ساری - ایرنا - مشاور عالی رئیس‌جمهور در امور ایثارگران گفت: مازندران در استخدام و تبدیل وضعیت فرزندان شهدا و ایثارگران بهترین عملکرد را داشته است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام پرویز ولی‌زاده روز سه‌شنبه در همایش مشاوران امور ایثارگران وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مازندران که در سالن شهید فروزان شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران با حضور مسئولان ملی و استانی برگزار شد، اظهار داشت: مازندران تنها استانی است که در تبدیل وضعیت فرزندان جامعه ایثارگری عملکرد مطلوبی داشته است و تاکنون چند هزار نفر از فرزندان شهدا و جامعه ایثارگری در دستگاه‌های اجرایی استخدام و تبدیل وضعیت شدند.

وی با قدردانی از رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران در راستای استخدام و جذب فرزندان جامعه ایثارگری با بیان اینکه تنها در دانشگاه علوم پزشکی حدود ۳ هزار و ۳۴۰ نفر تبدیل وضعیت شده اند، افزود: آموزش و پرورش بیشترین تعداد ایثارگر را به خود اختصاص داده است و پس از آن جهاد سازندگی، دانشگاه علوم پزشکی، وزارت نیرو و سازمان شهرداری‌ها دارای بیشترین نیرو از جامعه ایثارگری هستند.
وی با اشاره به بیکاری ۶۰۰ فرزند شهید در مازندران گفت: پارسال از مجموع ۱۵ هزار فرزند شهید که باید در آزمون اختصاصی فرزندان شهدا شرکت می کردند، تنها ۱۱ هزار نفر ثبت‌نام کردند که از این تعداد نیز ۹ هزار و ۵۰۰ نفر در آزمون حضور یافتند.
مشاور عالی رئیس‌جمهور در امور ایثارگران خاطرنشان کرد: مشکل اعتباری فرزندان شهدای مازندران که در آزمون شرکت کرده بودند خوشبختانه در هفته گذشته حل شد.
حجت الاسلام ولی‌زاده با اشاره به درخواست مشاور استاندار مازندران مبنی بر اختصاص ردیف شغلی و پست سازمانی برای مشاوران امور ایثارگران دستگاه‌های اجرایی گفت: در این زمینه هیچ منع قانونی وجود ندارد و ضعف از خود استان‌هاست چرا که هر مدیرکلی می‌تواند برای مشاور امور ایثارگران خود از وزارتخانه‌اش درخواست پست سازمانی کند تا وزارتخانه از سازمان امور استخدامی پیگیر پست سازمانی و ردیف شغلی شود. یعنی این آمادگی وجود دارد که برای مشاوران امور ایثارگران دستگاه‌های مختلف پست سازمانی اختصاص یابد.
وی درباره انتقادهای مطرح شده پیرامون هشت سال سنوات ارفاقی فرزندان شهدا نیز گفت: به نظر می‌رسد از موضوع سنوات ارفاقی برداشت بدی شده است، این قانون به معنای بیرون کردن فرزندان شهدا نیست،  بلکه گفته شده که در صورت ضرورت برای برخی از فرزندان شهدا به هر دلیلی، به درخواست فرزند شهید و با موافقت دستگاه مربوطه این امکان وجود دارد که هشت سال زودتر بازنشسته شوند نه این‌که فرزندان شهدا زودتر از موعد از دستگاه‌ها کنار گذاشته شوند.
وی در ارتباط با مشکلات مربوط به پرداخت هزینه درمان خانواده‌های شهدا نیز گفت: سال ۹۷، هیات وزیران مصوب کرد که تمام هزینه درمان خانواده شهدا توسط دولت پرداخت شود اما در همان زمان مجلس مصوبه‌ای داشت که این هزینه‌ها را بنیاد شهید باید بپردازد، برای برطرف شدن این مشکل در حال بررسی این موضوع هستیم.
مشاور عالی رئیس‌جمهور در امور ایثارگران در بخشی از سخنان خود به حضور نیافتن بعضی از مسئولان ارشد استان در این نشست نیز انتقاد کرد و گفت: انتظار می‌رفت که با توجه به میزبانی مازندران در این جلسه مهم شاهد حضور برخی مسئولان باشیم، اما این اتفاق نیفتاد.

روخ الله سلگی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران 

انتصاب فرزندان شهدا و ایثارگران در پست‌های مدیریتی اقدامی راهبردی برای نظام

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز گفت: بهترین و دلسوزترین افراد برای سپردن مسئولیت‌ها و پست‌های مدیریتی در دستگاه‌ها فرزندان شهدا هستند که با توجه به دلسوزی‌شان برای نظام، انتخاب‌شان اقدامی راهبردی برای نظام محسوب می‌شود.
روح‌الله سلگی اظهار داشت: با نگاه ویژه استاندار مازندران در همه شهرستان‌های استان فرزندان شهدا یا فرماندار هستند، یا معاون فرماندار یا به عنوان بخشدار مشغول فعالیت هستند.

وی افزود: این تکلیف بر گردن‌مان است که طبق شعاری که همواره داده شده مدیرانی را انتخاب کنیم که بوی شهدا را بدهند و برای تحقق این شعار چه افرادی بهتر از یادگاران شهدا هستند؟ دلسوزتر از این افراد نداریم، این یک اقدام صرفا مادی نیست. بلکه یک اقدام راهبردی است که از افراد دلسوز نظام استفاده شود.

وی با اشاره به بیکاری چند صد فرزند شهید و جانباز بالای ۷۰ درصد در مازندران، خاطرنشان کرد: در بحث استخدام از هفته آینده هر هفته یک جلسه با حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان برگزار می شود تا تعداد فرزندان شهدایی که بیکار هستند در سال آینده به کمترین میزان برسد تا شرمنده شهدا و خانواده آن‌ها نباشیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران گفت: مشاوران امور ایثارگران وزارتخانه‌ها صرفا مشاور نیستند. بلکه کاری اجرایی دارند که از حساسیت زیادی هم برخوردار است، حساسیت ماجرا از این نظر است که با نسل آخر خانواده شهدا مواجه هستند. 
سلگی با انتقاد از قانون تخفیف هشت سال سنوات فرزندان شهدا، تصریح کرد: هشت سال تخفیف سنوات کار اشتباهی است که در نظر گرفته شده است. با این قانون بسیاری از فرزندان شهدا و ایثارگران در دولت آقای رئیسی بازنشسته می‌شوند. این نیروها باید در مسند بمانند و به نظام خدمت کنند.
وی با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور و سوءاستفاده جریان‌های معاند برای ضربه زدن به نظام اسلامی افزود: ما مرد قیام‌های بزرگ مقابله با جریان شر و باطل هستیم، ما بیش از ۲۰۰ هزار شهید دادیم که این جریان انقلابی ادامه یابد. شیربچه‌های این سرزمین بزرگتر از این جریان‌های شرور اعم از منافقین و سعودی و سلطنت‌طلب را شکست دادند و امروز نیز همچنان برای حفظ انقلاب پای کار هستند.
نشست مشترک شورای ترویج، توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و شورای هماهنگی امور ایثارگران با حضور مشاوران امور ایثارگران معاونان رئیس‌جمهور، وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی مازندران به میزبانی شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران برگزار شد.

مازندران در دوران جنگ تحمیلی بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید را تقدیم نظام اسلامی کرده است.