تهران - ایرنا - شهردار تهران برنامه چهارم توسعه را به شورای شهر تقدیم کرد و گفت: شورای شهر ۳۴ سیاست را ابلاغ کرد و برنامه چهارم بر این اساس تنظیم شده است.

به گزارش ایرنا، علیرضا زاکانی روز یکشنبه در جریان یکصد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با ارایه چهارمین برنامه توسعه شهر تهران به هیأت رئیسه شورای شهر گفت:شورای شهر ۳۴ سیاست را ابلاغ کرد و برنامه چهارم بر این اساس تنظیم شده است.

وی با اشاره به تفاوت برنامه چهارم با برنامه های قبلی گفت: این برنامه طی کمتر از سه ماه تنظیم شد و با تلاش بیشتر ۲۰۰ نفر از مدیران درون شهرداری و اساتید علمی و دانشگاهی نوشته شده است.

وی با بیان اینکه این برنامه در شصت ماده و ۲۶۱ حکم تنظیم و تقدیم شده است، گفت: اگر برنامه قبلی دو سال و نیم طول کشید، برنامه جدید در اثنای آشوب در شهر و کسانی که چشم های ناپاک به امنیت ایران عزیز دوخته بودند، نوشته شد و این نشان داد که آشوب ما را از برنامه ریزی، کار و تلاش برای آبادانی شهر متوقف نکرد.

شهردار تهران با اشاره به واقعه شاهچراغ گفت: دشمنان از هیچ تلاشی برای اختلاف افکنی دریغ نکردند اما بر وحدت مردم ما افزوده شد.

وی با بیان اینکه در برنامه چهارم از آسیب های گذشته درس گرفته شد، گفت: با توجه به اسناد بالادستی، بیانیه گام دوم، چهارچوب های برنامه جامع و سیاست های ابلاغی شورا  این برنامه تنظیم شد.

زاکانی با اشاره به برنامه چهارم شهری گفت: این برنامه با شورای شهر ششم مطابقت دارد و ۴ ساله است و نگاه تحول گرایانه دارد.

وی گفت: در این برنامه باورها، ارزش‌ها و نوع نگاه شهرداری تهران مطرح شده است و مبتنی بر نگاه انسان شناسانه دینی و انقلابی توجهمان به ۵ ارزش کلیدی کشور و ۱۲ رویکرد است و تمام گام‌های ما با رویکردهایمان مطابقت دارد.

زاکانی همچنین با بیان اینکه ۴ تحول را در برنامه خود قرار دادیم، افزود: تحول اول تحول درون زا است که این تحول منجر به تحول مدیریت شهری از یک نهاد خدماتی به یک نهاد اجتماعی است.

شهردار تهران با اشاره به تحول دوم گفت: تحول دوم کالبدی بود و به دنبال این هستیم تا شهر ما الگو شود و در این تحول ابر پروژه نوسازی شهر بر مدار حمل و نقل عمومی است و امروز شهر از بدمسکنی و بی هویتی و بافت فرسوده رنج می‌برد و برهمین اساس نوسازی شهر بر مدار حمل و نقل عمومی در دستور کار و ۱۰ کلان پروژه را در این ابر پروژه قرار دادیم.

وی با اشاره به تحول سوم شهر تهران بیان کرد:  شهر باید به مردم تحویل داده شود و مقدمه اعتماد مردم به شهرداری جز با خدمتگذاری ممکن نخواهد بود تلاش ما این بود که در این مسیر این ابر پروژه شهر پیشرفت و آبادانی داشته باشد و برهمین اساس ۱۰ کلان پروژه مطرح شد.

وی با اشاره به تحول چهارم گفت: تحول فناورانه به عنوان تحول آخر و برای شهر هوشمند است و ابر پروژه آن پیشرفت شهر، آبادانی و رشد شهر بر مدار نیاز شهروندان با تکیه بر نوآوری است و برهمین اساس مقدمات ارتقای سازمان فناوری و مقدمه شکل گیری سازمان فناوری‌های نوین رقم خورد.

زاکانی عنوان کرد: در برنامه چهارم توسعه ۶ محور خدمات شهری، حمل و نقل عمومی، ایمنی و مدیریت بحران، شهرسازی و معماری، توسعه مدیریت و هوشمندسازی و اجتماعی و فرهنگی را در دستور کار قرار دادیم.

شهردار تهران گفت: از ۳۷۸ حکم برنامه سوم ۲۶۱ حکم را هدفگذاری کردیم و علت آن این بود که ویژگی دیگری از کار را نشان دهیم و امیدواریم بتوانیم این برنامه‌ را با اولویت حمل و نقل عمومی، هوشمندسازی و ارتقای فرهنگ اجرا کنیم.

وی ادامه داد: به دنبال این هستیم تا سال ۱۴۰۴ اکثر اعتبار خود را برای پیشرفت شهر قرار دهیم و قدرالسهم برنامه را از نگهداشت فراتر قرار دادیم و در این میان به خودمان نمی‌پردازیم بلکه به سازندگی و آبادانی شهر توجه داریم درحال حاضر تمام پروژه‌های شهر غیر از پروژه شهید متوسلیان عملیاتی شده است.

