تهران- ایرنا- سه کشور آرژانتین، اسپانیا و پرتغال در جام جهانی ۲۰۲۲ بیشترین نماینده را در جمع سرمربیان به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایرنا، بیست و دومین دوره‌ی رقابت‌های جام جهانی فوتبال از روز یکشنبه ۲۹ ابان ماه آغاز خواهد شد و برای آخرین بار ۳۲ تیم با یکدگر به رقابت می‌پردازند. هر تیم با یک هدف خاص راهی این تورنمنت بزرگ شده و عملی کردن این اهداف با مدیریت سرمربیان رخ خواهد داد. در این گزارش قرار است به سرمربیان حاضر در این جام بپردازیم.

گروه یک:

قطر: فلیکس سانچز (اسپانیا)/ ۴۶ سال

اکوادور: گونزالو آلفارو (آرژانتین)/ ۶۰ ساله

هلند: لوئیز فان‌خال (هلند)/ ۷۱ سال

سنگال: آلیو سیسه (سنگال)/ ۴۶ سال

گروه دو:

ایران: کارلوس کی‌روش (پرتغال)/ ۶۹ سال

انگلیس: گرث ساوت‌گیت (انگلیس)/ ۵۲ سال

آمریکا: گرگ برهالتر (آمریکا)/ ۴۹ سال

ولز: رابرت پیج (ولز)/ ۴۸ سال

گروه سه:

آرژانتین: لیونل اسکالونی (آرژانتین)

مکزیک: خراردو تاتا مارتینو (آرژانتین)/ ۵۹ سال

عربستان سعودی: هروه رنار (فرانسه)/ ۵۴ سال

لهستان: چسلاو میشنویچ (لهستان)/ ۵۲ سال

گروه چهار:

فرانسه: دیدیه دشام (فرانسه)/ ۵۴ سال

دانمارک: کسپر هیولمند (دانمارک)/ ۵۰ سال

تونس: جالل کدری (تونس)/ ۵۰ سال

استرالیا: گراهام آرنولد (استرالیا)/ ۵۹ سال

گروه پنج:

اسپانیا: لوئیز انریکه (اسپانیا)/ ۵۲ سال

آلمان: هانسی فلیک (آلمان)/ ۵۷ سال

ژاپن: هاجیمه موریاسو (ژاپن)/ ۵۴ سال

کاستاریکا: لوئیز فرناندو سوارز (کلمبیا)/ ۶۲ سال

گروه شش:

مراکش: ولید الرکراکی (فرانسه)/ ۴۷ سال

کرواسی: زلاتکو دالیچ (کرواسی)/ ۵۶ سال

بلژیک: روبرتو مارتینز (اسپانیا)/ ۴۹ سال

کانادا: جان هردمن (انگلیس)/ ۴۷ سال

گروه هفت:

برزیل: تیته (برزیل)/ ۶۱ سال

صربستان: دراگان استویکوویچ (صربستان)/ ۵۷ سال

سوئیس: مورات یاکین (سوئیس)/ ۴۸ سال

کامرون: ریگوبرت سانگ (کامرون)/ ۴۶ سال

گروه هشت:

کره‌جنوبی: پائولو بنتو (پرتغال)/ ۵۳ سال

غنا: اوتو آدو (غنا)/ ۴۷ سال

اروگوئه: دیگو آلونسو (اروگوئه)/ ۴۷ سال

پرتغال: فرناندو سانتوش (پرتغال)/ ۶۸ سال

نکات:

*آلیو سیسه، کارلوس کی‌روش، گرث ساوت‌گیت، هروه رنار، دیدیه دشام، زلاتکو دالیچ، روبرتو مارتینز، تیته و فرناندو سانتوش ۹ نفری هستند که در جام جهانی ۲۰۱۸ نیز حضور داشتند. در این بین سرمربی فرانسوی عربستان در روسیه هدایت‌کننده‌ی تیم ملی مراکش بود.

