محسن زنگنه امروز در جمع نمازگزاران جمعه تربت حیدریه افزود: با در نظر گرفتن رویکردهای حمایتی دولت از کشاورزان انتظار می رود این بودجه بازهم افزایش یابد و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم برای این مهم با دولت همکاری داشته است و از آن حمایت می کند.
وی با یادآوری شروع فصل برداشت زعفران در این خطه از خراسان رضوی گفت: هم اکنون سازمان تعاونی روستایی و جهاد کشاورزی به نمایندگی از دولت هر کیلو زعفران نگین را از کشاورز به قیمت ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان خریداری می کنند که تاثیر خوبی در حمایت از کشاورز دارد.
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، مه ولات و زاوه گفت: ۳۰ درصد بهای زعفران خریداری شده از کشاورزان نقدا پرداخت می شود و بقیه آن در بازه زمانی کمتر از سه ماه تسویه می شود که با اختصاص بودجه مناسب از سوی دولت این زمان کوتاه تر می شود.
زنگنه همچنین به سفر اخیر نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران دولتی به تربت حیدریه اشاره کرد و گفت: ارتقای تشکیلاتی راه آهن، تخصیص ۹۵ میلیارد تومان بودجه مازاد به شهرستان، اختصاص ۲۰۰ فقره تسهیلات ۱۰ میلیونی برای بیماران سخت علاج، مصوبه هزار پروانه رایگان به علاوه تسهیلات بانکی مرتبط برای احیای بافت های فرسوده و حاشیه ای تربت حیدریه و اتصال ۱۵ روستا به اینترنت از جمله برخی دستاوردهای این سفر بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به رویکرد اقتصادی دولت و توجه مضاعف به حوزه ریلی اشاره کرد و گفت: دولت آقای رییسی اهتمام جدی به راه آهن دارد و ارتقای تشکیلاتی راه آهن تربت حیدریه ناشی از همین رویکرد است که به طور قطع باعث توسعه و رشد متوازن شرق کشور می شود.
نایب رییس کمسیون برنامه و بودجه مجلس با برشمردن برخی شاخص های بهره مندی غرب کشور از جاده و راه آهن گفت: متاسفانه در ادوار گذشته به شرق کشور کم توجهی شده است به طوری که با یک نگاه ساده به نقشه راهها و راه آهن کشور می توان فهمید که شرق ایران نسبت به غرب آن از کم برخوداری و یک عقب ماندگی تاریخی در راههای دسترسی رنج می برد.
زنگنه افزود: توجه به حوزه ریلی شرق کشور و ارتقای تشکیلاتی راه آهن تربت حیدریه نه تنها بخشی از این کم برخورداری تاریخی را جبران می کند بلکه عامل محرک قوی در توسعه شرق کشور به ویژه مناطق مرزی است که جای تشکر از دولت دارد.
به گزارش ایرنا، بر اساس برخی داده های مراجع مرتبط همچون خانه کشاورز از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار زمین های زیر کشت زعفران کشور ۹۱ هزار هکتار در خراسان رضوی معادل ۷۶ درصد قرار دارد که از این میزان دست کم ۳۰ هزار هکتار مربوط به تربتحیدریه است.
تولید زعفران مازاد بر نیاز کشاورزان تربت حیدریه ۳۵ تن محصول خشک است که با احتساب مناطق حومه به ۶۰ تن می رسد ضمن اینکه استانهای خراسان رضوی و جنوبی به لحاظ کمی و کیفی رتبه اول تولید زعفران جهان را در اختیار دارند.
شهرستان تربت حیدریه به عنوان بارانداز تجاری و اقتصادی سهم بسزایی در صادرات خراسان رضوی نیز دارد و راه آهن این شهرستان از طریق خواف به افغانستان متصل می شود که چشم انداز آن اتصال به کشورهای خاور دور است.