یاسوج- ایرنا- مدیرکل بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماران خاص استان مبتلا به یکی از ۲۷ نوع بیماری مشخص شده، حتی افراد تحت پوشش بیمه های دیگر می توانند از خدمات و مزایای صندوق بیمه بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر استان بهره مند شوند.

 کیان دهراب پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک صندوق بیمه بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر در استان راه اندازی شده است، پیش از راه اندازی این صندوق تنها پنج بیماری خاص تحت پوشش خدمات ویژه بیمه سلامت بودند.

وی افزود: این پنج بیماری شامل بیماران ام اس، به تعداد ۴۲۴ نفر، تالاسمی ماژور به تعداد ۲۸۰ نفر، دیالیزی ۲۵۴ نفر، پیوند کلیوی ۲۱۴ نفر و هموفیلی ۴۶ نفر که مجموعا یک هزار و ۲۱۸ نفر بوده است.

مدیرکل بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون ماهیانه مبلغی بیش از یک میلیارد و ۶۰۷ میلیون تومان به طور میانگین (ماهانه) از طرف بیمه سلامت در یک هزار و ۱۴۱ بار مراجعه بیماران خاص در بخش های بستری و سرپایی از طرف بیمه سلامت پرداخت شده است.

دهراب پور عنوان کرد: با راه اندازی صندوق بیمه بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر تعداد بیماری های تحت پوشش از پنج بیماری به ۲۷ بیماری افزایش یافت.

وی ابراز داشت: این بیماری ها شامل بیماران سرطانی، بیماری های قلبی و عروقی، همه پیوندها( پیوند کلیه، پانکراس، روده، ریه، مغز و استخوان، بیماری های مزمن روانی، صرع مقاوم به درمان، پارکینسون، آسیب های شنوایی شدید، اوتیسم، اس ام ای تیپ یک، دو و سه، بال پروانه ای و موکوپلی ساکاریدوز هستند.

مدیرکل بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: افرادی که مبتلا به این بیماری ها هستند جهت برخورداری از تخفیفات ویژه این صندوق می بایست در سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت www.bimehsalamatiranian.ir و یا به معاونت درمان دانشگاه مراجعه و در سامانه مدیریت بیماری های نادر ثبت نام کرده و از تخفیفات ویژه بیمه سلامت برخوردار گردند.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم با اختصاص بودجه پنج هزار میلیارد تومانی،صندوق بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر را راه اندازی کرد تا بتواند بخشی از دغدغه این بیماران را از طریق حمایت‌های دولتی برطرف کند.

پنجم مردادماه ۱۴۰۱ هیات دولت در اجرای تکلیف قانونی بند "ن" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور و با توجه به ضرورت تسریع در توسعه حفاظت مالی از بیماران خاص و صعب‌العلاج، اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج را به تصویب رساند.

موضوع فعالیت صندوق یادشده فراهم‌کردن امکان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه برای مشمولان از طریق بانک‌های عامل، فراهم‌آوردن زمینه تامین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل آنان و نظایر آن که فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید، با استفاده از پایگاه اطلاعات و به منظور بهبود محافظت مالی برای مشمولان در قبال بخشی از هزینه‌های سلامت است.

حدود ۹۵ درصد مردم استان کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند و ۶۷ مرکز، ۱۲۰ پزشک و ۶۰ ماما  به این میزان جمعیت استان ارائه خدمات می دهند.