«طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت» در دستور صحن علنی هفته آتی مجلس شورای اسلامی است. تمرکز سیاستگذاری، راهبری، برنامهریزی، نظارت و ساماندهی امور اتباع و مهاجران خارجی و پناهندگان و برقراری ارتباط مؤثر با نهادها و سازمان های بین المللی از سوی وزارت کشور از جمله اهداف این طرح است.
کیومرث سرمدی واله روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره «طرح تشکیل سازمان ملی مهاجرت» اظهار داشت: این طرح از چند جهت قابل توجه است که از جمله میتوان به ساماندهی اتباع خارجی در کشور اشاره کرد.
وی افزود: معضلاتی درباره حضور غیرقانونی بسیاری از اتباع در کشور وجود دارد همچنین قوانین محکمی برای نظارت بر این افراد نداریم یا راهکاری در کنار این کنترل که مخاطرات را رفع کند، وجود ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این طرح تمهیداتی اندیشیده شده است تا از توانمندیهای اتباع خارجی برای توسعه کشور استفاده شود.
با اصلاح قانون مهاجرت باید بتوانیم شرایط بهتری برای علاقمندی نخبگان در کشور ایجاد کنیم
سرمدی واله با تاکید بر اینکه با اصلاح قانون مهاجرت باید بتوانیم شرایط بهتری برای علاقمندی نخبگان در کشور ایجاد کنیم، یادآورشد: بسیاری از قوانین و موازین باید اصلاح شوند که شاید ربطی هم به قانون مهاجرت نداشته باشند همچنین قوانینی که در زمینه ایجاد جاذبه برای ماندن فرزندان در داخل کشور به لحاظ علمی جایگاهی دارند، باید اصلاح شوند.
دشمن درباره آمار مهاجران ایرانی بزرگنمایی میکند
وی با بیان اینکه دشمن درباره آمار مهاجرین ایرانی بزرگنمایی میکند، افزود: هرچند که دشمن آمار مهاجران ایرانی بیشتر از واقعیت جلوه میدهد اما ما موظف هستیم که فضا را برای ماندن ایرانیان وطن دوست اهل علم و تحقیق مهیا کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایران به لحاظ علمی پیشرفتهای بسیاری دارد و در دنیا حرفهایی برای گفتن داریم؛ بنابراین باید در قوانین مهاجرت تجدید نظر و موضوع مهاجرت با دید کارشناسی بررسی شود.
دشمن میخواهد جوانان نخبه و اهل علم را با ایجاد جاذبههایی از کشور دور کند و برای سایر جوانان هم فضایی آشفته و نا امیدکننده از آینده را به تصویر بکشد؛ براین اساس پرداختن به خواستههای جوانان و نخبگان علمی از وظایف مهم حاکمیت است
سرمدی واله اظهار داشت: دشمن میخواهد جوانان نخبه و اهل علم را با ایجاد جاذبههایی از کشور دور کند و برای سایر جوانان هم فضایی آشفته و نا امیدکننده از آینده را به تصویر بکشد؛ براین اساس پرداختن به خواستههای جوانان و نخبگان علمی از وظایف مهم حاکمیت است.
وی درباره مکانیزمهای حمایتی در پی تشکیل این سازمان، افزود: توجه به شرکتهای دانشبنیان و پرداختن به فعالیت نخبگان در این شرکتها از جمله سازوکارهای پیش بینی شده در این طرح است تا این نخبگان با ارائه علم و تولید محصولات برای کشور موثر واقع شوند.
تسهیل ادامه تحصیل نخبگان در دانشگاههای داخلی
عضو کمسیون مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین تسهیل ادامه تحصیل این افراد در دانشگاههای داخلی از جمله مباحثی است که باید مورد توجه باشد.
سرمدی واله یادآورشد: بحثی که مجلس باید توجه کند این است که نگاه به دانشجویان دوره دکتری نباید نگاه دانشجویی باشد بلکه از این افراد باید به عنوان پژوهشگر و محقق یاد شود، حتی معتقد هستیم که به این افراد باید حقوق داده شود که نه تنها برای تحصیل هزینه نکنند بلکه باید به آنها مشوقهای لازم برای ماندن هم داده شود.