شهرکرد- ایرنا- دبیر انجمن‌های میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: سیلاب‌های سال‌های اخیر کمترین خسارت را به بافت‌های تاریخی و بیشترین خسارت را به بافت‌های معاصر کشور وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایمان دهاقین روز پنجشنبه در نخستین نشست انجمن میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: به‌همین منظور می‌توان از نوع معماری و توان مهندسی گذشتگان مانند معماران بافت تاریخی یزد، اصفهان، شیراز و تخت‌جمشید برای توسعه فیزیکی شهرها و روستاها بهره‌گیری کرد.

وی حفاظت میراث‌فرهنگی در استان‌های مختلف کشور را نیازمند عزم ملی دانست و افزود: سنت‌ها، آیین‌ها، آداب، رسوم و بزرگان به‌عنوان میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس هر منطقه است.

دهاقین آموزش و معرفی میراث‌فرهنگی را از لازمه‌های حفاظت میراث‌فرهنگی در سطح ملی و استانی اعلام و تصریح کرد: در این راستا تمامی دستگاه‌های اجرایی عضو انجمن میراث‌فرهنگی استان‌ها باید به وظایف خود عمل کنند.

وی با اشاره به راه‌انداز و آغاز فعالیت انجمن میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری به‌عنوان نوزدهمین استان کشور یادآور شد: در هر استان استاندار به‌عنوان رئیس و مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان دبیر انجمن میراث‌فرهنگی فعالیت دارد که در چهارمحال و بختیاری اختیارات رییس به سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری تفویض شده است.

دبیر انجمن‌های میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارتقای جایگاه میراث‌فرهنگی در گفتمان توسعه چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و اظهار داشت: تهیه، تدوین و اجرای بسته‌های فرهنگی با همکاری دستگاه‌های اجرایی عضو، به فعالیت انجمن میراث‌فرهنگی استان کمک می‌کند.

وی گفت: نشست‌های مرتبط با انجمن‌های میراث‌فرهنگی استان‌های مختلف کشور مانند چهارمحال و بختیاری باید حداقل هر سه ماه یک‌بار برگزار شود.

دهاقین تاکید کرد: موفقیت برای تقویت حفاظت میراث‌فرهنگی در کشور به مشارکت بخش خصوصی و بهره‌مندی از توان مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) نیاز دارد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سفر رییس‌جمهور به این استان یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرا، تکمیل و بهره‌برداری طرح‌های حوزه میراث‌فرهنگی مصوب شد.

علی حیدری تصریح کرد: جذب سریع‌تر این اعتبارات و هزینه‌کرد آن در ارتقای کمی و کیفی طرح‌های مرتبط با حوزه میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری نقش مستقیم دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: تاکنون ۲۴ فصل کاووش باستان‌شناسی در این استان انجام شده است.

علیرضا جیلان تاکید کرد: در همین راستا تاکنون چهار هزار اثر تاریخی شامل انواع بنا، تپه، محوطه و گورستان در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.

وی افزود: از مجموع اثرهای تاریخی شناسایی شده در چهارمحال و بختیاری تاکنون ۶۳۰ اثر در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

به گزارش ایرنا، اختصاص اعتبارات ملی برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی چهارمحال و بختیاری از مهم‌ترین نیازهای میراث‌فرهنگی این استان است.