به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز یکشنبه در آیین اهدای بسته های حمایتی به جمعی از خانواده های دارای فرزند سوم و بیشتر متولدین سال ۱۴۰۱ استان سمنان به همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) استان در دفتر امام جمعه سمنان تاکید کرد: مسئله ای که امروز در کمجمعیتی با آن مواجهیم مسئله فرهنگی است. تشریفات و هزینه های نابجایی که اغلب آنها سوغات غرب و برگرفته از فرهنگ غربی است.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اینکه در روایات، سفارش هایی پیرامون فرزندآوری آمده و همواره مورد تاکید دین اسلام است، ابراز داشت: همچنین درخصوص کمجمعیتی و کاهش نسل نیز عاملی که ابتدا به ذهن متبادر می شود فقر و مسائل اقتصادی است.
وی با طرح این سوال که در حال حاضر چند درصد از جلوگیری از ازدیاد نسل از روی نداری و فقر است ادامه داد: کسانی که اوضاع مالی مناسبی ندارند تعداد فرزندانشان بیشتر است، در حالیکه در مناطق مرفهنشین، تعداد فرزندان خانواده ها کمتر است؛ در نتیجه می توان گفت علت اصلی بیرغبتی به فرزندآوری فقر و نداری نیست.
حجت الاسلام و المسلمین مطیعی با بیان اینکه خداوند تضمین کرده است که روزی رسان همه موجودات است و در قرآن نیز در آیاتی مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: در گذشته یکی از علل کمجمعیتی امنیت، جنگ های متعدد و ترس از اسارت بود، در صورتیکه امروز مشکلی در امنیت نداریم.
وی بیان کرد که باید این نگرش را که فرزند کمتر باعث رفاه و آسایش بیشتر است را تغییر داد و در این موضوع بخش های مختلفی نقش دارند.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اینکه نباید موانع مادی و پزشکی را نیز نادیده گرفت، اضافه کرد: بسیاری از کسانی که مایل به فرزندآوری هستند با مشکلات پزشکی روبرو هستند که در استان سمنان در این خصوص اقداماتی در حال پیگیری است.
وی ابراز داشت: تبعات منفی کم بودن جمعیت بسیار زیاد است که باید پیش از آنکه دچار این تبعات شویم تدبیری بیندیشیم. مشوق ها و کمک هایی که از سوی نهادهای مختلف صورت می گیرد مفید است، اما کافی نیست و لازم است همه، دغدغه رفع موانع را پیدا کنند.
امام جمعه سمنان یادآور شد: استان سمنان در ازدواج، طلاق و فرزندآوری آمار خوبی ندارد و جا دارد در استانی که در موضوعات فرهنگی حرف برای گفتن دارد شاهد بهبود این شاخص ها باشیم.
به گزارش ایرنا، میزان فرزندآوری استان سمنان در سال ۱۳۵۹ به میزان ۱۵ هزار و ۳۹۰ نفر بود که در سال ۱۴۰۰ به هفت هزار نفر کاهش یافت.