یاسوج- ایرنا- بهبود کیفیت خدمات‌رسانی به ایثارگران در اولویت کاری دولت سیزدهم قرار دارد که در کهگیلویه و بویراحمد افزایش سه برابری تسهیلات اشتغال و اعتبارات مرمت گلزارهای شهدا، کمک هزینه های درمان، استخدام فرزندان، مسکن و دیگر موارد از حمایت های ملموس دولت از جامعه ایثارگری است.

به گزارش ایرنا، سال هاست که مشکلاتی از قبیل اشتغال، مسکن، معیشت و موارد مشابه پیش روی جامعه ایثارگران و خانواده شهدا قرار دارد و دغدغه بسیاری از آن هاست.

با توجه به مردمی و جهادی بودن دولت، نگاه به رفع مسایل و مشکلات پیش روی خانواده شهدا و ایثارگران متفاوت است و مسئولان در تلاشند نسخه های شفا بخشی برای دردها و مشکلاتی که خانواده شهدا و ایثارگران با آن سال ها دست و پنجه نرم کرده اند، بپیچند.

 معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد می گوید که اقتدار، عزت، امنیت، آسایش و آرامش کنونی ایران اسلامی مرهون خون شهدا و مجاهدت های مثال زدنی رزمندگان در دوران دفاع مقدس است و باید خدمات شایسته تری به جامعه ایثارگری و خانواده شهدای کشور و این استان ارائه شود. 

سید جواد هاشمی افزود: دغدغه های مهم و اصلی جامعه ایثارگری و خانواده شهدای کهگیلویه و بویراحمد شامل مسکن ، اشتغال و امور درمانی است که باید در اولویت کاری مدیرکل جدید بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان باشد.

استان کهگیلویه و بویراحمد در زمان جنگ هشت ساله بیشترین مشارکت را در دفاع مقدس را داشته ، با اینکه استان مرزی نیست و همین باعث شد که جامعه هدف و آمار شهدای استان، جانبازان و آزادگان به نسبت جمعیت آمار بالایی باشد.

آمار آزادگان استان ۳۱۵ نفر هستند و شهدای استان حدود یک هزار و ۹۰۰ نفر هستند اما افرادی که در کهگیلویه و بویراحمد پرونده دارند، یک هزار و ۸۰۴ شهید است که خانواده آن ها در استان سکونت دارند.

تعداد جانبازان استان ۱۰ هزار و ۶۲۳ بوده که از این تعداد هفت هزار و ۸۳ نفرشان جانباز کمتر از ۲۵ درصد و سه هزار و ۵۵۵ نفرشان جانباز بالاتر از ۲۵ درصد هستند.

۱۰ درصد جمعیت استان جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد به این معنا که ۸۰ هزار و ۷۱۶ نفر جامعه هدف هستند.

افزایش سه برابری اعتبارات ساماندهی و مرمت گلزارهای شهدا

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد گفت: در دولت سیزدهم اقدامات خوبی صورت گرفته و امسال اعتبارات ساماندهی و مرمت گلزارهای شهدا بیش از سه برابر افزایش یافته است.

رضا پارسیان‌نژاد افزود: امسال ۱۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار ساماندهی گلزار شهدا اختصاص یافت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در حال حاضر ساماندهی ۹ گلزار مطهر شهدا در دست اجراست و در مجموع ۴۹ گلزار اصلا ساماندهی نشده اند چنانچه ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاص یابد کار ساماندهی گلزار مطهر شهدا پایان می یابد.

وی اظهار داشت: ۵۳۰ گلزار شهدا در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۸۱ گلزار شهید ساماندهی شده اند و ۴۹ گلزار هنوز ساماندهی نشده اند.

پارسیان‌نژاد ابراز داشت: بزرگترین مشکل و بزرگترین توقع جامعه ایثارگران ساماندهی گلزار شهدای مرکز استان است که ۱۲۸ شهید بزرگوار در این گلزار مدفون اند.

