به گزارش ایرنا، رادیولوژی یا همان تصویربرداری تشخیصی، یک رشته تخصصی پزشکی مدرن است که از اشعه ایکس و یا پرتوها و امواج دیگر برای تشخیص و درمان بیماریها کمک میگیرد.
پزشکان رشته تخصصی رادیولوژی و کارشناسان فعال در عرصه رادیولوژی به عنوان یک بازوی قوی در کنار سایر کادر درمان، نقش موثری در شناسایی و تشخیص و با پیدایش پرتو درمانی، در معالجه و درمان بیماریها دارند.
به عقیده کارشناسان با وجود تعداد کافی پزشک متخصص رادیولوژی در بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری، کمبود متخصص رادیولوژی در مراکز دولتی اُستان به شدت احساس می شود.
خرید تجهیزات رادیولوژی در دولت سیزدهم سرعت بیشتری گرفت
تجهیز بیمارستانهای دولتی به دستگاههای پیشرفته رادیولوژی بویژه در اُستانهای کمتر برخوردار مانند چهارمحال و بختیاری در دولت سیزدهم سرعت بیشتری گرفت و تعدادی از دستگاههای پیشرفته رادیولوژی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است.
عضوهیات علمی و رئیس بخش رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان تجهیزات مورد نیاز مراکز دولتی برای ارایه خدمات رادیولوژی بهروز و همتراز دنیا را فراهم کرده است و مشکل جدی در زمینه تجهیزات وجود ندارد.
عبدالمجید طاهری در گفت و گو با ایرنا افزود: امروزه تصوّر دنیای پزشکی بدون متخصص رادیولوژی ممکن نیست و قسمت زیادی از پیشرفتهای سریع و باورنکردنی علم پزشکی در سالهای اخیر مدیون علم رادیولوژی و اثربخشی آن در تشخیص و درمان بیماریها است.
وی ادامه داد: هماینک دستگاه ام.آر.آی برای بیمارستان آیت الله کاشانی شهرکرد خریداری شده است و بدنبال احداث و آماده سازی محل نصب آن در بیمارستان هستیم و این مرکز سومین مرکز ام.آر.آی شهرکرد است که تا ۲ ماه آینده افتتاح خواهد شد.
طاهری اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، یک دستگاه کرونل سی.تی.آنژیوگرافی پیشرفته نیز خریداری کرده است که ساختمان و محل استقرار آن در حال در تکمیل است و این دستگاه که تفکیک پذیری ۲۵۶ بخش را دارد، از پیشرفتهترین انواع این دستگاه در سطح دنیاست.
وی یادآور شد:دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستانهای آیت الله کاشانی و هاجر(س) شهرکرد، چهار دستگاه سی.تی.اسکن چند بخشی با تفکیکپذیری بالا دارد که به صورت ۲۴ ساعته به مردم خدمترسانی میکنند.
طاهری افزود: بیمارستانهای دولتی شهرستانهای لردگان، بروجن، فارسان و اردل مجهز به دستگاههای سیتی اسکن و سونوگرافی هستند و سایر شهرستانها، تعداد مراجعان کمی دارند که میتوانند از این خدمات در شهرستانهای مجاورشان استفاده کنند.
رییس بخش رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: بیمارستان امام علی تامین اجتماعی فرخشهر نیز تمامی دستگاههای سونوگرافی، رادیولوژی و سیتی اسکن را دارد که به صورت شبانهروزی به مراجعان خدمترسانی میکنند.
طاهری اظهار داشت: ۲ دستگاه ام.آر.آی نیز در بیمارستان هاجر و بیمارستان ولی عصر بروجن بروجن مستقر هستند که بهصورت شبانهروزی مشغول ارایه خدمات به بیماران بستری و مراجعان سرپایی از سراسر اُستان هستند و علاوه بر این یک مرکز ام.آر.آی خصوصی در شهرکرد مشغول خدمترسانی است.
وی یادآور شد: تمام دستگاههای ام.آر.آی موجود در استان دارای قدرت ۱.۵(یک و نیم) تسلا هستند که این میزان، در متون و کتب مرجع علمی به عنوان استاندارد این دستگاهها اعلام شده است.
این متخصص تاکید کرد: خدمات ماموگرافی در همه بیمارستانهای استان ارایه میشود و بخش خصوصی نیز در این زمینه فعال است و همکاران دورههای خاصی بیوپسی و نمونهبرداری را نیز در این زمینه گذراندهاند.
وی تاکید کرد: تمامی شهرستانهای دهگانه استان مجهز به مراکز گرافی ساده و رنگی هستند در 2 بخش دولتی و خصوص هستند و در این زمینه مشکلی در اُستان وجود ندارد.
کمبود متخصص رادیولوژی در مراکز دولتی چهارمحال و بختیاری
عضو هیات علمی دانشگاه چهارمحال و بختیاری گفت:تنها با کمبود متخصص رادیولوژی در مراکز دولتی چهارمحال و بختیاری مواجه هستیم.
طاهری افزود: مشکل اصلی مراکز درمانی استان در زمینه رادیولوژی، کمبود متخصص این رشته در مراکز دولتی استان است و استقرار دستگاههای جدید مانند ام.آر.آی بیمارستان آیتالله کاشانی و دستگاه کرونل سی.تی. آنژیوگرافی نیز نیازمند حضور متخصصان رادیولوژی دارد.
عضو هیات علمی و رییس بخش رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: در حال حاضر تنها ۲۰ متخصص رادیولوژی در سطح استان با دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در مراکز دولتی همکاری میکنند که ۹ نفر از آنها در شهرکرد استقرار دارند.
طاهری تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان، مشکلی در تامین کارشناس رادیولوژی ندارد و هر ترم بین ۳۰ تا ۳۵ نفر در این رشته در دو ترم مهر و بهمن جذب دانشگاه میشوند و دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد آمادگی ارایه این دوره بهصورت بینالملل را نیز دارد.
وی تاکید کرد: مراکز خصوصی رادیولوژی در سطح استان خدمات این رشته را بهخوبی ارایه میدهند و مشکلی در تامین نیرو ندارند و تنها با کمبود متخصص رادیولوژی در مراکز دولتی استان مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۶۵ تاسیس شد و در حال حاضر ۲۳۲ عضو هیات علمی دارد که شامل پنج استاد، ۳۳ دانشیار، ۱۶۲ استادیار، ۳۱ مربی و ۱ نفر استادیار پژوهشی است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت است.