همدان- ایرنا- معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: فرسودگی و ناکارآمدی ناوگان حمل و نقل عمومی و توقف طولانی مدت آنها در ایستگاه ها مهمترین علت آلودگی هوا در همدان است.

سید عادل عربی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روشن ماندن خودروهای حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوس ها برای سوار کردن مسافر و گسترده نبودن ایستگاه های اتوبوس و تاکسی از عمده علل افزایش آلودگی هوا در فصل سرد سال است.

وی اضافه کرد: به علت گسترده نبودن ایستگاه های اتوبوس و تاکسی بسیاری از افراد از خودروهای شخصی برای تردد در سطح شهر استفاده می کنند و شاهد افزایش خودروهای تک سرنشین در سطح شهر و بروز گره های ترافیکی هستیم.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: همچنین کندی تردد خودروهای عمومی و اتلاف وقت افراد برای رسیدن به مقصد موجب شده که استقبال برای استفاده از ناوگان عمومی کاهش و بیشتر افراد از خودروی شخصی برای انجام امور روزمره استفاده کنند.

عربی گفت: هم اینک با وجود سرد بودن هوا اما به علت ابرناکی هوا شاهد وارونگی دما نیستیم اما در صورت سرد بودن هوا و صاف بودن آسمان و نبود ابر، پدیده اینورژن رخ می دهد.

وی اظهار داشت: شهرستان همدان هم اینک دارای یک ایستگاه پایش کیفی هوا است که در سفر رییس جمهور به همدان نیز اعتباری برای این موضوع در نظر گرفته شد.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: به منظور تصمیم گیری در وضعیت  حساس آلودگی هوا برای تعطیلی مدارس باید یک ایستگاه جدید پایش آلودگی هوا نیز در شهر همدان راه اندازی شود.

عربی اضافه کرد: به دنبال مطالعات صورت گرفته از سوی یکی از دانشگاه های استان چهار محل برای استقرار ایستگاه پایش کیفی هوا در نظر گرفته شد که با در نظر گرفتن مولفه هایی نظیر فاصله محل با ساختمان های بلند مرتبه مجاور، جهت باد و فاصله با فضای سبز یکی از این مکان ها برای استقرار ایستگاه در نظر گرفته می شود.

وی گفت: ۶ میلیارد تومان اعتبار برای خرید دستگاه پایش کیفی هوا نیاز است که باید این رقم یکجا برای خرید این دستگاه پرداخت شود.

دانش آموزان شهرستان بهار با مبانی حفظ محیط زیست آشنا شدند

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار گفت: به منظور آشنایی دانش آموزان با مبانی حفاظت از محیط زیست نشست های آموزشی با محوریت صرفه جویی در مصرف انرژی، بازمصرف و بازیافت پسماندها، نه به پلاستیک، کاهش استفاده از ظروف یکبار مصرف و یک ساعات با محیط بان برگزار شد.

«فاطمه موسوی مؤید» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مرحله نخست که از ۲۲ آبان سال جاری آغاز شد ۱۰۰ دانش آموز مقطع ابتدایی در این دوره ها شرکت کردند و این دوره های آموزشی تا پایان سالتحصیلی ادامه دارد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار گفت: آموزش حفاظت از محیط زیست به کودکان موجب می شود آنها از سنین پایه احترام به طبیعت را بیاموزند و خود را مسئول در حفظ و حفاظت از محیط زیست بدانند.

موسوی موید ادامه داد: آموزش محیط زیست یک فرایند است که طی آن آگاهی و مهارت دانش آموزان ارتقا یافته و باعث تعهد، تصمیمات آگاهانه و فعالیت های سازنده در راستای مدیریت تمامی اجزای به هم آمیخته محیط زیست می شود.

وی افزود: آموزش حفاظت از محیط زیست از دوران کودکی باعث تغییر در نگرش، آگاهی و مهارت های کودکان، استفاده صحیح آنها از منابع خدادادی و تلاش موثر و کاربردی کودکان در حفظ محیط زیست می شود.

وی اضافه کرد: در عین حال آموزش این قبیل موضوعات به کودکان می تواند مشارک و همکاری حفاظت از محیط زیست را در بزرگسالی به همراه داشته باشد و مانع از بروز مشکلات محیط زیستی شود.