به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مسعود شجره با انتشار پیام ویدیویی گفت: انتخاب ریشی سوناک به عنوان نخست وزیر انگلیس بحثهای زیادی را ایجاد کرده مبنی بر اینکه آیا ضریب نژادپرستی در انگلیس کمتر شده است. اما واقعیت این است که نژادپرستی و اسلام هراسی و به طور کلی بیگانه هراسی همچنان ادامه دارد و رو به رشد است.
وی با بیان اینکه «اقلیتهای قومی در انگلیس وارد حوزه سیاست میشوند اما نژادپرستانهتر از همتایان سفیدپوست خود رفتار میکنند» توضیح داد: پریتی پتل وزیر کشور پیشین انگلیس که سیاست جنجالی ضد مهاجرتی انتقال پناهجویان به روآندا را ارائه، ادعا کرد که این مساله ارتباطی با نژادپرستی ندارد چون خودش در جوانی قربانی رفتارهای نژادپرستانه بوده است. سوئلا براورمن (هندی-تبار) وزیر کشور انگلیس هم گفته که در رویای انتقال پناهجویان به روآندا بسر میبرد.
دبیرکل کمیسیون اسلامی حقوق بشر تصریح کرد که این افراد نه نماینده اقلیتهای قومی و نه قوم خود در سیاست نیستند؛ همانطور که مارگارت تاچر اولین نخست وزیر زن انگلیس باعث نشد تا حقوق زنان بیشتر شود؛ یا ریاست جمهوری اوباما اوضاع سیاه پوستان در آمریکا را نه تنها بهتر نکرد که وخیمتر هم کرد.
وی ادامه داد: نخست وزیری ریشی سوناک هندی هم حقوق اقلیتهای قومی را ارتقاء نخواهد داد و کافیست به سیاستهای او در زمینه مهاجرت و حمایت از نظام آپارتاید رژیم صهیونیستی نگاه کنید. اوضاع طبق روال سابق ادامه دارد.
به گفته شجره، رنگ پوست سیاستمداران در انگلیس یک مساله ثانویه است و تاثیری بر بهبود وضع اقلیتهای قومی ندارد.
ریشی سوناک ۴۲ ساله، دوم آبان گذشته در پی استعفای «لیز تراس» از مقام نخست وزیری، سکان دولت انگلیس بدست گرفت. او فرزند پدر و مادری هندی است که در دهه ۶۰ میلادی به انگلیس مهاجرت کردند. سوناک و همسرش با داشتن دارایی بالغ بر ۷۳۰ میلیون پوند در ردیف دویست و بیستودومین افراد ثروتمند انگلیس قرار دارند و از نامبرده به عنوان ثروتمندترین نماینده مجلس یاد میشود. مسالهای که به تعبیر رسانههای انگلیس او را از درک وضع بغرنج اقتصادی کشور عاجز کرده است.