به گزارش خبرنگار ایرنا عطا حسن پور روز پنجشنبه در همایش سراسری گردشگری کشاورزی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان بیان کرد: لرستان جایگاه خاصی در حوزه کشاورزی ایران باستان دارد و در حقیقت ایران باستان بنیان و خاستگاه این فعالیت است.
وی اظهار داشت: بعد از پایان عصر یخبندان و خروج بشر از غار با ورود به دشت و مشاهده گیاهان خودرو به فکر کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی افتاد و کشاورزی دلیل یکجا نشینی مردم ایران و اهلی کردن حیوانات شد که در سال ۱۹۲۵ میلادی از این رویداد به عنوان یک انقلاب یاد شده است.
وی ادامه داد: در حقیقت انقلاب نوسنگی و کشاورزی بعد از کشف آتش، به عنوان دومین انقلاب بشر در هزاره هفتم پیش از میلاد صورت گرفت و همزیستی اجباری بین انسان، نبات و حیوان برقرار شد و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این انقلاب در کوهپایه های زاگرس و البرز در ایران شکل گرفت عنوان کرد: اقلیم این مناطق، بهترین مکان برای رشد و تعالی کشاورزی بوده و هست که این مسیر یکی از راه های بسیار خوب برای برون رفت از وضعیت بیکاری در لرستان است.
حسن پور گفت: کوچ نشینی، نخستین جابجایی بشر و آغازی بر گردشگری و جابجایی انسان بود که این ادعاها مرهون کاوش های دهه ۶۰ میلادی در مناطق دهلران و تپه باغ نو خرم آباد است که برای نخستین بار نسل اول و دوم گندم و نسل اول جو در آب پیدا می شود و بشر به غلات اهلی دست پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه لرستان خاستگاه حدود سه هزار گونه گیاهی در بزرگترین بانک ژن گیاهان دارویی یعنی اشترانکوه، گرین و سفید کوه است بیان کرد: گونه های خاص گیاهی در استان به ثبت ملی رسیده است و در ختانی مانند "دارمازو" با هفت میوه متفاوت از خانواده بلوط مختص این استان و از گونه های نادر جهان به شمار می رود.
وی اظهار داشت: نشست سراسری گردشگری کشاورزی با هدف آموزش و معرفی ظرفیتهای گردشگری کشاورزی لرستان، ۱۹ و ۲۰ آبان ماه جاری به میزبانی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شده است و ۱۵۰ نفر از کارشناسان گردشگری و کشاورزی سراسر کشور در آن حضور دارند.
گفتنی است بازدید از برخی جاذبههای گردشگری لرستان در سطح شهر خرمآباد از جمله قلعه «فلکالافلاک» و مجتمع گردشگری کشاورزی کشت و صنعت استان و تبادل تجربیات کارشناسان گردشگری و کشاورزی کشور در این نشست ۲ روزه پیشبینی شده است.