علی نصرتی روز یکشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این اعتبار برای تکمیل لایروبی ۲۲۸ هکتار آببندان در سال مالی ۱۴۰۰ و لایروبی ۵۴۰ هکتار برای سال مالی ۱۴۰۱ است.
وی به اعتبارات سفر دولت سیزدهم در اجرای طرح لایروبی آببندانهای کشاورزی گلستان اشاره کرد و گفت: لایروبی و مرمت ۱۱ آببندان کشاورزی استان از محل اعتبار تخصیصی سفر دولت سیزدهم از فروردین امسال آغاز شده که امیدواریم تا پایان سال به اتمام برسد.
از محل سفر دولت سیزدهم به گلستان در اسفند پارسال ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای لایروبی آببندان ها مصوب شد که تاکنون ۲۵ میلیارد ریال به استان تخصیص یافت.
وی مزایای آببندان را جایگزین منابع زیرزمینی برای کاهش برداشت از این منابع، تامین نیاز آب زراعی در فصل تابستان، پایداری تولیدات کشاورزی، رونق گردشگری و تولید ثروت برای ذینفعان اعلام کرد.
نصرتی به اجرای تفاهمنامه اجرای لایروبی آببندانهای شمال کشور (استانهای گلستان، مازندران و گیلان) طی سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: سهم گلستان از این تفاهمنامه، لایروبی ۸۴۰ هکتار با جذب ۸۷۰ میلیارد ریال اعتبار ملی بود.
وی بیان کرد: گلستان ۶۴۷ آببندان با وسعت ۹ هزار و ۲۶۴ هکتار و ظرفیت فعلی آبگیری ۲۲۸ میلیون متر مکعب دارد که تامین اعتبار برای لایروبی آنها ضروری است.
به گفته وی دو سوم از آببندان زراعی گلستان در نواحی جنوبی و دارای قابلیت تامین آب بخشهای کشاورزی، شیلات، ورزشی و گردشگری و یک سوم دیگر با امکان تامین آب بخش شیلات در نواحی مرزی قرار دارد.
مدیر آب و خاک جهادکشاورزی گلستان همچنین بر ضرورت مرمت قناتهای استان تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح و مرمت این سازهها به ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
نصرتی افزود: گلستان ۵۰۰ رشته قنات دارد که به تامین آب زراعی حدود ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی استان کمک میکند.
وی ادامه داد: آورد آبی سالانه قناتهای گلستان حدود ۵۰ میلیون مترمکعب است.
به گفته وی مرمت قناتهای گلستان طی چند سال اخیر دارای ردیف اعتباری ملی شده و برای امسال مرمت ۲۱۱ کیلومتر از مسیر قناتها مطابق اولویت با برآورد اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده است.
قناتهای گلستان در نواحی دشت و به سمت جنوب قرار دارند.
استان مرزی گلستان در شمال کشور قرار دارد و هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا را در خود جای داده و اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی و دامپروری است.
در این استان شمالی ۶۶۷ هزار هکتار زمین زراعی وجود دارد که از سوی بهرهبرداران آن به زیر کشت محصولات در چهار فصل می رود و در سال زراعی گذشته ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد از تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کردند.