محمد گل فشان روز دوشنبه در گفت و با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به نقش هلال احمر در کاهش آلام آسیب دیدگان در بحران ها و حوادث و انجام فعالیت های فرهنگی اعضای داوطلب درحوزه کاهش آسیب های اجتماعی، احداث و راه اندازی خانه های هلال برای توانمندسازی افراد در محله های کم برخوردار در ۲۰۲۰ منطقه، در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار گرفته است.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر افزود: با همکاری یونیسف، ۲۴ خانه هلال در استان های سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمان، خراسان رضوی، البرز، تهران و خوزستان به لوازم اداری و صوتی و تصویری، لبتاپ و هارد اکسترنال، مجهز شدند.
معاونت های امور جوانان هلال احمر نیز در تمامی استان ها به ویدئو پروژکتور و هارد اکسترنال، تجهیز شدند.
ترویج فرهنگ صلح و نوعدوستی از طریق برنامههای فرهنگی و آموزشی، ارتقای آگاهیهای عمومی پیرامون اصول و ارزشهای انساندوستانه، تأمین سلامت و ایمنی افراد جامعه، آموزش افراد ساکن در شهرها و روستاها بهمنظور آمادگی برای ارائه خدمات امدادی و بشردوستانه هنگام بروز حوادث و سوانح طبیعی و غیرطبیعی، تقویت نقشپذیری اجتماعی جوانان با تمرکز بر ایجاد و تقویت روحیه داوطلبی، ارتقاء فرهنگ توجه به ایمنی و تابآوری جوامع محلی، کمک به توانمندسازی افراد و جوامع محلی برای مواجهه با هرگونه شرایط اضطراری، تقویت امکانات امدادی و آموزشی در خانههای هلال و تجهیز تیمهای آموزشدیده، از جمله اهداف این خانهها اعلام شده است.
وقوع بسیاری از اتفاقات و بحران را نمیتوان از قبل پیش بینی کرد و تنها چاره کار، واکنش سریع و مناسب به حادثه است؛ مدیریت بحران براساس اجتماع و جامعه محوری که مردم آن جامعه توان مقابله با حوادث و مخاطرات را هم داشته باشند؛ می تواند چاره ساز باشد، در چنین شرایطی اگر حادثهای مانند زلزله یا سیل رخ دهد تا رسیدن نیروهای امدادی، افراد حاضر در محل حادثه در صورتی که آموزشهای مختلف را دیده باشند میتوانند از مخاطرات و عواقب این حوادث بکاهند و این درحالی رقم خواهد خورد که افراد با اصول پیشگیری از خطر آشنا شوند. در واقع تقویت این جامعه آماده در دستور کار جمعیت هلالاحمر قرار دارد و تشکیل خانههای هلال تحقق این هدف است.
در خانههای هلالاحمر بعد آموزشی اجتماع محلی تقویت میشود، به این معنا که فرد و خانواده آموزش میبینند و آموزشهای لازم را فرا میگیرند تا بتوانند توان انجام کار محلی و مشارکتی را داشته باشند و موجب هماهنگیها و افزایش تابآوری را در بعد محلی تقویت کنند.
تا کنون ۶ هزارو ۵۰۰ خانه هلال در سراسر کشور فعال هستند و چشم انداز تاسیس هزاران خانه به اندازه تمام نقاط روستایی کشور در پنج سال دیگر وجود دارد.
ایده تاسیس خانه های هلال از سال ۹۴ مطرح شد و از سال ۹۵ مراحل اجرایی این کار آغاز شده، خانه هلال مدلی مترقی از جمعیت هلال احمر است که بدون ساختار اداری و دولتی اقدام به فعالیت های امدادی در میان جوامع محلی میکند.
در این مدل مردم همه کاره خانه های امداد هستند؛ و البته به جز فعالیتهای آموزشی، مدیریت این خانهها نیز به عهده مردم است. در خانههای هلال تمام فعالیت هایی که در جمعیت های هلال احمر انجام میشود، در این خانه ها نیز انجام میگیرد، تامین نیازهای مردم محلی از اولویت های خانه های امداد است.