به گزارش ایرنا به همین مناسبت برنامه های مختلفی در سطح استان کرمان برنامه ریزی شده است تا با استفاده از ظرفیت مساجد و نیز امامان جماعت بتوانند همه زمینه انس بیشتر را با کتاب فراهم آورند و هم در توسعه کتابخوانی اتفاق مثبتی رقم خورده باشد.
مدیر ستاد هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کرمان ضمن تشریح این برنامه ها یکی از مزیت های این کانونها را وجود کتاب و کتابخوانی در این اماکن عنوان کرد و گفت: ۷۰ کتابخانه مخزندار در کانونهای مساجد شمال این استان وجود دارد.
حجت الاسلام مصطفی گرجی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی افزود: طی سال جاری تجهیزات کتابخانه ای به پنج کتابخانه تازه تأسیس در شهرستان های نرماشیر، ریگان و کرمان اهدا و سه مرحله توزیع کتاب به کتابخانه های مساجد حدود به سه هزار جلد کتاب انجام و طرح پالایش کتاب در کتابخانه های مساجد مرحله اول در ۲۵ کتابخانه در استان کرمان اجرا شد.
وی از واریز سرانه به ۹ کتابخانه تازه تاسیس به مبلغ ۲۰ میلیون تومان به منظور فعالیت های کتابخانه ای خبر داد و اظهار داشت: طرح "شنبه های با کتاب" هر هفته ویژه کارکنان ستاد هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی هنری مساجد کرمان و طرح ویژه شنبه های با کتاب (در رده های سنی مختلف) در مسجد سیدالشهدا کانون فرهنگی هنری الجواد و کتابخانه شهید یعقوبی با برنامه های متنوع فرهنگی از جمله فعالیت های در راستای ترویج کتابخوانی است.
مدیر ستاد هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان، کارگاه قصه گویی ویژه کودکان و نوجوانان، اجرای طرح بهترین برداشت (برداشت از کتاب آن ۲۳ نفر نویسنده احمد یوسف زاده) در شهرستان کوهبنان ویژه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد و کارمندان ادارات و دانشجویان، حضور کتابداران کتابخانه های مساجد در دوره آموزشی (ارتقا و توسعه کیفی کانونهای الگو در حوزه کتاب و کتابخوانی همراه با اعطای گواهینامه) و نشست های کتابخوان در مساجد با حضور نویسندگان مختلف به صورت ماهیانه را از دیگر فعالیت های انجام شده عنوان کرد.
وی به دیگر برنامه های سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ویژه کانون های فرهنگی هنری و کتابخانه های مساجد شمال استان کرمان پرداخت و به پویش کتابخوانی «خانواده دانا» با شعار «نهضت بازگشت به مساجد» حضور و مشارکت جدی کانون ها در فعالیت های رواق کتاب شامل مسابقات کتابخوانی (شامل پنج مسابقه) شنبه های با کتاب (سه فعالیت) فهرست نویسی (۲۵۰ جلدکتاب) ثبت و بروزرسانی کتابخانه ها و طرح صدای کتاب به صورت خوانش از کتاب «حوض خون» به عنوان نمونه ای از این برنامه ها اشاره کرد.
حجت الاسلام گرجی افزود: معرفی کتاب توسط ائمه جماعات، فعالین حوزه کتاب و کتابخوانی به صورت هماهنگ در مساجد، نشست کتابخوان و نقد کتاب با حضور نویسندگان در محل مساجد استان کرمان، انتشار فایل های مربوط به فرمایشات مقام معظم رهبری، مسئولین، شخصیت ها و افراد صاحب نظر پیرامون اهمیت کتاب و کتابخوانی، انتشار پوستر، موشن گرافیک، عکس و فیلم از اجرای طرح شنبه های کتاب مساجد در فضای مجازی، طرح پالایش کتاب (جمع آوری کتاب های بلا استفاده از مساجد و منازل و تبدیل به کتاب های جدید ونو)در هفته کتاب انجام می شود.
وی تکریم فعالان حوزه کتاب در قالب طرح سه شنبه های تکریم، تجلیل از فعالان حوزه کتاب اعم از کتابداران، اعضای کتابخانه، خیرین کتاب، ناشرین، نویسندگان، مروجان کتابخوانی و... در کانون های مساجد در روز ۲۴ آبان ماه، برپایی ایستگاه دانایی در مساجد، برپایی نمایشگاه های محله محور کتاب در سطح مساجد استان، بازدید از کتابخانه های مساجد، حضور و بازدید مسئولان، ائمه جماعات، مدیران کانون ها، فعالین حوزه کتاب از کتابخانه های مساجد در طول هفته کتاب را از دیگر برنامه های هفته کتاب عنوان کرد.
مدیر ستاد کانون های مساجد استان کرمان همچنین از پویش کتابخوانی با عنوان «من و کتابخانه مسجد» با محورهایی از جمله نشست های کتابخوان، نشست با نویسندگان، خوانش کتاب، مسابقه نقاشی از «قصه های من» خاطره نویسی، قصه گویی، قاصدک های داستان، جشنواره قاصدک های داستان (رویداد نوشتن داستانک یا داستان کوتاه با موضوع آزاد ویژه نوجوانان و جوانان رده سنی ۱۰تا ۳۵ سال) و گردهمایی خبر داد.
وی گفت: نشست صمیمی با کتابداران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان ۲۴ آبان ماه، بازدید از مجموعه کتابخانه ملی شهر کرمان، جشن کتاب ویژه برنامه هفته کتاب و کتابخوانی کانون فرهنگی هنری الجواد شهرکرمان ۲۸ آبان ماه و اردوی یک روزه بچه های مسجد همراه با جُنگ کتاب در کانون مکتب الشهدا منطقه سرآسیاب فرسنگی از دیگر برنامه های هفته کتاب است.
بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد شمال استان کرمان وجود دارد.