به گزارش خبرنگار ایرنا، «عاطفه زارعی» روز شنبه در آیین رونمایی از پوستر سیامین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار افزود: ۱۱۸ کتابخانه عمومی شامل ۷۱ کتابخانه شهری، ۴۶ کتابخانه روستایی و یک کتابخانه سیار در استان همدان فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نسخه کتاب برای همه گروههای سنی، دسترسی به پایگاه اطلاعاتی نورمگز با بیش از ۲ هزار و ۷۰۰نشریه تخصصی، پایگاه اطلاعاتی مگاپیپر در برگیرنده منابع لاتین در اختیار اعضای کتابخانههای عمومی به صورت رایگان است.
زارعی ادامه داد: همچنین بیش از ۱۰ هزار منبع صوتی و حدود هزار نسخه کتاب بریل در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی وجود دارد.
وی تصریح کرد: زیرساخت حوزه کتاب و کتابخوانی در کتابخانههای عمومی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه علمیه و دانشگاهها برای توسعه هر چه بهتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی فراهم است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: در راستای افزایش ضریب نفوذ کتابخانههای عمومی و کتاب در لایههای مختلف جامعه نیازمند هم افزایی بین همه دستگاهها هستیم.
زارعی به حضور و حمایت خیران در بخش اهدا زمین، ساخت کتابخانه و منابع اطلاعاتی اشاره کرد و افزود: در سال جاری نیز کتابخانه روستای اشترمل با همکاری بانک پاسارگاد به بهرهبرداری خواهد رسید و ۲ کتابخانه روستای دهپیاز و کوزره نیز با همکاری همین بانک کلنگ زنی میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان تصریح کرد: کتابخانه آیتالله مدنی تویسرکان، قدیمیترین کتابخانه عمومی استان همدان بازسازی و بهسازی شده است که در هفته کتاب به بهرهبرداری خواهد رسید.
زارعی از بهره برداری کتابخانه فجر صالح آباد با همکاری خیرین شهر بهسازی شده خبر داد و افزود: همچنین در احداث کتابخانه روستای عبدالرحیم، بنیاد علمیآموزشی قلمچی و خیرین روستا مشارکت کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این نشست اظهار داشت: امروزه شاهد رویارویی ۲ فرهنگ اسلامی و غربی هستیم و نقطه تلاقی این ۲ فرهنگ، فضای مجازی است.
مسعود ویژه افزود: برای حرکت در مسیر تمدن نوین اسلامی کتاب میتواند به باورها و تفکر مردم عمق دهد و بنابراین اگر بخواهیم در مسیر تمدن نوین اسلامی قدم برداریم راهی جز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نداریم.
وی ادامه داد: جشنواره صنعت چاپ، نشست تخصصی با ناشران استان همدان، اهدا کتاب به کتابخانههای عمومی و سایر مجموعههای فرهنگی، حضور در نماز جمعه، نمایشگاه کتاب و آثار مختلف در این هفته در نظر گرفته شده است.
زنگ کتاب و کتابخوانی در مدرسه حضرت فاطمه(س) همدان نواخته شد
در آیین آغاز سیامین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار «زنگ کتاب و کتابخوانی» در مدرسه حضرت فاطمه(س) همدان با حضور دانش آموزان و متولیان فرهنگ استان همدان با حضور دانش آموزان و پیشکسوتان اهل تعلیم و تربیت با حضور دانش آموزان دوره ابتدایی و عروسکهای آقا و خانم کتابدار به صدا درآمد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان همدان در این آیین اظهار داشت: آینده موفق برای جامعه و داشتن کشوری پیشرفته در گرو داشتن جوانان اهل مطالعه و کتاب است که بهترین دوست برای هر یک از ما به حساب میآید و در هر کتابخانهای نیز در دسترس است.
«مجتبی قمری» افزود: تفاهمنامهای با اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان امضا شده است که بر اساس این تفاهم نامه مدارس موظف هستند که دانش آموزان را برای بازدید به کتابخانههای عمومی ببرند و کتابداران نیز در مدارس حضور یابند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط بین مدرسه و کتابخانه برای آموزش و پرروش و اداره کل کتابخانهها بسیار مهم است گفت: بر همین اساس امسال با تمام تلاش در راستای استفاده بهینه از ظرفیت کتابخانهها برای دانش آموزان تلاش خواهیم کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان نیز اظهار داشت: تعمیق رفتار مطالعاتی در افراد از دوران کودکی آغاز میشود به همین دلیل در ۱۱۸ کتابخانه عمومی بخش کودک و نوجوان وجود دارد و زنگ کتابخوانی را نیز از مدرسه آغاز کردیم.
«عاطفه زارعی» افزود: کتابخانههای عمومی در امر مهم یادگیری در کنار آموزش و پرورش است و با تمام تمام در راستای یادگیری مادم العمر تلاش میکند.
استان همدان دارای ۱۱۸ کتابخانه با یک میلیون و ۳۲۶ هزار و ۱۵۸ نسخه کتاب و ۸۰ هزار عضو است.