نوشهر- ایرنا- اجرای طرح های گازرسانی به روستاهای غرب مازندران از جمله انتظارات چهار دهه گذشته اهالی منطقه بوده که با همت جهادی دولت سیزدهم محقق شده است.

به گزارش ایرنا، مناطق سه هزار تنکابن، بخش های بلده نور و کجور نوشهر و جنت آباد، اشکورات و جواهرده رامسر جزو روستاهایی بازمانده دوران انقلاب درغرب مازندران هستند که اهالی این نقاط روستایی سخت گذر و کوهستانی با گذشت سال ها باوجود آنکه  وعده های فراوانی از سوی مسوولان دست اندرکار برای ارایه چنین خدماتی به آنان داده بودند درحالی که این وعده ها در حد حرف باقی ماند و هیچ یک عملی نشد.

با گذشت بیش از یکسال از شکل گیری دولت مردمی که گفتمانش توجه به مناطق محروم ، کم برخوردار و امیدآفرینی است عملیاتی شدن این طرح ها  خود نشان از یک حرکت جهادی  و انقلابی دولت و به عنوان مصداق عینی از نوع خدمات شیرین به این روستاهای های فاقد گاز طبیعی بازمانده در دوران انقلاب اسلامی است.

اختصاص حدود ۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح گاز رسانی به سه شهر و ۱۸۵ روستا و سه نقطه شهری بخش های کجور، بلده و آمل و شروع عملیات گازرسانی به این مناطق کوهستانی و سردسیر در بهمن ماه سال گذشته، اختصاص حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای گازرسانی به تعداد ۳۸ روستای دورافتاده شهرستان رامسر و گازرسانی به مناطق بالادست سه هزار تنکابن از برجسته ترین و شاخص ترین خدماتی است که طی یکسال گذشته تاکنون در کارنامه درخشان این دولت به ثبت رسیده است.

با اجرای این طرح شهرهای کجور، پول و ۶۴ روستای بخش کجور با چهار هزار و ۷۹۸ خانوار، شهر بلده و ۷۳ روستای این بخش شهرستان نور با سه هزار و ۲۷ خانوار ۴۷ روستای منطقه چلاو بخش امامزاده عبدالله آمل با ۶۶۴ خانوار و فیلبند به عنوان تنها روستای بخش بندپی غربی بابل با ۵۵ خانوار از نعمت گاز بهرمند می‌شوند.

اهالی غرب مازندران با امیدواری به گفتمان دولت معتقدند برخورداری از گاز طبیعی ، این انرژی پاک و کم هزینه نه تنها دغدغه و مشقت های فراوان آنان را پس از سال ها در تامین سوخت برطرف می کند و روند زندگی آنان بهبود می یابد بلکه با این حرکت جهادی  زمینه در بخش مهاجرت معکوس روستائیان از شهر ها به این روستاها  ،رغبت سرمایه گذاران برای اجرای طرح های اقتصادی ، تولیدی و اشغالزایی در این منطقه فراهم خواهد شد.

در این پیوند، یکی از اهالی روستای "کینج " بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر گفت : اغلب روستاییان این منطقه دیگر امیدی نداشتند روزی فرا رسد که موضوع گاز رسانی به این منطقه به طور جدی پیگیری و عملیاتی شود چرا که آنچه به یاد دارم از سال ۱۳۸۴ تاکنون بحث گاز رسانی به این بخش مطرح بود منتهی عملی نشد.

بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر با برخورداری از ۶۴ نقطه روستایی و ۲ نقطه شهری است که با اجرای طرح گازرسانی به این بخش دستکم چهار هزار و ۷۹۸ خانوار از این مزیت طبیعی بهره مند می شوند.

روح الله شاهقلی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : ساکنان این روستا که اغلبشان دامدار و کشاورز هستند به خاطر رنج و سختی های شرایط سخت زمستانی و مسائل گرمایشی  از دیرباز تاکنون ناگزیر شدند در نیمه دوم هرسال این روستا را ترک و در پی شغل های کاذب به حاشیه شهرها و روستاهای جلگه ای نوشهر یا حتی خارج از مازندران روی آورند و متاسفانه همین عامل سبب شده تا این حرفه و پیشه اجدادی خود را که نقش اساسی در تولید و تامین امنیت غذایی جامعه دارد رها کنند.           