شهردار تهران ادامه داد: پروژه شهید متوسلیان در جهان نظیر ندارد و افتخاری است که محقق خواهد شد.

زاکانی با اشاره به شنبه‌های امید و افتخار و تلاش برخی برای ایجاد شنبه های سیاه، گفت: در تمام مدتی که کشور درگیر اغتشاشات بود ما هیچکدام از شنبه ها را متوقف نکردیم و دو ماه قبل از شروع آشوب ها نام شنبه های خود را افتخار و امید قرار دادیم و بالغ بر ۸۰ درصد برنامه‌ها خاتمه کار و ۲۰ درصد شروع کار است.

وی افزود: به دنبال این هستیم تا با مدیریت جهادی موانع پیش روی شهرداری را از مقابل پایمان برداریم و در تمام طول این مدت هیچ نیازی به قرض گرفتن نداشتیم و منابع مافوق تصور را هم به دست آوردیم.

وی با اشاره به تجمیع ظرفیت سازمان‌ها در مناطق گفت: این خدمات بصورت هفتگی و در روز چهارشنبه های خدمت انجام می‌شود.

۴۲ درصد برنامه سوم محقق شد
میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان تقدیم برنامه چهارم توسعه، گفت: در تمامی معاونت‌های شهری نشان می‌دهد ۴۲ درصد احکام انجام شده است و ۹ درصد کاملاً متوقف است.

وی ادامه داد: ۳۷۸ بند و حکم برای شهرداری از سوی شورا مصوب شده بود و ۲۹ درصد برنامه در حال انجام و ۲۰ درصد مستمر است.

مظفر ادامه داد: ۳۰ درصد از وظایف معاونت خدمات شهری انجام شده، ۱۰ درصد انجام نشده، ۲۴ درصد مستمر و ۳۶ درصد در حال انجام است و در معاونت برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران ۵۶ درصد برنامه‌ها انجام شده، ۷ درصد انجام نشده، ۲۸ درصد در حال انجام و ۹ درصد مستمر است.

وی، با بیان اینکه ۱۵ درصد برنامه سوم توسعه در معاونت عمران انجام نشده است و گفت: همچنین در معاونت فنی و عمرانی ۴۵ درصد از برنامه‌ها انجام شده، ۱۵ درصد مستمر و ۴۰ درصد در حال انجام است، و با توجه به بررسی‌هایی که انجام شد، درصد برنامه‌های انجام نشده در این معاونت صفر بود.

وی ادامه داد: در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری ۶۱ درصد برنامه‌ها انجام شد، و در معاونت شهرسازی و معماری ۴۲ درصد برنامه‌ها انجام شده است.

به گفته وی، در معاونت فرهنگی و اجتماعی ۱۷ درصد برنامه توسعه سوم انجام شده است.

طرح تقسیط بدهی عوارض جرائم قطع درخت 
در ادامه جلسه امروز دو فوریت طرح تقسیط بدهی عوارض جرائم قطع درخت و ماده ۱۰۰ بدون بهره با اقساط ۲۴ ماهه برای مردم و ۳۶ ماهه برای ایثارگران در دستور کار قرار گرفت.

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در شورا لایحه اصلاحیه مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی با ۱۹ رأی موافق به تصویب رسید و مقرر شد که عوارض در بخش جرائم قطع درخت و ماده ۱۰۰ که مشمول تخفیف نبود، برای مردم به صورت ۲۴ ماهه و برای ایثارگران به صورت ۳۶ ماهه تقسیط شود.

در نهایت این طرح با ۲۰ رأی موافق اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.

تغییر نام شهر آفتاب تصویب شد
اعضای شورای اسلامی شهر تهران همچنین در امروز بررسی‌ لایحه شهرداری تهران در مورد اصلاح اساسنامه شرکت نمایشگاه شهر آفتاب در دستور کار قرار دادند.

محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص توضیح داد و گفت: شهرداری تهران در لایحه اصلاح اساسنامه خود ۲ اصلاحیه اصلی دارد که یکی از این اصلاحیه‌ها حذف عبارت «بهره‌برداری» از عنوان شرکت است.

وی افزود: اصلاحیه دوم هم تغییر نام نمایشگاه شهر آفتاب به شرکت «نمایشگاه بین‌المللی تهران» است.

عباس تقدسی‌نژاد مدیرعامل شرکت نمایشگاه شهر آفتاب نیز اظهارداشت: سال‌هاست که موضوع انتقال نمایشگاه‌ها به شهر آفتاب مورد تاکید همه قرار گرفته اما این مهم رخ نداده است.

وی خاطرنشان کرد: مساله برگزاری نمایشگاه در تهران به یک موضوع رقابتی تبدیل شده و این در حالی است که قرار بود از ابتدا نمایشگاه‌ها به شهر آفتاب منتقل شود.

تقدسی نژاد با بیان اینکه برند شهر آفتاب یک برند سوخته شده و احیای این برند زمانبر است، گفت: شرکت نمایشگاهی که در سئول فعال است نامش شرکت سهامی نمایشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران است که به نمایشگاه تهران شهرت یافته است.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۹ رای، با تغییر نام نمایشگاه شهر آفتاب به شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی آفتاب موافقت کردند.