ارومیه - ایرنا - استاد دانشگاه امام حسین (ع) ارومیه گفت: توسعه فضای مجازی و گسترش شبکه اینترنت در سطوح مختلف، فرهنگ مطالعه در جامعه را تضعیف کرده و به حاشیه رانده است.

فخرعلی قلی زاده روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: عدم وجود روش مطالعه جنبی در دروس مدرسه و دانشگاه، انجام پژوهش‌های پایان نامه و رساله بدون زحمت، عدم رونق پژوهش کلاسی از جمله دلایل عدم‌ مطالعه و ‌بیگانه بودن با کتاب و گسترش فضای مجازی است.
وی ادامه داد: همچنین نبود ساز وکار مطالعه از دوران کودکی از جمله دلایل عدم گرایش به سمت کتاب و ‌مطالعه است چون وقتی فرهنگ مطالعه از دوران کودکی توسط والدین در خانواده نهادینه شود و ‌والدین خود جلوی فرزندان اقدام به مطالعه کنند و بخشی از وقت خود را به مطالعه کتاب اختصاص دهند بدون تردید فرزندان نیز با تبعیت از آنها با کتاب انس گرفته و مطالعه را از برنامه‌های خود قرار می‌دهند.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) ارومیه اظهار کرد: عدم برگزاری صحیح مسابقات کتابخوانی و نبود مشوق قوی برای مطالعه از دیگر عوامل‌ بی رغبتی به مطالعه در جامعه امروز است.
قلی زاده به تبعات عدم مطالعه اشاره کرد و گفت: عدم مطالعه و ‌نداشتن آگاهی به دنبال خود نبود قدرت تجزیه و تحلیل، برخورداری از اطلاعات سطحی، کار ساز و موثر شدن تهاجم فرهنگی دشمن، ضعف در حکمرانی در حوزه‌های گوناگون و ‌از بین رفتن وقت مردم در جامعه را موجب می‌شود.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) ارومیه اضافه کرد: فاصله گرفتن از کتاب و ‌نبود مطالعه موجب افزایش جرم، تخلف، آسیب‌های اجتماعی و عقب ماندگی در زیر ساخت‌ها است.
وی یادآور شد: اما انس با کتاب باعث تقویت قدرت تجزیه و ‌تحلیل، عمق بخشی علمی، مقاومت در مقابل تهاجم ‌فرهنگی، تقویت ارکان حکمرانی و استاندارد سازی امور جامعه را بدنبال دارد.
این‌ استاد دانشگاه افزود: جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و ‌حاکمیت علم و ‌اخلاق و تقویت زیرساخت‌ها در تمام زمینه‌ها از دیگر نتایج نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در جامعه است.
به گزارش ایرنا، سرانه مطالعه کتاب رقم امیدوار کننده‌ای نشان نمی‌دهد بلکه پایین بودن آن حکایت از فاصله عمیق جامعه بویژه قشر جوان با مطالعه و کتاب دارد.
ظهور و گسترش شبکه‌های مجازی بخش بزرگی از وقت اقشار مختلف را به خود اختصاص داده و اجازه نمی‌دهد فرهنگ مطالعه کتاب جایگاه خود را پیدا کند اما بسترسازی و ‌ایجاد مشوق‌های مختلف و ‌ارایه راهکارهای بهینه می‌تواند فضای بهتری برای حیات دوباره فرهنگ مطالعه رقم بزند و ‌این مهم در سایه همراهی همه دستگاه‌ها و ‌آحاد جامعه محقق می‌شود.

سی‌امین دوره هفته «کتاب، کتاب‌خوانی و کتابدار» ۲۱ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۱ برگزار می‌شود و شعار امسال این هفته «ما همانیم که می‌خوانیم» انتخاب شده است.