وی بیان داشت : وقتی طرح گازرسانی به بخش کجور طی چند ماه گذشته به اطلاع ساکنان این روستا رسید موجی از شادمانی و امید در دل آنان زنده شد چرا که می دانند با برخورداری از نعمت گاز طبیعی دیگر نگران سوت  و سرما در گذران امورات زندگی نیستند و در تمام فصول سال می توانند با فعالیت در حرفه دامداری و کشاورزی ، همان پیشه نیاکان و اجدادشان را ادامه دهند بلکه شاید نقش اثر گذاری در زمینه تولید محصولات کشاورزی که امروز یک چالش اساسی در جامعه است داشته باشند.

یکی از اهالی روستای جنت رودبار رامسر هم در این ارتباط گفت : اجرای طرح گاز رسانی به این روستا ، نشانه توجه جدی دولت به محرومیت زدایی ، مناطق کم برخوردار و توسعه نیافته است با اجرای این طرح زیرساختی ، افزون بر آنکه دشوارهای ناشی از شرایط سخت زمستانی برای گذران زندگی مردم  پایان می یابد بلکه به خاطر میل و اشتیاق خیلی از گردشگران و طبیعت گردان بستر برای رونق گردشگری در این منطقه فراهم می شود.

عملیات گازرسانی به ۳۸ روستای ییلاقی منطق جواهرده، جنت رودبار و اشکورات رامسر با تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار در ماه جاری در مرحله اجرایی قرار گرفت و این روستاها نیز براساس برنامه زمانبندی طی سال آینده گاز دار می شوند.

علی خلعتبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این روستا عده ای از مردم با احیای بناهای سنتی و تبدیل آن به اقامتگاه های بومگردی روزی آنان از طریق حضور گردشگران و طبیعت گردان فراهم می شود زمانی که به این روستا گازرسانی شود و از این انرژی پاک و کم هزینه بهره مند شوند به یقین اقتصاد اهالی این روستا رونق می یابد و با افزایش سطح درآمدی مردم یک نفس راحتی برای گذران امورات زندگی شان می کشند.

وی تصریح کرد : بیشتر اهالی این روستا هرساله بابت تامین سوخت زمستانی نفت سفید مقادیر زیادی هزینه می کنند منتهی این شرایط مشکلات خاص خودش را دارد و امیدوارم با گازرسانی به این روستا آرزوی دیرینه ساکنان این منطقه برطرف شود.

فاصله روستای جنت رودبار از توابع بخش مرکزی رامسر است و یکی از مناطق ییلاقی این شهرستان به شمار می رود و این روستای  ۱۲۰ خانواری تا جاده اصلی ساحلی ۴۵ کیلومتر

است 

نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی گفت : یکی از زیرساخت های بسیار مهم در نقاط روستایی این مناطق در حال ریل گذاری است مساله گازرسانی است که در این دولت با سرعت بیشتری کلید خورده و به مرحله اجرا در آمده است.

سیدالشمس الدین حسینی در گفت و گو با ایرنا افزود : سال گذشته گازرسانی به مناطق کوهستانی دوهزار و بخشی از منطقه سه هزار به بهره برداری رسید و گازرسانی به این منطقه سخت گذر کار بسیاردشوار بود که با اقدام بسیار ارزشمند این دولت انجام گرفت.  

وی  اظهارداشت :این پروژه ها در شرایطی اجرا و به بهره برداری می رسد که کشور به واسطه تحریم های ظالمانه در سخت ترین شرایط مالی قرار دارد  اما با این وجود دولت نگذاشت تا چنین پروژه هایی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است با مشکل مواجه شود.

برابر گزارش های مستند ، بیش از ۷۵ میلیارد تومان به طول حدود ۱۳۰ کیلومتر لوله گذاری  پنج هزار و ۲۰۰ خانوار از مزیت های گاز طبیعی در این شهرستان بهره مند شدند.