افزایش سه برابری پرداخت تسهیلات خوداشتغالی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۵۰ نفر از ایثارگران مشغول به کار شدند و ۵۸۴ نفر نیز از وام و تسهیلات خوداشتغالی با رقم ۳۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان استفاده کردند.

وی تاکید کرد: در سال جاری ، ۳۶۲ نفر مشغول به کار شدند و قرار است ۸۰۰ نفر وام اشتغالزایی از محل تبصره ۱۶ مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان دریافت کنند.

پارسیان‌نژاد تصریح کرد: بنابراین امسال نسبت به سال گذشته، امکان پرداخت تسهیلات خوداشتغالی سه برابر افزایش یافته است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد افزود: بزرگترین مسأله‌ای که جامعه ایثارگری استان را رنج می‌دهد همین اشتغال است که ۲۸۳ نفر از فرزندان شهید بیکار و متقاضی شغل هستند و در جامعه ایثارگری پنج هزار و ۴۰۰ نفر بیکار وجود دارد.

وی بیان کرد: طبق بند ج ماده ۸۷ تا پایان برنامه ششم توسعه باید تمامی تمامی فرزندان شهدا و جانباز بالای ۷۰ درصد زمینه اشتغال شان فراهم و دیگر بیکار نباشند اما هنوز ۲۸۳ نفر از آن ها بیکارند و جامعه ایثارگری برای بحث اشتغال با مشکل رو بروست.

پایش سلامت جامعه ایثارگری در دولت سیزدهم

پارسیان‌نژاد گفت: یکی از موضوعات جامعه ایثارگری، سلامت جامعه ایثارگری است و یکی از مهم ترین ماموریت های بنیاد شهید است که با افزایش سن عوارض حضور در جنگ در ایثارگران تشدید می یابد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: بیمه دی طرف قرارداد جامعه ایثارگری است و هزینه‌های درمانی‌شان را از طریق بیمه دی وصول می‌کنند که در این رابطه کارهای خوبی صورت گرفته است و  با استان فارس به عنوان استان معین استان برای سلامت قرارداد داریم.

وی ادامه داد: بیمارستان ۳۷ تخت خوابی اعصاب و روان سلمان یک مجموعه فعال خوب در جنوب کشور است که به غیر از جانبازان و خانواده‌های شهدا کهگیلویه و بویراحمد به ایثارگران استان بوشهر و چهارمحال و بختیاری نیز خدمات می‌دهد.

پارسیان‌نژاد تأکید کرد: مهمترین نیازمندی این بیمارستان آمبولانس است برخی از بیماران در این بیمارستان گاهی اوقات نیاز به اعزام دارند اما تنها یک آمبولانس در این بیمارستان وجود دارد که مستعمل است و ایمن نیست.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از مشکلات بیمارستان سلمان را توسعه خود بیمارستان عنوان کرد و گفت: نیاز به بهسازی و افزایش تخت و توسعه دارد.

مشارکت و حمایت برای تولید آثار سینمایی از زندگی شهدا در استان 

پارسیان‌نژاد افزود: یکی دیگر از حوزه‌های کاری بنیاد شهید حوزه فرهنگی است که مشارکت و حمایت برای تولید آثار سینمایی، تله فیلم، مستند و سریال از زندگی شهدا و مفاخر استان است که با همکاری صدا و سیما قرار است یک تله فیلم سینمایی تا پایان سال تولید شود که تفاهم‌نامه آن نیز منعقد شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین از برنامه‌های این حوزه، خاطره‌نگاری از همسران و والدین شهدا و خود جانبازان است که خاطرات آنها ثبت و ضبط می‌شود و در قالب فیلم‌های کوتاه در صدا و سیمای استان پخش می‌شوند.

وی عنوان کرد: امسال هشت یادواره شهدای شهرستان تا پایان سال برگزار خواهیم کرد، سه فیلم مستند از زندگی نامه شهدا هم انجام می گیرد و سه کتاب نیز از زندگی شهدا و جانبازان استان تولید می شود.

پارسیان‌نژاد، دیوارنویسی در ارتباط با تصاویر شهدا و فعالیت‌های قرآنی را از دیگر اقدامات حوزه فرهنگی بنیاد شهید برشمرد.

