به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اکونومیک تایمز، روسیه، ایران و هند، سه کشوری که نگرانی های مشابهی در مورد حکومت طالبان بر افغانستان دارند، در حاشیه نشست مسکو یک نشست سه جانبه برگزار خواهند کرد.
چهارمین نشست فرمت مشورتی مسکو در مورد افغانستان در ۱۶ نوامبر در مسکو برگزار می شود و انتظار می رود هند نقش مهمی در مذاکرات برقراری ثبات در افغانستان ایفا کند.
هدف اصلی فرمت مشورتی مسکو، تسهیل روند آشتی ملی در افغانستان برای برقراری صلح است. اما هیئت طالبان در این دور از رایزنی ها حاضر نیست.
منابع آگاه مدعی شدند که دولت روسیه از موقعیت کنونی طالبان و از وضعیت پاکستان راضی نیست.
هفته گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در یک نشست مطبوعاتی مشترک پس از دیدار با سوبرانیام جایشنکار، وزیر امور خارجه روسیه در مسکو گفت: ما در راستای اهداف خود با طالبان کار می کنیم. دوستان هندی نیز اقدامات لازم را در این زمینه انجام می دهند.
وی ادامه داد: ما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیدهایم و ندیدهایم که مسئولانی که قدرت را در کابل به دست گرفته اند، در مناطقی که بهعنوان تعهداتشان در قبال مردمشان اعلام شده است، با سرعت کافی حرکت کنند. منظور من نیاز به تحکیم وحدت قومی-سیاسی مردم افغانستان و تضمین ماهیت فراگیر قدرت است.
با این حال، لاوروف گفت: مسکو ارتباط منظم با نمایندگان طالبان را حفظ می کند که از آنچه شرکت کنندگان در نشست مسکو انجام خواهند داد، آگاه خواهند بود.
به گزارش ایرنا، نشست مسکو با موضوع افغانستان امروز چهارشنبه بدون حضور نمایندگان کابل و حکومت طالبان با حضور نمایندگان ۱۴ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
رسانه های روس گزارش دادند این اولین نشست فرمت مسکو است که بدون نمایندگان افغانستان برگزار می شود. دولت جمهوری دیگر در افغانستان وجود ندارد و مقام های طالبان نیز برای شرکت دراین نشست دعوت نشده اند.
بر اساس این گزارش برای اولین بار، آمریکا نیز به این نشست دعوت نشده است.
شرکت کنندگان در نشست امروز در مورد مسائل امنیتی افغانستان از جمله نگرانی از حضور گروه های تروریستی در این کشور بحث و گفت و گو و در خصوص راه های کمک به ثبات و آرامش اوضاع در افغانستان تبادل نظر خواهند کرد.
نمایندگان کشورهای جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین، هند، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان شرکت در این نشست شرکت خواهند کرد.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان در این اجلاس شرکت خواهد کرد.
قطر، عربستان، ترکیه و امارات نیز به عنوان میهمان در این نشست حضور خواهند یافت.
نشست قبلی فرمت مشورتی مسکو درباره افغانستان در ۲۰ اکتبر سال ۲۰۲۱ برگزار شده بود که یک هیئت طالبان به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون رئیسالوزرای طالبان در آن حضور داشت.
معاون رئیسالوزرای طالبان در این نشست از جامعه جهانی خواسته بود که دولت موقت طالبان را به رسمیت بشناسد. وی همچنین قول داده بود که هیچ تهدیدی از افغانستان متوجه کشورهای خارجی نخواهد بود.
نشست امروز مسکو درباره افغانستان و به ویژه مسائل امنیتی این کشور در شرایطی برگزار می شود که اخیرا خبرهایی از حضور مخفی گاه های داعش حتی در قلب پایتخت افغانستان و هرات از سوی خود طالبان اعلام شده است در حالی که این گروه پیش تر هرگونه حضور تروریست ها در خاک افغانستان را انکار می کرد.