رئیس کمیسیون جهش تولید در مجلس شورای اسلامی گفت : امسال هم گازرسانی به دهستان سخت گذر سه هزار تنکابن در دستور کار دولت قرار دارد و  سال گذشته هم در روستای "دراسرا" آخرین روستای بازمانده دوران انقلاب در شهرستان عباس آباد در این دولت با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان گازرسانی شد که در پی آن دست کم ۱۰۰ خانوار از گاز طبیعی بهره مند شدند و با این اقدام جشن گازرسانی در این شهرستان ۴۸ هزار خانواری برگزار شد.

حسینی تصریح کرد: سال ها برای گازرسانی به دهستان جنت رودبار، جواهرده و اشکور رامسر پیگیر شد منتهی به خاطر سخت گذر بودن مسوولان ادوار گذشته قادر به سرمایه گذاری در این مناطق نبودند با رایزنی های صورت گرفته و تعدیل دستورالعمل های گازرسانی با همت دولت جهادی گام نخست اجرای گاز رسانی به دهستان های جنت رودبار ، جواهرده و اشکور آغاز شد و گام دوم آن در مرحله باگذاری در مناقصه و انتخاب پیمانکار است.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران از اجرای طرح گازرسانی به ۳۸ روستای شهرستان رامسر با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این طرح در ماه جاری گام نخست آن در منطقه جواهرده به طول سه کیلومتر کلید خورده است. 

قاسم مایلی رستمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : طبق برنامه ریزی های صورت گرفته  برای عملیات گازرسانی به مناطق روستایی باقی مانده و بهره مندی از انرژی سبز در این روستاها، رامسر دارای ۲۰۵ روستاست که از این تعداد ۶۶ روستا با جمعیت ۸۹ درصدی زیر پوشش انرژی گاز قرار دارند، یعنی با وجود این که تعداد روستاها کم است اما جمعیت و مشترک قابل پوشش آن حدود ۸۹ درصد است.

وی بیان داشت : تنها ۳۸ روستای دیگر رامسر واجد شرایط گازرسانی هستند، افزود : از این تعداد ۲۶ روستا در دهستان جنت رودبار قرار دارند که شامل چهار هزار و ۳۰۰ مشترک هستند و برای عملیات گازرسانی باید ۹۷ کیلومتر شبکه گازرسانی در این مناطق ایجاد شود.

مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اظهار این که هشت روستا به سه هزار مشترک هم در منطقه ییلاقی جواهرده واقع است که به اجرای ۳۸۶ کیلومتر شبکه گذاری گاز نیاز دارد ، تعداد روستاهای دهستان اشکورات برای انتقال گاز را ۱۱ روستا با یکهزار و ۲۰۰ مشترک اعلام  و اضافه کرد: در این منطقه حدود ۷۰ کیلومتر شبکه گذاری گاز نیاز است.

وی افزود : پس از اتمام عملیات گازرسانی بیش از ۹۰  درصد روستاهای منطقه از نعمت گاز برخوردار می شوند و باقی مانده روستاها هم مناطقی است که از نظر فنی قابلیت گازرسانی در آنجا وجود ندارد.
مایلی رستمی پراکندگی روستاهای این مناطق را هم از دیگر چالش های پیش رو برای گازرسانی برشمرد و توضیح داد : خط انتقال گاز در این ۳۸ روستا نیازمند ۴۸۳ کیلومتر شبکه گذاری است، درحالی که کل منطقه شهری رامسر و روستاهایی که تا به امروز گاز رسانی شده ۵۹۰ کیلومتر شبکه گذاری داشته است اما بااین وجود در دستور کار دولت قرار گرفت و شروع شده است.  

اداره گاز رامسر دست کم ۴۸ هزار مشترک گاز زیر پوشش دارد.

وی ادامه داد : استان مازندران یک میلیون و ۵۶۰ مشترک گاز دارد که از میزان شهرستان رامسر ۲.۲ درصد از شبکه گاز رسانی استان معادل ۳۹ هزار مشترک را زیر پوشش قرار داده است ، ضمن اینکه ۲۰ هزار علمک در دو منطقه شهری این منطقه نصب شده و ۵۹۰ کیلومتر شبکه گازرسانی اجرا شده است.