غلامرضا فدوی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آذربایجان غربی پنج هزار و ۲۰۰ مدرسه با ۶۸۰ هزار دانش آموز شاغل به تحصیل دارد، افزود: این طرح سال گذشته نیز در ۳۰ درصد مدارس استان به تعداد یک هزار و ۵۰۰ مدرسه اجرا شد که امسال اجرای آن به بیش از ۲ هزار مدرسه افزایش یافته است.
«برای ایجاد بستر اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده در حوزه مقابله با معضل اعتیاد، طرحی به نام «یاریگران زندگی» از سه سال قبل در کشور تدوین شد و در نشست مبارزه با مواد مخدر به ریاست رییسجمهور، طرح به تصویب رسید».
وی با بیان اینکه این طرح برای چهارمین سال متوالی در استان اجرا میشود، ادامه داد: این طرح با محوریت همسالان اجرا میشود و تشکلهای دانش آموزی نقش مهمی در این زمینه ایفا میکنند.
فدوی اظهار کرد: فعالیتهای هر کانون در مدارس که شامل ۱۰ نفر برنامه ریز و ۵۰ نفر عضو است در سه محور آموزش، تبلیغ و اطلاع رسانی و رویکرد جامع محور انجام خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی در این زمینه، گفت: برگزاری کارگاه آموزشی توانمندسازی دانش آموز، توانمندسازی برای اولیا، دوره ضمن خدمت پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر دانش آموزان، مسابقات آنلاین دانش آموزی و کارکنان در قالب طرح کانون یاریگران زندگی، تهیه بسته فرهنگی و آموزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد از جمله فعالیت هایی است که در این راستا در سطح مدارس اجرا شده و پیگیری میشود.
رییس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی یادآور شد: ۲۲ برنامه اصلی در حوزه مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی در مدارس استان اجرا میشود که تقویت خط ملی نماد ۱۵۷۰ یکی از مهمترین اقدامات است.
این طرح در بین جمعیت ۱۴ میلیونی دانشآموزان و معلمان کشور اجرا میشود تا زمینهای برای کاهش معضل اعتیاد در جامعه باشد.