به گزارش ایرنا رضا قشقایی روز شنبه در جلسه مشترک پسماند شهرستان های گچساران و باشت افزود: برای ساخت کارخانه بازیافت پسماند شهرستان های گچساران و باشت سه مکان در نظر گرفته شده که یک مورد از این مکان های هیچ گونه معارضی ندارد.
وی بیان کرد: در جاده دیل و پازنان این شهرستان متاسفانه شاهد انباشته شدن زباله های هستم.
قشقایی اظهار داشت: شهرداری دوگنبدان اعتبارات نیاز برای ساخت کارخانه بازیافت زباله ندارد به همین دلیل نیاز به سرمایه گذاری در این بخش هستیم.
وی عنوان کرد: در زمینه جمع آوری و تفکیک زباله، اپلیکیشنی طراحی شده که امکان نصب روی تلفن همراه را دارد و شهروندان میتوانند از آن استفاده کنند.
شیرابه پسماند دوگنبدان منابع آب های زیرزمینی را تهدید می کند
رئیس اداره حفاظت محیط زیست گچساران با بیان اینکه شیرابه حاصل از مدیریت نادرست پسماند منابع آب های زیر زمینی گچساران را تهدید می کند گفت: دفن غیراصولی زباله در شهر دوگنبدان طی سالهای گذشته علاوه بر ایجاد مشکلات محیط زیست و تهدید سلامت شهروندان ، نارضایتی مردم را بدنبال داشته است.
ولی رمضانی گفت: طی سالهای گذشته پسماند بیمارستان شهید رجایی گچساران به یک معضل تبدیل شده بود که خوشبختانه با پیگیری های فرماندار این شهرستان این مشکل برطرف شد.
رمضانی تصریح کرد: کشتارگاه های دام نیز با توجه به تذکرات متعدد تاکنون هیچ اقدامی برای دفع اصولی و بهداشتی پسماند ها نکرده است.
وی ادامه داد: هم اکنون برخی از مراکز دفن زباله گچساران مانند حوزه بابا کلان و لیشتر دارای مشکلاتی است که باید در اسرع وقت از سوی متولیان امر برطرف شود.
رمضانی ابراز کرد: امسال در حوزه دشت بلوط، شمس عرب و کاکامبارک گچساران آلایندگی نفتی وجود داشت که اخطار لازم برای برطرف کردن آنها صادر و در حال پیگیری است.
فرماندار گچساران: تفکیک زباله از مبدا در این شهرستان نهادینه سازی شود
فرماندار گچساران گفت: ایجاد کارخانه بازیافت زباله نقش مهمی در رفع مشکلات زیست محیطی شهرستان های باشت و گچساران دارد و راه اندازی این طرح می تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی های زیست محیطی در این شهرستان ها داشته باشد.
روانبخش دیهیم خوب بیان کرد: برای ساخت این کارخانه باید مکانی بدون معارض در تظر گرفته شود و حد فاصل شهرستان های گچساران و باشت باشد.
دیهیم خوب ادامه داد: در همین راستا باید کارگروهی متشکل از ادارات گچساران و باشت اعم از محیط زیست، منابع طبیعی، شهرداری ها، بخشداران مرکزی، منابع آب تشکیل شود.
وی تصریح کرد: تفکیک زباله از مبدا مهمترین گام برای داشتن محیط زیستی سالم است که باید نهادینه سازی شود.
فرماندار باشت: راه اندازی کارخانه بازیافت زباله در باشت ضروری است
فرماندار باشت نیز در این جلسه افزود: در سال های گذشته برای ساخت کارخانه بازیافت پسماند زباله در این شهرستان پیگیری هایی انجام شد .
نادر گرامی با بیان اینکه توسعه زیرساخت های بهداشتی این شهرستان با اجرای طرح های کشتارگاه و کارخانه بازیافت زباله در این شهرستان ضروری است گفت: اقدامات لازم در زمینه ساخت این دو کارخانه طی سال های گذشته انجام شد ولی نتیجه ای نداشت.
وی ادامه داد: با توجه به درآمد شهرداری های دوگنبدان و باشت برای ساخت این کارخانه باید از محل اعتبارات آلایندگی نفت اعتباراتی در نظر گرفته شود.
گرامی اظهار داشت: ماشین حمل زباله روستاهای شهر باشت فرسوده شده و این اقدام با تراکتور به صورت غیر بهداشتی انجام می شود.
فرماندار باشت تصریح کرد: محل دفن زباله شهرستان باشت از سوی دوره گردها آتش زده می شود که علاوه بر نارضایتی شهروندان موجب آلودگی هوا می شود.
شهردار باشت گفت: روزانه ۱۵ تا ۲۰ تن زباله در شهر باشت تولید می شود و ساخت کارخانه بازیافت ضروری است.
سید رضا حسینی با بیان اینکه در راستای ترویج تفکیک زباله باید اقدامات لازم انجام گیرد گفت: شهرداری های باشت و گچساران برای ساخت کارخانه بازیافت زباله اعتبار لازم را ندارد و این امر نیاز به سرمایه گذاری دارد.