبادان، خرمشهر،دزفول،اندیمشک باغملک،رامشیر ،ماهشهر،شوش و مسجدسلیمان در ارتباط با موضوعات و بیماری های شایع دوران سالمندی آموزش می بینند.

وی ادامه داد: در این طرح از آموزش استاد راهنما و مدرس کشوری با محتوای آموزشی مطلوب برای آموزش روش‌های تسهیلگری موثر در کارگاه آگاه سازی تسهیلگران بهره گیری شده است.

حسن زاده گفت: حضور سالمندان در خانواده ها باعث دلگرمی جوانان است و سالمندان در صورت طی کردن دوران سالمندی به صورت مطلوب و کارآمد می‌توانند تاثیرات مفید و موثری درخانواده و جامعه داشته باشند.