یاسوج - ایرنا-دولت سیزدهم با اقدام هایی مانند پرداخت کمک های بلاعوض مسکن،پیش بینی بسته حمایتی اشتغال مددجویان، برقراری مستمری افراد پشت نوبت، توسعه زیرساخت های آسیب های اجتماعی و اختصاص اعتبار برای انجام دیگر کمک ها چتر حمایت از مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد را گسترش داده است.

جامعه هدف بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد به ویژه معلولان همواره از مسوولان می خواهند تا با فراهم کردن زمینه اشتغال و صاحب خانه شدن آنان گامی به سوی توانمندسازی این قشر برداشته شود مسوولان دولت سیزدهم در پاسخ به مطرح کردن این مطالبات حمایت از اشتغال و مسکن آنان را در اولویت برنامه های حمایتی خود قرار داده اند.

ایجاد زمینه شرایط اشتغال مددجویان از مطالبات دیرینه این قشر آسیب پذیر است که مسوولان دولت سیزدهم در تلاش هستند تا با پیش بینی بسته تشویقی در قالب مزایای حمایت های بیمه ای و تسهیلات بانکی این چالش مهم در مسیر گرهگشایی قرار گیرد.

کمک به خانه دار شدن جامعه هدف بهزیستی از زنان سرپرست خانوار گرفته تا معلولان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان یکی از پیش نیازهای مهم بهبود وضعیت زندگی این قشر آسیب پذیر نیز با پیش بینی وام های بلاعوض در مسیر تحقق قرار گرفته است.

همچنین اختصاص اعتبار برای انجام حمایت هایی مانند تامین تجهیزات توان بخشی معلولان، مناسب سازی محیط زندگی و خودروی آنان درکنار برقراری مستمری اقشار آسیب پذیر پشت نوبت و توسعه زیرساخت های آسیب های اجتماعی جامعه ۲۳هزار نفری مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد را به بهبود وضعیت زندگی آنان امیدوار کرده است.

تلاش برای فراهم شدن اشتغال مددجویان

یافتن شغل مناسب یکی از مهمترین چالش های زندگی هر شهروندی محسوب می شود اما مددجویان بهزیستی شرایط سخت تری برای اشتغال دارند به همین دلیل آنان از دولت انتظار دارند تا حمایت های لازم برای تحقق این مهم صورت گیرد.

مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به منظور به کارگیری مددجویان بهزیستی از کارفرمایانی که این افراد را به عنوان نیروی کار جذب کنند با ارائه بسته حمایتی تشویقی حمایت می شوند.

محمد کریم آریا تاکید کرد:تامین بیمه تامین اجتماعی پرداخت شده از سوی کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی استان را بکار گیرند از مهمترین بخش های این بسته تشویقی است.

وی عنوان کرد: همچنین به ازای بکارگیری هر مددجوی زیرپوشش بهزیستی مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام های بانکی ارزان قیمت تا سقف ۲ میلیارد تومان به کارفرمایان متقاضی جذب مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد پرداخت می شود.

آریا تاکید کرد: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد چهار درصد و به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان از دیگر حمایت های بهزیستی برای کمک به اشتغال مددجویانی است به منظور راه اندازی کسب وکار اقدام می کنند.

وی با اشاره اینکه میزان وام های اشتغال پیش بینی شده برای پرداخت به مددجویان بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد امسال نسبت به پارسال چهار برابر شده تاکید کرد: سال جاری ۸۴ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان استان اختصاص یافته است.

مسکن

داشتن سرپناه مناسب سرپناه مناسب یکی از دغدغه های مهم مددجویان بهزیستی است به همین علت دولت سیزدهم با پیش بینی کمک های بلاعوض در قالب طرح نهضت ملی مسکن گامی به سوی پایان این نگرانی ها برداشته است.

مدیر کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت خانه دار شدن مددجویان این نهاد حمایتی با توجه به پایین بودن سطح درآمدی آنان گفت: هر یک از مددجویانی که پیش از این از تسهیلات دولتی مسکن استفاده نکرده اند ۱۰۰ میلیون تومان کمک هزینه پرداخت می شود.

آریا اضافه کرد: بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد این وجه نقد را به حساب مددجویانی که قصد ساخت خانه دارند یا شرکت های سازنده مسکن واریز می کند.

وی تاکید کرد:کمک هزینه ودیعه مسکن و تعمیر خانه مددجویان از دیگر برنامه های حمایتی دولت برای مسکن مددجویان بهزیستی استان است.

برقراری مستمری مددجویان پشت نوبت

مدیر کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برقراری مستمری مددجویان پشت نوبت پس از چند سال از دیگر اقدام های خوب دولت برای بهبود وضعیت زندگی آنان بوده به طوری که از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون سه هزار و ۵۰۰ مستمری بگیر به جمعیت زیرپوشش استان اضافه شده است.

