به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار سرپل ذهاب در این آیین با گرامیداشت یاد جانباختگان این حادثه تلخ، گفت: زلزله ۲۱ آبان در سال ۹۶، آسیب های بسیاری وارد کرد که در جریان این زلزله ۷ و ۳ دهم ریشتری، ۶۲۱نفر جان خود را از دست دادند، ۱۲۰ نفر قطع عضو، ۲۱ نفر قطع نخاع و بیش از ۱۲هزار نفر مصدوم شدند و همچنین ۲۵ سرپرست خانوار فوت کردند و ۱۴ کودک نیز تمام خانوادهاشان را از دست دادند.
وی با بیان اینکه حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در سرپلذهاب پس از وقوع زلزله باعث التیام و تسکین درد شد، افزود: این حضور منشا خیر شد که پس از آن دستوراتی صادر و خدماتی انجام گرفت.
فرماندار سرپل ذهاب اظهار داشت: نگاه و کمک ملت ایران در زلزله سال ۹۶ به این شهرستان تسکین بخش بود و در اربعین امسال مردم غیور و صبور این شهرستان با برپایی موکب و خدمات دهی به زائران از سراسر کشور جوابگوی زحمات ملت ایران بودند.
بابلی تصریح کرد: در جریان وقوع این زلزله همچنین ۹ هزار و ۳۰۰ واحد تخریبی شهری و هشت هزار و ۴۰۰ واحد تخریبی روستایی داشتیم که علاوه بر این ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد شهری و پنج هزار و ۶۰۰ واحد روستایی آسیب دیدند که تعمیری ارزیابی شد.
وی ادامه داد: ۹۵ درصد واحدهای تخریبی و تعمیری بازسازی شدند که بیش از یک هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۲۵۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض در اختیار مردم برای بازسازی و مقاوم سازی قرار گرفت.
فرماندار سرپل ذهاب در ادامه گفت: حدود پنج درصد کار احداث و مقاوم سازی واحدهای مختلف در شهرستان باقی مانده که نیازمند تسهیلات و پیگیری مسوولان است.
بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساختمان های اداری و فرهنگی و تاریخی نیاز است
وی اضافه کرد: بازسازی ساختمان های اداری، مساجد، مراکز فرهنگی، تاریخی و باستانی، ۱۰ درصد انجام شده که نیازمند بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که در سفر رییس جمهور به سرپل ذهاب اعتبارات مورد نیاز برآورد و مطرح شده و امید است در هیات دولت اعتبار لازم تخصیص یابد و شاهد ساختمان های مناسب برای ارائه خدمات بهتر باشیم.
وی گفت: در بررسی ساماندهی و بازسازی مبلمان شهری، کوچه معابر، جداول و موزایک بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که با کمک دولت و شهرداری این امر محقق شود.
رفع مشکلات باقی مانده از زلزله نیازمند رسیدگی مسوولان
امام جمعه ثلاث باباجانی نیز در این مراسم گفت: با وجود تلاش و انجام کارهای بزرگ برای بازسازی شهرستان های زلزله زده، مشکلات بسیاری باقی مانده و انتظار داریم مسوولان رسیدگی کنند.
ماموستا «مُلا احمد شیخی» با بیان اینکه حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق زلزله زده اثرگذار بود، افزود: با توجه به تورم و تحریم ها، مشکلات بازسازی و عدم امهال وام ها با قوت خود باقی است و مسوولان باید چاره اندیشی کنند.
وی بیان کرد: ترکیبی از مردم با مذاهب شیعه و سنی و اهل حق در این شهرستان، ویژگی های خاصی از وحدت رقم زده است و در تمام صحنه ها حضور چشمگیری داشتند.
وی در پایان گفت: زلزله، مشکلات زیادی در بخش های اقتصادی، روانی، کشاورزی زیادی به بار آورد، اما جوانب مثبتی هم برای ایجاد وحدت و هم فکری به تحقق رساند و این الگویی برای تمام مردم است.
مردم سرپلذهاب قدردان زحمات مرحوم تابش رییس فقید بنیاد مسکن کشور هستند
امام جمعه شهرستان سرپل ذهاب نیز در این مراسم با بزرگداشت یاد جانباختگان سالگرد زلزله آبان سال ۹۶ گفت: مردم این شهرستان قدردان و مدیون تلاش های مرحوم تابش رئیس فقید بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور هستند، مرحوم تابش و مجموعه بنیاد مسکن تا لحظه آخر کنار مردم زلزله زده سرپلذهاب بودند و خدمات ارزشمند ایشان منشأ خیر و برکات بسیاری برای مردم شد.
حجت الاسلام «جواد فاطمی نسب» افزود: کسانی که دغدغه خدمت به مردم را داشته و خودرا وقف خدمت به مردم کنند قطعا مورد عنایت و رحمت خداوند متعال قرار می گیرند.
به گزارش ایرنا، زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزیی دید.
البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ نفر مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیده، به این آمارها اضافه شد.
عملیات بازسازی مناطق زلزله زده، چند ماه پس از وقوع حادثه آغاز شد و تلاش های زیادی برای جبران خسارت ها صورت گرفته و به گفته مسوولان ارشد استان کرمانشاه، بیش از یک هزار و۶۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله زده اعتبار نیاز است.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.