تهران - ایرنا - وزارت امور خارجه ونزوئلا با صدور بیانیه‌ای تمدید تحریم‌های «غیر قانونی» اتحادیه اروپا علیه این کشور برای یک سال دیگر که موجب «محدودیت دسترسی مردم به غذا و دارو» می‌شود را رد کرد و این تصمیم را «سیلی» به مذاکرات صلح میان دولت و مخالفان دانست.

به گزارش روز یکشنیه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تله‌سور، وزارت امور خارجه ونزوئلا در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا در تمدید تحریم‌ها تاکید کرد: اقدامات قهری یکجانبه که به طور غیر قانونی و از پیش‌ برنامه‌ریزی‌شده توسط اتحادیه اروپا اعمال می‌شود، به حقوق قانونی مردم ونزوئلا به شدت آسیب می‌زند و آن‌ها را به طور گسترده نقض می‌کند، چرا که پیامدهای غیر مستقیم آن، دسترسی به غذا، دارو، مواد اولیه و تجهیزات لازم برای تضمین حقوق اساسی مردم و روند عادی توسعه جامعه را محدود می‌کند.

اتحادیه اروپا، ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) از تمدید تحریم‌ها علیه مقام‌های مرتبط با دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا تا ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۳ آبان ۱۴۰۲) خبر داد.

دولت ونزوئلا در انتقاد از رویکرد دوگانه اروپا علیه این کشور تصریح کرد، تحریم‌ها دقیقا در همان روزی اعلام شد که «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه به صورت علنی از تمایل خود برای حمایت از مذاکرات میان دولت مادورو و مخالفان خبر داد.

در متن بیانیه وزارت امور خارجه آمده است: این (رویکردی) ناهماهنگ بوده و به منزله یک سیلی به ابتکار فرانسوی موسوم به انجمن صلح است (...) ما سیاست جنون‌آمیز توسل به ابزارهای باج‌خواهی که برخلاف اصول دموکراتیک و حقوق بشری بوده و زمینه برای اقداماتی خطرناک بر خلاف اصول حقوق بین‌الملل و همزیستی مسالمت‌آمیز میان دولت‌ها را ایجاد می‌کند، رد می‌کنیم.  

تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا زمانی اتفاق می‌افتد که روسای جمهوری آرژانتین، کلمبیا و فرانسه در نشستی با حضور «خورخه رودریگز» رئیس مجلس ملی ونزوئلا در پایتخت فرانسه، بر سر گفت‌وگو و مذاکره به عنوان راهکار حل‌وفصل بحران سیاسی ونزوئلا توافق کردند. خورخه رودریگز با شرکت در نشست صلح پاریس در فرانسه اطمینان داد: ونزوئلا امروز در بهترین موقعیت ممکن برای پیشرفت در توافق عمومی با مخالفان قرار دارد اما این امر مستلزم لغو تحریم‌ها است.

«گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا نیز درباره وضعیت سیاسی در ونزوئلا گفت: مذاکرات میان دولت و مخالفان در ونزوئلا دوباره از سرگرفته خواهد شد. پترو تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم به منظور پیشرفت مذاکرات میان مخالفان و دولت، تحریم‌ها لغو و عفو عمومی اعلام شود.

بر اساس بیانیه  ونزوئلا، تصمیم به تمدید تحریم‌ها، «پافشاری بر یک استراتژی کاملا اشتباه است که اتحادیه اروپا با استفاده از آن، در پنج سال گذشته نتوانسته است به هدف خود در سرنگونی دولت بولیواری دست یابد».

«دلسی رودریگز» معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا و «طارق العسیمی» وزیر نفت این کشور از جمله افرادی هستند که برای بیش از چهار سال تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارند.

مقام‌های ونزوئلایی همواره تبعیت آشکار اتحادیه اروپا از راهبرد دولت آمریکا را محکوم کرده و از کشورهای این بلوک می‌خواهند که «مغلوب تصمیم‌های بد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا» نشده و از اعمال حاکمیت خود غافل نشوند.

پیروزی مادورو در انتخابات ۲۰۱۹ ونزوئلا، کام آمریکا و متحدان اروپایی‌اش را آنچنان تلخ کرد که کابینه این رئیس‌جمهوری قانونی از جناح چپگرا را هدف انواع تحریم‌ها قرار داد. وزارت امور خارجه فرانسه «در ۲۶ ژانویه ۲۰۱۹» اعلام کرد که «فرانسه به همراه اسپانیا، بریتانیا، هلند و پرتغال از نیکلاس مادورو خواستند تا انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام و دموکراتیک برگزار کند».

به دنبال امتناع و بی توجهی مادورو به موضع‌گیری سران اروپایی، فرانسه و ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا در تاریخ چهارم فوریه ۲۰۱۹، «خوان گوایدو» رئیس وقت مجلس ملی و مخالف دولت ونزوئلا را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت این کشور به رسمیت شناختند.