بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه جوانی جمعیت نیازمند اقدامات فرهنگی مستمر است گفت: مردم باید به لحاظ اعتقادی به این باور برسند که افزایش جمعیت یک فضیلت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز چهارشنبه در همایش "همت همگانی برای ایرانی جوان" در خراسان شمالی اظهار داشت: کاهش نرخ باروری آسیبی است که به سیاست های تبلیغی دهه های گذشته برمی گردد به گونه ای که در سال های متمادی رویکردها متمرکز شعار "فرزند کمتر و زندگی بهتر" بود.

وی افزود: متاسفانه این شعار با گذشت سال ها تبدیل به باوری شد که تغییر آن نیازمند اقدامات فرهنگی و تبلیغی مداوم است.

حسین نژاد ادامه داد: در واقع جامعه ما جدای از مشاوره های علمی فرزندآوری نیازمند مشاوره های فرهنگی و مذهبی نیز است و باید به زوج های جوان فرهنگ قناعت را آموزش داد.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت در کشور، گفت: گرچه سیاست های تشویقی برای جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است اما برای رسیدن به نقطه تعادل در حوزه جمعیت نیازمند سیاست های تشویقی بیشتری هستیم.

تغییر سبک زندگی دلیل اصلی کاهش جمعیت

امام جمعه موقت بجنورد نیز در این همایش اظهار داشت: با وجود اینکه افزایش هزینه ها در تجرد جوانان بی تاثیر نیست اما سرمنشاء اصلی ازدواج نکردن و کاهش جمعیت در کشور تغییر سبک زندگی است.

حجت الاسلام رحیم مهدی پور افزود: متاسفانه این روزها شاهد تجمل گرایی، ضعف باورها و تبدیل ارزش فرزندآوری به ضد ارزش هستیم.

وی یادآور شد: بازگشت به سبک زندگی اسلامی تنها نسخه نجات از این وضعیت است به گونه ای که باید قناعت و حسن ظن به رازق بودن خداوند را در جامعه ترویج کنیم.

این همایش با حضور دبیر ستاد جوانی جمعیت کشور، استاندار خراسان شمالی، امام جمعه موقت بجنورد، بهورزها و اصحاب رسانه در بجنورد برگزار شد.

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در جلسه مورخ ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

خراسان شمالی در میزان ناباروری جزو استان های با خطر متوسط قرار دارد به گونه ای که نرخ باروری در استان ۲.۱ درصد  است.

استان خراسان شمالی حدود یک میلیون نفر جمعیت دارد و اکنون طرح سنجش ناباروری در شهرهای بجنورد، شیروان، راز و جرگلان و فاروج در حال اجرا است.