*آرژانتین، اسپانیا و پرتغال با داشتن سه سرمربی در این دوره رکورددار خواهند بود. انگلیس و فرانسه نیز هرکدام ۲ سرمربی در جام بیست و دوم دارند. ۱۹ کشور هم یک نماینده دارند و جالب است که کلمبیا در این دوره از مسابقات حضور ندارد اما یک سرمربی از این کشور هدایت تیم ملی کاستاریکا را در دست دارد.

*لوئیز فان‌خال، سرمربی هلند بالاتر از کارلوس کی‌روش با ۷۱ سال پیرترین سرمربی این تورنمنت خواهد بود و در طرف مقابل لیونل اسکالونی، سرمربی آرژانتین با ۴۴ سال، جوان‌ترین سرمربی است. میانگین سنی مربیان در این دوره ۵۳.۵۶ سال است.

*کارلوس کی‌روش با تجربه‌ی چهارمین جام جهانی در قامت سرمربی پرقدمت‌ترین سرمربی این دوره است. مستر سی‌کیو از سال ۲۰۱۰ به ترتیب در تیم‌های پرتغال (۲۰۱۰) و ایران (۲۰۱۴ و ۲۰۱۸) حضور داشته و شانس بودن در جام جهانی را از دست نداده است. دیدیه دشام نیز قرار است برای سومین دوره‌ی متوالی سرمربی خروس‌ها در جام جهانی باشد. فرناندو سانتوش، سکاندار کنونی پرتغال بعد از یونان ۲۰۱۴ و پرتغال ۲۰۱۸، یک مرتبه‌ی دیگر روی نیمکت تیم ملی کشورش خواهد نشست. فان‌خال، سیسه، ساوت‌گیت، مارتینو، رنار، سوارز، دالیچ، روبرتو مارتینز، تیته و بنتو هم دومین حضور خود را تجربه می‌کنند.

*چهار تیم نخست جام جهانی ۲۰۱۸ سرمربیان خود را تغییر نداده‌اند و با همان کادر قبلی به قطر می‌آیند.

*دیدیه دشام، تنها سرمربی حاضر در این تورنمنت است که سابقه قهرمانی در جام جهانی به عنوان سرمربی را دارد. او در سال ۲۰۱۸ هدایت‌کننده‌ی خروس‌ها در مسیر رسیدن به قهرمانی جهان بود.

*۲۲ تیم از ۳۲ تیم حاضر در جام بیست و دوم با مربیان بومی وارد جام جهانی می‌شوند. عجیب است که در تمامی ادوار قبلی تیم‌هایی قهرمان جام جهانی شده‌اند که سرمربیان‌شان بومی بوده‌اند.

*لوئیز فان‌خال و تیته تحت هر شرایطی بعد از جام جهانی قطر از سمت خود کناره‌گیری می‌کنند.

*هر پنج تیم آفریقایی برای اولین بار در طول تاریخ از مربیان بومی استفاده کرده‌اند.

*ژاپن و استرالیا تیم‌های آسیایی این دوره هستند که با مربیان بومی در جام جهانی حاضر می‌شوند و چهار تیم قطر، ایران، عربستان و کره به ترتیب با مربیان اسپانیایی، پرتغالی، فرانسوی و پرتغالی وارد جام بیست و دوم خواهند شد.

*دیدیه دشام از سال ۲۰۱۲ سرمربی تیم ملی فرانسه است و قدیمی‌ترین سرمربی روی نیمکت در بین ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی است. در سوی مقابل کارلوس کی‌روش جدیدترین سرمربی به حساب می‌آید. او چند ماه قبل هدایت ایران را به عهده گرفت. ولید الرکراکی نیز اندکی قبل از کی‌روش، سرمربی مراکش شد و جای وحید هلیل هودزیچ را گرفت.

*جان هردمن، اولین سرمربی تاریخ است که هم در جام جهانی زنان و هم جام جهانی مردان حضور داشته و خواهد داشت.