به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رویترز، «کریستالینا جورجیوا»، مدیر صندوق بینالمللی پول، روز سهشنبه به رهبران گروه ۲۰ در مورد مجوزهای حمایت تجاری و ریشه دار عمق مشکلات، گفت: تکه تکه شدن اقتصاد جهانی به بلوکهای ژئوپلیتیکی به طور قابل توجهی به رشد اقتصاد کشورها آسیب میزند.
جورجیوا در اجلاس سران گروه ۲۰، گفت: اکنون ۳۴۵ میلیون نفر در جهان از بحران غذایی که نتیجه جنگ روسیه در اوکراین، تورم بالا و بلایای آب و هوایی است، رنج می برند.
او گفت که کشورهای گروه ۲۰ باید اجازه دهند تجارت جهانی کار خود را انجام دهد و نباید آن را به مسائل سیاسی گره بزنند.
جورجیوا گفت: از بین بردن موانع تجارت، به ویژه برای مواد غذایی و کود، میتواند برای مقابله با رنج صدها میلیون نفر کمک زیادی کند. ما نباید اجازه دهیم که سیاست حمایت از صنایع و فراورده های داخلی کشورها ریشه دوانده و جهان را به بلوکهای جداگانه تقسیم کند.
صندوق بین المللی پول محاسبه کرده است که چنین جهان تقسیم شدهای سالانه حداقل ۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی را از دست می دهد.
او گفت: هزینه برای اقتصادهای باز، آنهایی که به همکاری بین المللی وابسته هستند، بسیار بیشتر - دو برابر یا بیشتر- خواهد بود.
جورجیوا همچنین درخواست خود را از کشورهای گروه ۲۰ برای تسریع تلاشها برای کاهش بدهی کشورهای فقیرتری که به دلیل کووید-۱۹،مشکلات ناشی از جنگ اوکراین و تورم مورد انتقاد قرار گرفتهاند، تکرار کرد.