شهرری - ایرنا - شهردار منطقه ۲۰ تهران (شهرری) از آخرین مراحل بازآفرینی و بهره برداری فاز نخست کارخانه سیمان ری خبر داد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۰ تهران، سیدمحمد ناظم رضوی روز شنبه در بازدید از آخرین وضعیت باز آفرینی کارخانه سیمان ری گفت: مراحل بازآفرینی و تبدیل این کارخانه قدیمی به موزه صنعت با همکاری شهرداری منطقه ۲۰ و سازمان نوسازی شهر تهران در فاز نخست به زودی به بهره برداری خواهد رسید.

وی افزود: کاربری اصلی این پروژه موزه صنعت سیمان است و در راستای حمایت از اشتغال و فعالیت‌های دانش بنیان، بخشی از آن به مرکز استقرار کسب‌وکارهای خلاق و شرکت‌های دانش بنیان اختصاص پیدا می کند.

به گفته ناظم رضوی، کارخانه سیمان ری اولین کارخانه سیمان کشور با قدمتی نزدیک به ۹۰ سال بعد از اینکه در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت براساس مصوبه هیات وزیران برای ۳۰ سال به شهرداری تهران واگذار شد.

شهردار منطقه ۲۰ تهران با بیان اینکه این پروژه بزرگ، مجموعا در ۳ هکتار عرصه به سازمان نوسازی شهر تهران واگذار شد، گفت: رویکرد گردشگری و برگزاری تورهای گردشگری برای دیدن موضوعات جذاب در این کارخانه قدیمی دنبال می‌شود تا شهروندان برخی از اولین‌ها را در این کارخانه قدیمی ببینند.

وی افزود: نمایش دو دستگاه دیزل بسیار قدیمی که هر کدام از آنها با تولید ۲.۵ مگاوات، برق شهرری را تولید می‌کردند، از دیگر بخش‌های این موزه است و اسنادی که از آنجا به دست آمده و تجهیزات و ابزاری که در کارخانه سیمان بوده هم در موزه صنعت سیمان به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

به گزارش ایرنا، کارخانه سیمان ری در حوزه استحفاظی منطقه ۲۰ پایتخت است؛ کارخانه ای سالخورده که زمانی نخستین خط تولید سیمان کشور را در دل خود جا داده بود و منشا بسیاری از راه سازی ها و توسعه زیرساخت های کشور به شمار می رفت.

این کارخانه در محدوده تپه باستانی دژ رشکان، برج طُغرل، باروی تاریخی شهرری، چشمه علی، گورستان تاریخی ابن بابویه، بقعه بی بی زبیده، حرم شاه عبدالعظیم و کاروانسراهای عباسی و قاجاری قرار دارد.

کارخانه سیمان در زمینی به وسعت حدود ۹ هکتار در هشتم دی ۱۳۱۲ بهره برداری شد و تا پیش از فروردین ۱۳۶۳ فعال بود که به دلیل توسعه شهر تهران و انتشار بیش از حد آلودگی توسط کارخانه، تولید متوقف و کار پایان یافت.

این کارخانه با قدمتی نزدیک به ۹۰ سال، سال ۹۷ در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت و نام میراث صنعتی تهران به خود گرفت و براساس مصوبه هیات وزیران برای ۳۰ سال کارخانه، به شهرداری تهران واگذار شد.