دزفول-ایرنا- نخستین اردوی آموزشی فرماندهان و سرگروه های طرح ملی یاوران آسیب ستیز با همکاری هلال احمر و کمیته امداد امام خمینی(ره) عصر سه شنبه با حضور مسوولان کشوری و استانی در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد دزفول به کار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا مدیر کل هلال احمر خوزستان عصر سه شنبه در آیین اختتامیه این برنامه در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی دزفول گفت: یکی از اولویت ها و اهداف اصلی کمیته امداد طی سال‌های اخیر توانمندسازی خانواده های تحت پوشش و توانمندسازی اقتصادی، ایجاد اشتغال و درآمد باثبات برای آنها بوده است.

جمال شیبه توانمند سازی اجتماعی و فرهنگی را از دیگر اولویت های کمیته امداد عنوان کرد و افزود: تلاش بر این است خانواده ها وارد اجتماع و عرصه های جامعه شوند به همین منظور طرح ارزشمند یاس که یکی از مصداق های توانمندسازی اجتماعی خانواده ها است را با همکاری هلال احمر اجرا کردیم.

وی ادامه داد: مددجویان با این طرح وارد عرصه های اجتماعی شدند و افرادی که تا دیروز حس مددجو بودن و نیاز به حمایت را تجربه می کردند امروز به مددکار تبدیل شدند.

شیبه اظهارداشت: تفکر مددجو در این طرح و در خانه‌های هلال تغییر کرده و تاکید شده به این نتیجه برسند که در آینده نیازمند دستگاه های حمایتی نباشند و به افراد مولد تبدیل و در جامعه تاثیرگذار شوند.

وی افزود: در کشوری زندگی می کنیم که بحران ها و حوادث طبیعی زیادی اتفاق می افتد و در شرایط بحرانی تا زمان اطلاع‌رسانی به ارگان های امدادرسان مدت زمان زیادی طول می کشید؛ اکنون اعضای این طرح نمایندگان مجموعه هلال احمر هستند که مدیریت و مددرسانی می‌کنند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان با بیان اینکه کمیته امداد در برنامه های آینده تمام قد در خدمت است، گفت: دختران و خواهران ما وارد اجتماع شدند و توانستند ظرفیت ها را شناسایی کنند.

وی افزود: اگر اعضای خانه هلال بخواهند حرفه ای را فرا بگیرند کمیته امداد هزینه های آموزش را تقبل و تسهیلات لازم را برای اشتغال ارائه می کند.

شیبه از همکاری هلال احمر قدردانی و اظهار امیدواری کرد افرادی که آموزش داده شدند در آینده نزدیک به افراد مولد تبدیل شوند.

مدیرکل هلال احمر خوزستان نیز با قدردانی از دست اندرکاران و بانیان این برنامه تاثیرگذار گفت: ما خدمتگزاران جوانان هستیم و باید به این باور برسیم که در سیاست گذاری، اولویت بندی و اجرا جوانان را مدنظر قرار دهیم.
وحید شعبانی با تاکید بر لزوم حفظ و خدمت به جوانان به عنوان سرمایه بزرگ اجتماعی افزود: همانطور که مقام معظم رهبری همواره توجه ویژه‌ای به جوانان دارد مسوولان نیز نباید در حوزه جوانان کوتاهی کنند.
وی با بیان اینکه کشور و آینده متعلق به جوانان است، ادامه داد: طرح یاس برای دختران ۳۰ تا ۴۰ سال اجرا شده است.

 فرماندار ویژه دزفول نیز گفت: اگر بخواهیم به اتفاقات هشت سال دفاع مقدس در دزفول نگاه کنیم نقش جوانان بسیار چشمگیر است.
علی فرهمندپور با بیان اینکه افراد فعال در هلال احمر عاشق کار هستند، افزود: هنگام موشک باران، دختران و زنان دزفولی همیشه حتی زمان خواب چادر به سر می‌کردند تا زمان موشک باران و  شهید شدن حجاب خود را حفظ کنند.
وی دزفول را پایتخت مقاومت و پایداری ایران اسلامی دانست و ادامه داد: مردم دزفول عشق و علاقه زیادی به ولایت و نظام دارند.
به گزارش ایرنا طرح یاس براساس تفاهم نامه منعقد شده میان هلال احمر و کمیته امداد در استان خوزستان با هدف پذیرش مسوولیت اجتماعی و ترویج فرهنگ خود امدادی و دگر امدادی برای دختران زیر حمایت کمیته امداد اجرا شد.
در این طرح آموزش‌های مورد نیاز در خصوص شیوه‌های مواجهه با بحران‌ها و بلایای طبیعی توسط حوزه جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان به شرکت کنندگان ارایه شد.
افراد در خانه‌های هلال وارد چرخه و فرآیندی می‌شوند که در بروز بحران احتمالی می‌توانند در مرحله نخست خود، سپس خانواده و در مرحله سوم اعضای محله را از بحران نجات دهند.
 در گام سوم این طرح، ۲۱۰ نفر از خواهران آموزش دیده به ازای هر خانه هلال پنج نفر در ۴۲ خانه هلال مشغول فعالیت می‌شوند.
 در گام نخست و دوم طرح یاس یکهزار و ۳۵۸ نفر از دختران زیرحمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) از آموزش‌های هلال‌احمر خوزستان بهره‌مند شده‌اند، در گام سوم نیز بر اساس برنامه‌ریزی‌ انجام‌شده از آموزش‌ها بهره‌مند شدند.
در طرح یاس با ارایه آموزش‌های اجتماع محور، فرد توان انجام کار مشارکتی و ارتقای عزت‌نفس را پیدا می‌کند و موجب ایجاد هماهنگی و افزایش تاب آوری، ایجاد انگیزه در زمینه امداد و کمک‌های اولیه و آشنایی با حوادث و سوانح در بعد اجتماعی می‌شود.
در طرح یاس نیروی انسانی، مدجویان کمیته امداد هستند که به‌عنوان مسوولان و رابطان خانه‌های هلال‌احمر در حاشیه شهرها، سازماندهی شده و با آموزش همگانی، امدادی، اجرای طرح پیشگیرانه آسیب‌های اجتماعی و تشکیل تیم‌های موردنیاز در زمان وقوع حوادث به‌کارگیری می‌شوند.

به گزارش ایرنا اختتامیه نخستین اردوی آموزشی فرماندهان و سرگروه های طرح ملی یاوران آسیب ستیز عصر سه شنبه با سید علی منیری معاون دانشجویی جمعیت هلال احمر کشور و حسین رجبی مدیرکل امور هماهنگی و ارتباطات کمیته امداد کشور و جمعی از مسوولان استانی برگزار شد.