آریا تاکید کرد: در زمان حاضر ۲۳ هزار نفر زیرپوشش خدمات بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد هستند که ۱۵ هزار نفر از این زیر پوشش خدمات مستمری هستند.

نقدی شدن کمک هزینه پوشینه

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: نقدی شدن کمک هزینه پوشینه برای مددجویان معلول از اقدام های جدید دولت برای این گروه از معلولان در استان است.

کریم رهیده تاکید کرد: تا پیش از بهزیستی کار خرید این کالای ضروری مورد نیاز گروهی از معلولان را به عهده داشت که همواره به دلیل نامناسب بودن اندازه آن مورد گلایه مندی معلولان و خانواده های آنان بود.

وی بیان کرد: هم اکنون یکهزار و۱۷۰ مددجوی معلول از کمک هزینه نقدی خرید پوشینه بهره مند هستند.

رهیده با اشاره به اینکه هر یک از معلولان نیازمند پوشینه ماهانه ۶۰۰ هزار تومان هزینه خرید پوشینه دریافت می کنند ابراز داشت: بهزیستی آماده پذیرش مددجویان جدید نیازمند این خدمت است.

اختصاص اعتبار

معاون اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال پنج میلیارد تومان اعتبار به تامین تجهیزات توان بخشی ، ایاب و ذهاب، کمک هزینه تحصیلی ،مناسب سازی محیط زندگی و خودرو،پزشکی معلولان این استان در سال جاری اختصاص یافته است.

کریم رهیده اظهار داشت: تاکنون ۲۵۰ دستگاه ویلچر،۲ هزار عدد پوشینه ،۱۵۰ دستگاه سمعک و ۵۰ تشک مواج خریداری شده و در اختیار معلولان نیازمند قرار داده می شود.

رهیده تاکید کرد: از این میزان ۲۵ میلیارد ریال برای خرید تجهیزات توان بخشی معلولان جسمی حرکتی، سه میلیارد ریال برای تجهیزات توان بخشی نابینایان و هشت میلیارد ریال برای تامین تامین تجهیزات توان بخشی پزشکی اختصاص یافته است.

وی همچنین از اختصاص ۷۰۰ میلیون تومان برای مناسب سازی خودروها و خانه های معلولان استان در سال جاری خبر داد و افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده هر ساله به منظور کمک به توانمندی معلولان کمک هزینه مناسب سازی به آنان پرداخت می شود.

رهیده تاکید کرد: همچنین ۳۳۰ میلیون تومان برای کمک هزینه ایاب و ذهاب و کمک هزینه تحصیلی به معلولان زیرپوشش بهزیستی استان در سال جاری اختصاص یافته است.

تلاش برای افزایش زیرساخت های آسیب های اجتماعی

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت:مراکز اورژانس اجتماعی چرام و دیشموک از مناطق محروم جنوب استان مجوز راه اندازی دریافت کرده اند و براساس برنامه ریزی قرار است این طرح ها تا پایان امسال راه اندازی شوند.

هدایت عظیمی فر اظهار داشت: هم اکنون کار تامین نیروی انسانی و تجهیزات این مراکز در دست اقدام است.

وی بیان کرد: ایجاد مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان باشت هم نیز در دست پیگیری برای اخذ مجوز است.

معاون اجتماعی اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در زمان حاضر پنج مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان های بویراحمد،گچساران،دنا، کهگیلویه و بهمئی در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اهمیت فعالیت مراکز اورژانس برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی تاکید کرد: افزایش شمار نیروهای انسانی شاغل در این مراکز از مشکلات این حوزه است که در دست پیگیری و به زودی مرتفع می شود.

عظیمی فر خاطرنشان کرد: همچنین چهار مرکز ساماندهی آسیب های اجتماعی به عنوان مکمل اورژانس های استان به جامعه هدف خدمات رسانی می کند و قرار است یک مرکزساماندهی آسیب های اجتماعی دیگر در شهرستان گچساران راه اندازی شود.

وی ابراز داشت: مراکز اورژانس و آسیب های اجتماعی استان امسال در مجموع امسال پنج هزار نفر از شهروندان در معرض یا آسیب دیده اجتماعی در اورژانس ها و مراکز ساماندهی آسیب های اجتماعی استان پذیرش شده اند.

عظیمی فر تاکید کرد:در این مراکز خدماتی از قبیل توانمندسازی (حمایت های مالی)،حقوقی،مشاوره، مددکاری به جامعه هدف ارائه می شود.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد به خاطر بالا بودن میزان ازدواج های فامیلی دارای نرخ بالایی در معلولیت است.