کورس ربیعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که پارسال بیست و پنجم آبان ماه نخستین دسته از قوهای فریاد کش وارد مازندران شده بودند،افزود : همه ساله با کاهش دمای هوا در مناطق شمالی دریای خزر و بخش هایی از سیبری، قوهای مهاجر از اواسط آبان ماه با جمعیت کمی مهاجرت به عرض های پایین جغرافیایی را آغاز می کنند.
وی شرایط آب گیری و وجود غذای طبیعی در تالاب سرخرود و ازباران را مطلوب توصیف کرد و در یعن حال توضیح داد: امسال نیز همانند سال گذشته همه تدابیر برای حفاظت ، تامین عذا و پایش بیماری های احتمالی قوهای فریادکش اندیشیده شده است.
ربیعی توضیح داد: مطمئنا هر روز به جمعیت تعداد قوهای مازندران بیشتر خواهد شد و برای این که خطر کمبود غذا ،سبب پراکندگی پرندگان برای تغذیه به آببندان ها و یا در دیگر مناطق نشود که خطر شکار غیر قانونی نیز وجود دارد ، از هم اکنون به اندازه کافی ذخیره گندم انجام شده است.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران همچنین گفت: به منظور مراقبت دائمی از محل تجمع قوهای فریاد کش در سرخرود با همکاری شهرداری این شهر همانند سال گذشته یک دستگاه کانکس برای استقرار شبانه روزی محیط بانان و حفاظت و حراست از این پرندگان نصب شده است.
وی گفت: حضور این پرندگان سبب می شود تا امسال نیز مردم به خصوص گردشگران از پرواز و فرود این پرندگان وحشی لذت ببرند.
استان مازندران با داشتن چندین تالاب از جمله تالاب بین المللی میانکاله با ۴۸ هزار هکتار و ۸۰۰ آببندان و اراضی کشاورزی بهشت پرندگان محسوب می شود و سالانه حدود ۱.۵ میلیون بال پرنده معادل ۶۰ درصد پرندگان مهاجر در این استان فرود می آیند.