قزوین - ایرنا - وزیر اقتصادی و امور دارایی گفت: طی یک ماه گذشته با فضاسازی دشمن و بدخواهان نظام ۳۱ هزار و ۱۰۰ تولید محتوای مجزا و متفاوت در مورد افزایش نرخ ارز و رشد تورم در فضای مجازی منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید احسان خاندوزی پنجشنبه شب در نشست شورای اداری استان قزوین افزود: روزانه بیش از یک هزار محتوای مجزا در رابطه با افزایش نرخ ارز و رشد تورم در فضای مجازی تولید می شود که این مساله بیانگر تنش دشمن و بدخواهان برای ایجاد جنگ روانی و تلاطم در بازار است.

وی با تاکید بر اهمیت ثبات نرخ ارز، خاطرنشان کرد: سیاست اقتصادی دولت سیزدهم این است که هیجانات را پشت سر گذاشته و تمام توان خود را برای مدیریت با ثبات ارز به خدمت بگیریم.

این مسوول با اشاره به شرایط آغاز به کار سخت دولت سیزدهم، اظهار داشت: وضعیت نامناسب خزانه، استقراض ۵۴ هزار میلیارد تومانی دولت قبل و بدهی های موجود بخشی از این مشکلات بود اما دولت نخواست این موارد را با فشار بر فعالان اقتصادی مرتفع کند و پیام موضوع این بود که دولت نمی خواهد به هر وسیله ای کسری بودجه خود را جبران کند.

وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه بخش زیادی از نارضایتی فعالان اقتصادی و مردم ناشی از این است که یک ناکارایی اجرایی و مدیریتی در ارکان مدیریتی ما وجود دارد و به اجزای مختلف دستگاه های اجرایی ما رسوخ پیدا کرده، تصریح کرد: باید به سمت تغییر و تحول پیش بروم اما هنوز در لایه های اجرایی میراث دار نوع مدیریت اقتصادی ناکارآمد هستیم.

به گفته وی، در این شرایط جذابیتی برای فعالیت های مولد وجود ندارد و عکس آن صادق است.

خاندوزی اضافه کرد: برای رفع این شرایط محتاج آن هستیم تا نوع مناسبات دستگاه های اجرایی با مرکز، دولت و با فعالان اقتصادی و اجتماعی اصلاح شود.

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: در همین راستا باید از ظرفیت استان ها برای حل بهتر مسایل و مشکلات استفاده شود و دست کارگزاران محلی نیز بایستی در این رابطه باز باشد اما اکنون شاهد گروگانگیری این بخش از مدیران از سوی یک نظام متمرکز اجرایی از شمال تا جنوب کشور هستیم.

خاندوزی با بیان اینکه ناگزیر به حل مناسبات ادارای خود و در واقع حل عادت های غلط اداری خود هستیم، افزود: دست مدیران باید در قالب یک چارچوب مشخص باز باشد تا شاهد تفویض اختیارات برای حل مسایل باشیم که این روند مورد توجه دولت است.

مدیران عینک بازنگری بزنند

وی با اشاره به مقاومت برخی مدیران و کارشناسان نسبت به تغییر و تحول اداری و توجه صرف به منافع سازمانی و در نتیجه بی توجهی نسبت به درخواست ها، مطالبات و پیشبرد امور فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در دستگاه های اجرایی، اظهار داشت: مدیران باید عینک بازنگری بزنند و عادت غلط اداری خود را ترک کنند و مسوولانه و متعهدانه تر به وظایف خود بپردازند.

خاندوزی افزود: به جای اینکه دنبال بهانه، بخشنامه و مصوبات برای انجام ندادن کار فعالان اقتصادی باشیم و یا بگوییم پرونده ات گم شده، باید به دنبال راهکاری باشیم که بتوانیم کار او راه بیاندازیم. 

وزیر اقتصاد و امور دارایی یادآور شد: خیلی از مدیران با وجود اینکه اعلام شد فهرست اموال و املاک خود را اعلام کنند اما در این خصوص هیچ اقدامی نکردند که این مساله نمونه مقاومت های نادرست و درک ناصحیح از منافع سازمانی است.

خاندوزی اظهار داشت: وقتی نظام اداری خود را اصلاح کرده و درک صحیحی نسبت به منافع سازمانی خود داشته باشیم و آنها را در مسیر خدمت رسانی بهتر به فعالان اقتصادی و توسعه کشور قرار دهیم، این دوبال به اقتصاد میهن ما قدرت پرواز خواهد داد و بر زندگی مردم نیز تاثیر مثبت زیادی برجای می گذارد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: عزم ما در حوزه مالیات ستانی، تغییر رویکرد از نظام مالیات گیری سنتی و ممیز محور که پر از احتمال خطا و فساد در آن است به سمت مالیات ستانی شفاف و هوشمند است.

وی، با اشاره به دغدغه های دولت در حوزه رونق اقتصادی، اظهار داشت: اگر رونق و آبادانی وجود داشته باشد، مالیات نیز به دنبال آن خواهد آمد.

خاندوزی گفت: تلاش شده تا توزیع متناسبی از درآمدهای مالیاتی را داشته باشیم و مواردی که قبلا فقط به پایتخت تعلق می گرفت، به مناطق مختلف کشور اختصاص یابد.

وزیر اقتصادی و امور دارایی خاطرنشان کرد: اگر فرارهای مالیاتی بیشتری شناخته شود، باید متناسب با آن در استان ها برای توسعه مناطق هزینه شود.