تهران-ایرنا- میانجی آمریکایی در توافق ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات بنیامین نتانیاهو در مورد لزوم لغو توافق ترسیم مرزهای آبی بین تل آویو و بیروت مدعی شد که «نتانیاهو این توافق را لغو نخواهد کرد».

به گزارش امروز (شنبه) ایرنا، آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی در توافق ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و رژیم صهیونیستی، این توافق را تاریخی خواند و گفت که شرکت‌های بین‌المللی به زودی کار سرمایه‌گذاری و استخراج را آغاز خواهند کرد و همین مسئله به حفظ ثبات و امنیت منطقه کمک خواهد کرد.
هوکشتاین بعید دانست که دولت آینده رژیم صهیونیستی به نخست وزیری نتانیاهو اقدام به لغو این توافق کند.
میانجی آمریکایی گفت که اکثریت اسرائیلی‌ها از این توافق حمایت می‌کنند. وی تأکید کرد که هم حزب الله و هم ارتش لبنان از این توافق استقبال و حمایت کرده‌اند.
رئیس حزب لیکود و نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی یک روز مانده به انتخابات پارلمانی این رژیم در اقدامی تبلیغاتی با تکرار مواضع قبلی خود گفت که در صورت پیروزی در این انتخابات، با توافق مرزی آبی با لبنان مانند توافق سازش "اسلو" رفتار خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو در گفت و گو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به این سوال که آیا در صورت نخست وزیر شدن توافق ترسیم مرزهای آبی بین فلسطین اشغالی و لبنان را لغو خواهد کرد، گفت: توافق ترسیم مرزهای دریایی با لبنان، توافق پذیرش تسلیم شدن بود و در صورت پیروزی در انتخابات، با این توافق مانند توافق "اسلو" رفتار می کنم.
نتانیاهو پیشتر نیز مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده و آن را یک تسلیم تاریخی نامیده بود.
وی با انتقاد شدید از یائیرلاپید نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی او را ترسو خوانده بود و پذیرش شرط های حزب الله از سوی او را از روی ترس دانسته بود.
توافق تعیین مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی پنج آبان در ساختمان نیروهای حافظ صلح سازمان ملل "یونیفل" در منطقه ناقوره واقع در جنوب لبنان بسته شد.
این توافق پس از امضاشدن توسط رئیس جمهور لبنان و نخست وزیر رژیم اسرائیل در قالب دو نامه جداگانه از طرف لبنان و رژیم اسرائیل به عاموس هوکشتاین نماینده آمریکا به عنوان میانجی مذاکرات طرفین سپرده شد.
این توافق که با موضع محکم مقاومت اسلامی و موضع متحد مقامات لبنانی بدست آمد، حقوق اقتصادی این کشور را از دست اندازی رژیم صهیونیستی مصون می‌دارد.
بر اساس این توافق، خط ۲۳ به عنوان مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی تعیین شده و میدان گازی قانا به طور کامل حق لبنان شناخته شده است، در مقابل میدان گازی کاریش در شمال فلسطین اشغالی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار خواهد گرفت.