تهران- ایرنا- تیم ملی فوتبال برزیل امیدوار است تا مانند جام جهانی ۲۰۰۲ به میزبانی مشترک کره جنوبی و ژاپن، قهرمانی را به ارمغان بیاورد و خودش را با ۶ عنوان در قامت پرافتخارترین تیم مسابقات معرفی کند.

به گزارش ایرنا، چیزی تا آغاز جام جهانی ۲۰۲۲ باقی نمانده است. بیست‌ودومین دوره‌ بزرگترین رویداد فوتبالیِ جهان برای دومین بار قرار است در قاره‌ کهن و به میزبانی قطر برگزار شود.

تیم ملی برزیل، پرافتخارترین تیم جام جهانی است. آنها با پنج قهرمانی پا به قطر می‌گذارند تا خاطرات شیرین جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن را در قاره‌ کهن یک بار دیگر تکرار کنند. سلسائو با حضور بازیکنان شناخته‌شده‌اش در دومین جام با تیته به چیزی جز قهرمانی فکر نمی‌کند.

طریقه‌ی صعود:

برزیل در منطقه‌ آمریکای جنوبی بدون هیچ مشکلی مجوز صعود گرفت. آنها بازی عقب‌مانده‌ای مقابل آرژانتین دارند، با این وجود موفق شدند با ۴۵ امتیاز صدرنشین شوند و با فاصله‌ای زیاد راهی قطر شده و اولین تیم صعودکننده نام بگیرند.

سابقه در جام جهانی:

سلسائو تنها تیم تاریخ جام جهانی است که در تمامی ادوار حضور داشته و هیچ غیبتی در هیچ جامی نداشته است. طلایی‌پوشان با پنج قهرمانی پرافتخارترین تیم تاریخ مسابقات به حساب می‌آیند و تا به اینجا ۱۰۹ بازی انجام داده‌اند که ماحصل آن ۷۳ پیروزی، ۱۸ تساوی و ۱۸ باخت بوده است. ۲۲۹ گل زده و ۱۰۵ گل خورده را هم باید به آمار برزیل اضافه کنیم. ۲ عنوان دومی، ۲ سومی و یک چهارمی را هم به عناوین پرتعداد نماینده‌ آمریکای جنوبی باید اضافه کنیم.

بهترین عملکرد:

برزیل در سال‌های ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ موفق شده عنوان قهرمانی رقابت‌های جام جهانی را به دست بیاورد. آنها در اولین دوره‌ مذکور با سرمربیگری ویسنته فئولا وارد سوئد شدند و در مسیر قهرمانی از سد تیم‌هایی چون اتریش، شوروی، ولز و فرانسه گذشتند تا در مسابقه‌ نهایی تیم میزبان را با حساب پنج بر ۲ در هم بکوبند.

چهار سال بعد نوبت به آیموره موریه‌را رسید. پیروزی مقابل مکزیک، اسپانیا، انگلیس و شیلی باعث شد تا سلسائو به دیدار نهایی برسد. آنها در نهایت با نتیجه‌ سه بر یک از سد چکسلواکی گذشتند و به دومین تیمی تبدیل شدند که از عنوان قهرمانی دفاع می‌کند.

در سال ۱۹۷۰ ماریو زاگالو تاریخ‌ساز شد. او که پیش از این جام قهرمانی را به عنوان بازیکن بالای سر برده بود این بار در قامت سرمربی وارد رقابت‌ها شد. چکسلواکی، انگلیس، رومانی، پرو، اروگوئه و ایتالیا تیم‌هایی بودند که مقابل قهرمان جهان زانو زدند تا تیم زاگالو با رکورد ۱۰۰ درصد پیروزی فاتح بازی‌ها شود. آنها در فینال ایتالیا را چهار بر یک در هم کوبیدند.

در سال ۱۹۹۴ بازهم برزیل حریف ایتالیا در فینال شد و توانست این تیم را با نتیجه‌ ۳-۲ در پنالتی‌ها از پیش رو بردارد. شاگردان کارلوس آلبرتو پیش از این موفق شده بودند روسیه، کامرون، آمریکا، هلند و سوئد را از پیش رو بردارند.

هشت سال بعد قهرمانی پنجم و آخرِ سلسائو تا به اینجا به بار نشست. آنها یک مرتبه‌ دیگر با بردن تمام بازی‌های‌شان جام قهرمانی را بالای سر بردند. ترکیه، چین، کاستاریکا، بلژیک، انگلیس و ترکیه قربانیان تیم لوئیز فلیپه اسکولاری تا بازی نهایی بودند. در بازی آخر برزیل با بریس رونالدو از سد آلمان گذشت و پنج ستاره شد.

سرمربی:

تیته‌ ۶۱ ساله امیدوار است تا در دومین جام جهانی خود با برزیل به آرزوی دیرینه‌اش دست پیدا کند. او که پس از مسابقاتِ قطر از سِمت سرمربیگری سلسائو کنار می‌رود با انبوهی از ستارگان و تیمی آماده راهی قطر خواهد شد. تیته در سن ۲۹ سالگی از فوتبال خداحافظی کرد تا به سمت دنیای مربیگری بیاید. او در ۳۲ سال مربیگری نزدیک به ۲۰ جابه‌جایی داشته و در کشور امارات هم سابقه‌ حضور دارد. تیته با کورینتیانس قهرمان جام باشگاه‌های جهان شد ولی در جام جهانی ۲۰۱۸ نتوانست با برزیل به نیمه‌نهایی برسد. او و شاگردانش به سد بلژیک خوردند و با جام وداع کردند.

سابقه‌ی تقابل با هم‌گروهی‌ها:

سوئیس: ۹ بازی: ۲ باخت، چهار مساوی و سه برد

صربستان: ۲۰ بازی: ۱۱ برد، هفت مساوی و ۲ باخت

کامرون: ۶ بازی: پنج برد، یک باخت

ستاره:

نیمار جونیور داسیلوا؛ او همچنان نفر اول تیم ملی برزیل به حساب می‌آید و احتمالا در آخرین جام جهانی به دنبال است تا وارد تاریخ‌سازهای فوتبال برزیل شود. وارد جایی که امثال پله، گارینشا، واوا، رونالدو، روماریو، ریوالدو، رونالدینیو و ... حاضر هستند. باید دید ستاره‌ پاری‌سن‌ژرمن می‌تواند در سومین حضورش به اولین قهرمانی برسد یا خیر.

برنامه‌ی بازی‌ها:

پنجشنبه ۳ آذر: برزیل- صربستان ساعت ۲۲:۳۰

دوشنبه ۷ آذر: برزیل- سوئیس ساعت ۱۹:۳۰

جمعه ۱۱ آذر: کامرون- برزیل ساعت ۲۲:۳۰