به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «بهمن امیریمقدم» در دیدار با رییس سازمان حج و زیارت اظهار کرد: زیرساختهای کمنظیری در مسیر مرز خسروی وجود دارد که آن را از سایر مسیرهای زائران حسینی در کشور متمایز کرده است.
وی افزود: در این مرز بینالمللی امکانات بسیار مناسب و ارزشمندی برای ارایه خدمات امدادی، درمانی، جادهای، هتلینگ، مواکب، ترابری و حمل و نقل به زائرین وجود دارد که بهترین شرایط را برای تردد زائران بوجود آورده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مرز خسروی قدیمیترین، نزدیکترین و آسانترین مسیر کربلای معلی به شمار می رود تاکید کرد: با تمهیدات لازم از سوی سازمان حج و زیارت برای حضور و هدایت کاروانهای اربعین حسینی به سمت این مرز، این مسیر در تمام طول سال رونق خواهد گرفت.
امیری مقدم با اعلام اینکه امسال بیشتر زائران اربعین از خدمات و مسیر مرز خسروی اعلام رضایت کرده اند گفت: بازگشایی تمام وقت این مرز می تواند نقش مهمی در تسهیل تردد زایران عتبات عالیات در کشور داشته باشد.
رییس سازمان حج و زیارت کشور نیز در این دیدار با تاکید بر پیگیری رونق بخشیدن به مرز خسروی به عنوان دروازه کربلا و یک مرز بین المللی نسبت به اضافه شدن این مرز به بستههای سازمان حج و زیارت قول مساعد داد.
سید «صادق حسینی» افزود: از این پس دفاتر حج و زیارت و شرکتهای مجری، کاروانهای عتبات را از این مرز هم راهی کربلای معلی خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، در این دیدار معاون عتبات سازمان حج و زیارت، مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه و مدیرکل حوزه استاندار کرمانشاه نیز حضور داشتند.
مرز بینالمللی خسروی پساز پیگیری و رایزنی حدود ۶ ماهه از سوی استاندار کرمانشاه در آستانه راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی به روی زائران گشوده شد و پس از اربعین هم، بسته نشد و هماکنون به روی زائران حسینی باز است.
امسال بیش از ۵۰۰ هزار نفر از زائران اربعین از طریق مرز خسروی تردد داشتند.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به حلب و سپس ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.