به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ جورجیوا در پایان نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی گفت، بخشی از علت درخواست جدی سران چین و ایالات متحده برای پایان یافتن جنگ اوکراین، این بود که این بحران بزرگ ترین عامل کاهش دهنده سرعت رشد اقتصادی جهان است.
جورجیوا افزود: بایدن و شی پیام نیرومندی در باره اهمیت همکاری های بین المللی، به جهانیان فرستاده اند.
وی با اشاره به هشدار این نهاد پولی و مالی در باره کاهش روند رشد جهانی در صورت پاره پاره شدن کشورها به بلوک های جغرافیایی - سیاسی، با توجه به رقابت ها در عرصه فناوری و دیگر معیارها به راهبری ایالات متحده و هم پیمانان غربی اش از یک سو و چین و دیگر کشورهای اقتصاد محور از سوی دیگر، گفت: فشار تعرفه های دولت آمریکا بر صدها میلیارد دلار واردات کالاهای چینی، بر مصرف کنندگان آمریکایی تحمیل می شود.
شی جین پینگ رئیس جمهوری چین روز دوشنبه در ملاقات با جو بایدن همتای آمریکایی اش با تاکید بر اینکه جهان نظاره گر روابط پکن و واشنگتن و رفتار آنها در قبال یکدیگر است، گفت: باید از بروز هرگونه درگیری میان چین و آمریکا جلوگیری شود.
رئیس جمهوری چین تصریح کرد، من مشتاقانه منتظر همکاری با رییس جمهوری امریکا هستم تا روابط را به مسیر درست برگردانم و به دو کشور و جهان خدمت کنم. باید با تمام کشورها به گونهای همکاری کنیم تا امید به صلح و ثبات را افزایش دهیم و بر بحران ها غلبه کنیم.
شی با اشاره به روابط دو کشور اعلام کرد: در شرایط فعلی روابط میان دو طرف در شرایط نامناسبی قرار دارد و این مساله به نفع ما نیست و ۲ کشور باید به تاریخ به عنوان آینه ای به عنوان چراغ راه آینده بنگرند و برای توسعه روابط میان چین و آمریکا تلاش کنند. اگرچه تا کنون چندین گفتگو از طریق مجازی، گفتگوی تلفنی و مکاتبه میان دو طرف انجام شده است ولی هیچ کدام به اندازه گفتگوی رو در رو تاثیر گذار نیست.
بایدن نیز در این ملاقات گفت: بشریت با چالش های بی سابقه ای روبرو است و جهان در تقابل قرار گرفته و انتظار دارد چین و آمریکا نقش مهمی در حل و فصل تغییرات اقلیمی و مشکلات مربوط به امنیت غذایی ایفا کنند. ما فرصت های زیادی در پیش رو داریم و می توانیم اختلافات خود را با چین حل و فصل کنیم.