تجلیل و سرکشی از خانواده‌های شهدا

پارسان‌نژاد افزود: یکی از حوزه‌های کاریِ بنیاد شهید، حوزه تعاون است که یکی از فعالیت‌های آن تجلیل و سرکشی از خانواده‌های شهداست.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در این زمینه برنامه‌ای تحت عنوان طرح سپاس وجود دارد که طی آن، مسئولان به صورت میدانی از خانواده شهدا سرکشی می‌کنند و از نزدیک با روحیه ایثار و اخلاص آشنا می‌شوند.

پارسیان‌نژاد گفت: در سال ۱۴۰۰، بنیاد شهید کهگیلویه و بویراحمد از پنج هزار و ۷۶۰ ایثارگر سرکشی و از آن ها تجلیل شد.

وی ابراز داشت: این اقدام در سال ۱۴۰۱ تا پایان مهرماه، هفت هزار و ۶۳۶ مورد بوده است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به ۱۰ هزار مورد برسد.

انتظارات بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد از هیات دولت

پارسیان‌نژاد با اشاره به سفر نخست رییس جمهور به استان، گفت : در آن سفر مبلغ ۶۰ میلیارد تومان برای توسعه کارخانه آرد و گلوکز این بنیاد در نظر گرفته شد که به دلایل مختلف امکان‌پذیر نشد.

وی ادامه داد: اما در سفر دوم رییس  جمهور دنبال دو مصوبه هستیم که یکی از آنها ساماندهی گلزارهای شهدا است که امید است بحث ساماندهی و مرمت همه گلزارهای شهدای استان تأمین اعتبار شود و دوم بحث راه اندازی مجتمع توانبخشی، فرهنگی و ورزشی ایثار است که متأسفانه در حال تبدیل شدن به یک معضل امنیتی است.

پارسان‌نژاد تصریح کرد: ابتدا قرار بود در ۴۶ هزار هکتار طرح اجرا شود اما هم اکنون به سه هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است و این پروژه بعد از ۱۲ سال هنوز ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که تقاضای همکاری در فاز یک و ۲ این پروژه را داریم.

وی بیان کرد: پیش‌بینی ما این است اگر ۵۰ میلیارد تومان در اعتبارت سفر به این مجتمع اختصاص داده شود و بنیاد هم ۵۰ میلیون تومان سرمایه فراهم کند، فاز نخست آن به بهره‌برداری می رسد.

نیازمندی های جامعه ایثارگری کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۰۴ شهید استان مجرد بوده اند و والدین شهدا حقوقی معادل پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت می کنند که به این خانواده ها بازنشستگی تعلق نمی گیرد و از مزایا بهره مند نیستند.

وی ادامه داد: خانواده ایثارگران جامعه ای بالنده اما از لحاظ شرایط مالی تحت فشارند و نیاز به توجه ویژه دارند.

پارسیان‌نژاد تاکید کرد: بسیاری از جامعه ایثارگری در بحث معیشت و مسکن دچار مشکل هستند و نیازمند اختصاص زمین از سوی اداره کل راه و شهرسازی و همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن هستیم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: درخواست اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران یکی از مشکلات پیش روی این اداره کل است که تعداد افراد بیکار زیاد است.

پارسیان‌نژاد تصریح کرد: با توجه به تعدد متولیان فرهنگی و موازی کاری ها در خصوص مسائل فرهنگی نیاز است اتاق فرماندهی در این خصوص برای هم افزایی ایجاد شود.

وی ادامه داد: روحیه مشارکت در استان اندک است و می طلبد همانند دیگر استان ها اجماعی وجود داشته باشد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: عملیات های مهمی همچون عملیات رزمندگان استان در پد خندق به عنوان نقطه عطفی در دفاع مقدس و حادثه مدرسه شهیدان گچساران خوب معرفی نشده اند و بسیاری از مردم استان از آن ها بی اطلاع اند که باید با تولید آثار فاخر به همگان معرفی شوند.