به گزارش روز شنبه ایرنا از رویترز، جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده، در سفر به دهلی نو گفت: ایالات متحده خوشحال است که هند به خرید نفت روسیه به هر میزانی که می خواهد، از جمله با قیمت هایی بالاتر از مکانیسم سقف قیمتی تحمیل شده توسط گروه ۷، ادامه می دهد، در صورتی که از بیمه، امور مالی و خدمات دریایی غرب دوری کند.
یلن در مصاحبه ای با رویترز در حاشیه کنفرانسی درباره تعمیق روابط اقتصادی آمریکا و هند گفت: این سقف همچنان قیمت جهانی نفت را پایین می آورد و در عین حال درآمدهای روسیه را محدود می کند.
وی افزود: پس از توقف واردات اتحادیه اروپا بدون استفاده از سقف قیمت یا تخفیف های قابل توجه نسبت به قیمت های معمول، روسیه نمی تواند به اندازه فعلی نفت بفروشد.
یلن گفت: زمانی که اتحادیه اروپا خرید نفت روسیه را متوقف کند، برای روسیه بسیار دشوار خواهد بود که به همان فروش، ادامه دهد. آنها به شدت در جستجوی خریدار خواهند بود و بسیاری از خریداران به خدمات غربی متکی هستند.
هند اکنون بزرگترین مشتری نفت روسیه بعد از چین است.
یلن گفت: وجود این سقف به هند، چین و سایر خریداران عمده نفت خام روسیه کمک می کند تا قیمتی را که به مسکو می پردازند کاهش دهند.
وزیر خزانه داری آمریکا افزود: نفت روسیه با قیمت های مقرون به صرفه فروخته می شود و ما خوشحالیم که هند یا آفریقا یا چین این معامله را انجام می دهند.
یلن به رویترز گفت که هند و شرکتهای نفتی خصوصی هند همچنین میتوانند نفت را به هر قیمتی که میخواهند بخرند، تا زمانی که از خدمات غربی استفاده نکنند و خدمات دیگری را پیدا کنند.
هدف از این کار سقف کاهش درآمدهای نفتی روسیه و در عین حال حفظ نفت خام روسیه در بازار از طریق دوری از ارایه بیمه، خدمات دریایی و تامین مالی توسط متحدان غربی برای محموله های نفتکش با قیمت بالاتر از سقف ثابت دلار در هر بشکه است، میانگین تاریخی نفت خام اورال روسیه بین ۶۳ تا ۶۴ دلار در هر بشکه می تواند بخش بزرگی از بازار را تشکیل دهد.
این سقف مفهومی است که ایالات متحده از زمانی که اتحادیه اروپا برای اولین بار در ماه مه طرح هایی را برای تحریم نفت روسیه برای مجازات مسکو به دلیل تهاجمش به اوکراین ارائه کرد، مطرح شد.
اظهارات یلن پس از آن بیان شد که وزیر خارجه هند هفته گذشته گفت که کشورش به خرید نفت خام روسیه ادامه خواهد داد زیرا این کار به نفع هند است.
وزارتهای دارایی و انرژی هند برای اظهارنظر درباره اظهارات یلن در دسترس نبودند، اما مقامات دیگر گفتهاند که نسبت به مکانیسم سقف قیمت آزمایشنشده محتاط هستند.
یکی از مقامات دولتی هند که نخواست نامش فاش شود، گفت: من فکر نمیکنم که از سازوکار سقف قیمتها پیروی کنیم و این را به کشورها ابلاغ کردهایم. ما معتقدیم که اکثر کشورها با آن راحت هستند و نفت روسیه نباید خارج از خط تولید شود.
این مقام مسئول افزود: عرضه و قیمت پایدار نفت از همه مهمتر است.
روسنفت (ROSN.MM)، بزرگترین صادرکننده نفت روسیه، در حال گسترش تجارت چارتر نفتکش خود است تا خریدارانش مجبور نباشند نفتکش، بیمه یا سایر خدمات را به عنوان سقف قیمت پیدا کنند.
یلن گفت: حتی با وجود تانکرهای روسی، نفتکشهای چینی و ناوگان «سایهای» از نفتکشهای قدیمیتر، از کار افتاده و کشتیهای با پرچم کشورهای دیگر استفاده می کند، فکر میکنم فروش نفتی که تاکنون بدون هیچ قیمت منطقی آن را به فروش رساندهاند، بسیار دشوار خواهد بود.
به گزارش ایرنا: حدود یک ماه پس از آنکه رهبران اتحادیه اروپا تحریم واردات نفت روسیه را پیشنهاد دادند، توافق کردند که ۹۰ درصد از واردات نفت خام و فرآوردههای نفتی از روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ کاهش دهند و تنها چند کشور محصور در خشکی از این تحریمها معاف باشند.
در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا تنها مجارستان، بهعنوان مهمترین متحد روسیه با این تحریمها مخالفت کرده است. کشورهای مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک از طریق خط لوله «دروژبا» از روسیه نفت خام وارد میکنند و از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت خام روسیه معاف هستند. افزون بر این بلغارستان نیز تا پایان سال ۲۰۲۴ فرصت دارد واردات نفت خام از مسیر دریا را متوقف کند.
این معافیتها تنها ۴۰۰ هزار بشکه از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز واردات نفت خام از روسیه را تشکیل میدهد، البته واردات فرآوردههای نفتی به مقدار ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز از روسیه را نیز میتوان در همین چارچوب در نظر گرفت. آلمان و لهستان نیز که از طریق خط لوله دروژبا از روسیه نفت خام وارد میکنند متعهد شدهاند تا پایان سال جاری میلادی واردات نفت خام از روسیه را به صفر برسانند.
هند با وجود فشار آمریکا و کشورهای اروپایی هنوز از سیاست تحریمی علیه روسیه پیروی نکرده است ولی در پیامهایی خواستار پایان جنگ در اوکراین شده است. دهلی نو در هفتهها و ماههای گذشته واردات کالاهای روسی را افزایش داده است چون استدلال میکند در صورت قطع این کالاها اقتصاد هندوستان ضربه شدیدی خواهد خورد.