مراغه- ایرنا- معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه گفت: با توجه به تعدد نخبگان جوان و دانشگاهی در این شهرستان، مرکز رشد دانشگاه مراغه باید به پردیس ارتقا یابد.

«داود اسدیان» روز شنبه در دیدار با رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی در محل فرمانداری افزود: جایگاه مراغه از نظر فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان‌ از شهرستان‌های همتراز خودش عقب‌تر است و انتظار می‌رود تا تعداد این شرکت‌ها در شهرستان از ۲ مورد به حداقل ۱۰ مورد افزایش یابد که ارتقای مرکز رشد به پردیس در این خصوص راهگشا خواهد بود.

وی برگزاری نشست‌های تخصصی برای نقد و بررسی ایده‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: برگزاری نشست با صاحبان فکر و اندیشه و تعامل با آنان در جهت تجاری‌سازی ایده‌ها نیز مورد انتظار است.

به گفته وی سامانه مناسبی برای توسعه ‌کارآفرینی در مرکز رشد دانشگاه مراغه طراحی شده که باید بیش از پیش معرفی شود و از ظرفیت بالای دانشگاه مراغه نیز در زمینه‌های علمی و پژوهشی باید به اندازه ظرفیت آن استفاده شود.

فرماندار مراغه ارتقای مرکز رشد دانشگاه مراغه به پردیس و در نهایت راه‌اندازی پارک علم و فناوری در این شهرستان را افق روشن فعالیت‌های دانش‌بنیان در این شهرستان عنوان کرد و افزود: مراغه ظرفیت قابل توجهی در بخش‌های کشاورزی و معدن دارد و استفاده از دانش برای افزایش بهره‌وری در این بخش‌ها و جلوگیری از خام‌فروشی در سایه تولید مبتنی بر دانش می‌تواند اقتصاد و اشتغال‌زایی شهرستان را متحول کند.

فعالیت‌های دانش‌بنیان متناسب با آمایش سرزمین پیش می‌رود

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار با بیان اینکه فعالیت‌های دانش‌بنیان در سطح استان متناسب با آمایش سرزمین پیش می‌رود، اظهار داشت: برای نمونه ایجاد مرکز رشد انگور در ملکان با بودجه ملی در دستور کار قرار دارد زیرا در آمایش سرزمینی ملکان، ظرفیت قابل توجه تولید انگور و فرآوری آن به عنوان یک محصول صادراتی به اثبات رسیده است.

«سعید جعفری‌راد» با بیان اینکه مراغه در زمینه‌های خشکبار، کشاورزی و صنایع تبدیلی زمینه‌های مناسبی برای اجرای طرح‌های دانش‌بنیان دارد، ادامه داد: پردیس رشد مراغه به حق باید مصوب و ایجاد شود و راهکار اجرایی آن با برگزاری نشست تخصصی با حضور نخبگان و صاحبان ایده تعیین می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که مرکز رشد دانشگاه مراغه به سطح مناسبی از بلوغ برسد و در آینده نزدیک به صورت مستقل از دانشگاه فعالیت کند.

به گزارش ایرنا مراغه در زمان حاضر ۲ شرکت دانش‌بنیان دارد و به گفته مسئولان تاکنون به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از طرح‌های مرکز رشد مراغه حمایت شده است.

طی روزهای اخیر سمینار آموزشی آشنایی با فرآیندها و شرایط تایید شرکت‌های دانش‌بنیان نیز توسط مرکز رشد واحدهای فناور مراغه و با حضور اعضای هیات علمی، واحدهای صنعتی و تولیدی مراغه و شرکت‌های فناور این شهرستان برگزار شد.